Het Arsenaal Vlissingen met kinderen - Ervaring Blog

Het Arsenaal in Vlissingen; piratenavontuur, zeeaquarium en uitkijktoren

Het Arsenaal in Vlissingen is een leuk indooruitje met kinderen. Aai de roggen in het zeeaquarium, vaar mee op een piratenschip (simulator) en kijk in de uitkijktoren op 45 meter hoogte over Vlissingen, de omgeving en de zee. Ben jij klaar voor een spannend avontuur in Het Arsenaal?

Arsenaal Vlissingen

Vlissingen is een leuke gezellige stad in Zeeland (voormalig eiland Walcheren) waar je fijn kunt shoppen, een terrasje pakken en er zijn allerlei uitjes voor alle leeftijden. Zo ontdekten wij Het Arsenaal in Vlissingen tijdens een midweek vakantie in Zeeland. Groupon verkocht kaarten met korting voor Het Arsenaal en daar maakten wij dankbaar gebruik van.

Review Het Arsenaal Vlissingen
Gevonden! Kijk… de piraten beklimmen het Arsenaal!

Wat te doen in het Arsenaal?

Volgens de website van Het Arsenaal zijn zij het grootste piratenpark van Nederland. De meeste kinderen vinden piraten stoer dus dat komt mooi uit. Na het zien van de folder (die bij ons op het vakantiepark lag) hadden mijn kinderen er mega veel zin in! En ik ook! Het Arsenaal is een combinatie van 3 bezienswaardigheden in één; het piratenavontuur, het zeeaquarium en de uitkijktoren.

Het piratenavontuur begint al voordat je binnenkomt. Zien we nou piraten aan de gevel van Het Arsenaal hangen? Jup!

Piratenmuseum Arsenaal Zeeland
Er hangt zelfs een piraat aan het plafond. Ze zijn overal hihi.

Piratenavontuur

Ontdek bij Het Arsenaal hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de piraten. Ga met de roltrap naar boven en start in de piratenwereld van vroeger en nu.

In het piratenhol, een verdieping lager wordt het een beetje spannend. In het donker en met blacklight lampen loop je dansende skeletten tegen het lijf. Wel achter raampjes natuurlijk want anders zouden we ons rot schrikken. Daarna kun je de scheepssimulator in of de kinderen laten ravotten in het indoor speelgedeelte.

Arsenaal Wat te doen - Attracties
Eng? Dat valt gelukkig wel mee.
Arsenaal Atractie
Hier worden we wel een beetje zeeziek van hoor…

Zeeaquarium

In het Zeeaquarium van het Arsenaal zijn een collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria te bewonderen. Aai de roggen en haaien als je durft en ga op avontuur in de onderwaterwereld. Ontelbare felgekleurde tropische vissen zwemmen hier rond.

Regelmatig worden er ook rondleidingen en voederdemonstraties gegeven. Durf jij je handen in de Garra Rufa bak te steken? Deze kleine zwarte visjes knabbelen je handen lekker schoon. Het kriebelt wel een beetje hihi.

Op de begane grond kun je gratis een blad met quizvragen meenemen voor de kinderen. Aan de achterkant staan er Pot-Vol-Dorie weetjes. Zo kom je er dus achter dat de grootste haai in de Noordzee wel 14 meter lang kan worden. Wauw!

Arsenaal Vlissingen Garra Rufa knabbelvisjes therapie Zeeland
Garra Rufa bak. Dat kietelt aan je handen hoor haha.
Arsenaal Vlissingen Kraamkamer vissen
De ‘kraamkamer’ met baby visjes en een baby inktvis.
Aquarium Zeeland Arsenaal
Een kijkbubbel in het aquarium… zwemmen er net even geen vissen voorbij als ik een foto maak.
Arsenaal Vlissingen Zeeaquarium uitje Zeeland met kinderen - Review
Zo dat zijn grote vissen!

Uitkijktoren het Kraaiennest

Het heeft natuurlijk niets met piraten of het zeeaquarium te maken maar het is erg leuk dat je met hetzelfde entreekaartje het Kraaiennest in kunt. Op een hoogte van 45 meter heb je in de uitkijktoren uitzicht over Vlissingen, de omgeving en de zee.

Uitkijktoren Vlissingen Het Arsenaal - Ervaringen
Foto vanaf de dijk genomen. Nu kun je de hoge uitkijktoren in Vlissingen goed zien.

Spelen

Op het piratenspeeleiland gaan de schoenen uit en zijn er twee parcoursen voor kinderen, bestaande uit allerlei hindernissen en een hele gave glijbaan! Er is een Piraten Missie voor kinderen van 3-6 jaar en een Piraten Missie voor kinderen van 6-12 jaar.

