Bataviastad Fashion Outlet met kinderen Tips Wat te doen

Bataviastad met kinderen, wat is er allemaal te doen?

Een dagje Bataviastad met kinderen? Goed idee, maak er maar een leuk dagje uit van. Naast shoppen in de leuke Fashion Outlet stores zoals Skechers, NIK&NIK en Tumble ‘N Dry, kun je bij de Magnum Pleasure Store je eigen Magnum ijsje creëren. Yum! Er zijn leuke selfie-spots, fonteintjes om even bij af te koelen en zelfs een leuke houten speeltuin. En dat allemaal in Batavia stad! Maar er is nog veel meer te doen en te zien…

Bataviastad met kinderen

Batavia Stad, je hebt er vast al eens over gehoord of gelezen. Misschien ben je er zelfs al eens geweest om te shoppen (voor jezelf of voor je kinderen)? Veel bekende merken hebben hier outlet stores. Dat betekent merkkleding shoppen met korting! Wie wil dat nou niet? Nou maak er dan maar meteen een gezellig dagje uit van. En je kinderen? Laat je die thuis? Nee joh! Die neem je gewoon lekker mee naar Batavia Stad. 😉

Batavia Stad Fashion Outlet ligt in Lelystad (provincie Flevoland) en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kost slechts 3 euro (prijs 2019) voor een hele dag! en er zijn ook parkeerplaatsen met oplaadpunten voor elektrische auto’s en Tesla’s. Als je met het openbaar vervoer reist dan kun je vanaf station Lelystad de buslijn nemen die rechtstreeks naar Batavia Stad rijdt.

Tumble ‘N Dry outlet store.

Shop till you drop!

Kinderen ontwikkelen al snel hun eigen kledingsmaak naarmate ze ouder worden. Ga samen met je kind shoppen in Batavia Stad. Shoppen in Batavia Stad is leuk en gezellig, mede door de setting van de winkelpanden, de restaurants en de vrolijke aankleding. Is je kind niet zo dol op winkelen of hebben ze het vaak na 1 of 2 winkels wel gezien? Jammer maar dan kun je jullie Batavia Stad shopping experience in ieder geval combineren met onderstaande tips om er een leuke dag van te maken.

Bezoek museum Batavialand en de Bataviawerf met het VOC schip

Kinder ontdekhoek in het Batavialand museum.