Indoor Speeltuin Vlissingen Zeeland
De indoor speeltuin is niet erg groot maar wel heel leuk!
Het Arsenaal Piraten Uitje met Kinderen in Vlissingen Review
Tegen betaling kun je ook een schietspel doen.

Onze ervaring

Het Arsenaal was makkelijk te vinden vanaf de parkeerplaats. De weg staat met bordjes aangegeven maar al stonden die er niet, de Kraaiennest uitkijktoren steekt overal bovenuit en kun je als oriëntatiepunt aanhouden.

Bij de kassa kregen we een korte uitleg over Het Arsenaal wat er op welke verdieping te doen was. Ook kregen wij ‘helaas pindakaas’ te horen dat de lift van de uitkijktoren defect was. Dit vonden wij best jammer.

Het aquarium was erg leuk! Niet zo groot als bij SeaLife maar het is ontzettend leuk ingericht met kijkbubbels, voelbakken en een kraamkamer. Op elk aquarium zit een bordje bevestigd met gegevens van de vissen of zeedieren die er in rondzwemmen. Wij hebben om 15.00 uur nog op de bioloog gewacht (na vertellen van de kassamedewerkster) bij het aquarium, maar die is helaas niet komen opdagen. Vermoedelijk omdat het niet druk was. In Nederland is het namelijk nog geen vakantieperiode…

Arsenaal Vlissingen met kinderen - Blog met onze ervaring

Ook de piratenexperience is erg leuk. Boven krijg je informatie over hoe de piraten vroeger leefden tot de piraten in Somalië van nu. Er loopt ook een piraat rond die de stemming erin brengt en een praatje met de kinderen maakte. Daarna keken we een piratenfilm in een soort walk-inn bioscoopzaaltje. Leuk gedecoreerd ook met water en een vlot ervoor. Toch had mijn kleuter van 4 hier niet veel geduld voor en ben ik er snel weer uitgegaan met haar. De jongens wilden de film wel afzien. De film is Nederlands gesproken en Duits ondertiteld.

Een verdieping lager werd het nog leuker! In het piratenhol is het een beetje donker. Met blacklight licht licht alles op. We kwamen niet meer bij van het lachen toen we dansende skeletten zagen. Dit zag er hi-la-risch uit. Wat moeten de makers ook een lol hebben gehad hihi.

De scheepssimulator met speciale effecten vonden wij het allerleukst! Daarna het zeeaquarium. Al met al hebben wij ons hier 2 uur kunnen vermaken. Het enige echte minpuntje vonden wij dat de we niet in de uitkijktoren konden vanwege de defecte lift en dat er geen garderobe aanwezig is. Hierdoor moesten we de jassen tijdens het bezoek bij ons dragen.

Review Arsenaal Vlissingen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

 • Als je de bordjes voor de parkeerplaatsen richting het Arsenaal volgt kun je de eerste 3 uur gratis parkeren. Het Arsenaal ligt op loopafstand van de jachthaven, de kust en het centrum. Wil je langer parkeren dan kun je dit extra bij betalen. Contant en contactloos.
 • Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.
 • Restaurant voor een hapje of drankje.
 • Gratis wifi. Matig bereik.
 • Verschoonruimte aanwezig.
 • Buggy en kinderwagen proof.
 • Geen garderobe en geen kluisjes.
 • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Iedere bezoeker van 2 jaar of ouder betaald 14,50 per persoon. Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van het Arsenaal.

Adres Arsenaal: Arsenaalplein 7, 4381 BL Vlissingen, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om het Arsenaal in Vlissingen met kinderen te bezoeken?

Deze uitjes bezochten wij ook in Zeeland met kinderen:

3 thoughts on “Het Arsenaal in Vlissingen; piratenavontuur, zeeaquarium en uitkijktoren

 1. Klinkt leuk Nathalie! Toevallig gaan we binnenkort naar Zeeland (alleen Cadzand, dus ik moet even uitzoeken of dat ver weg van elkaar is). Daarbij gaan we maar kort, maar evengoed een leuke tip. Goed om te lezen dat het niet te spannend is.

  1. Bedankt voor je reactie Rory. Wat een leuk vooruitzicht! Cadzand ligt helemaal onderaan in Zeeland, tegen België en op een uur rijden van Vlissingen. Als je daarna nog Vlissingen wilt verkennen is het leuk, maar ik zou voor alleen Het Arsenaal niet speciaal een uur heen én terug rijden. Misschien vind je het Boudewijn Seapark ook leuk? Dit is een mix van Dolfinarium, pretpark en binnenspeeltuin. Dit park ligt in België, op zo’n 30 minuten rijafstand van Cadzand. Veel plezier Zeeland binnenkort!

Geef een reactie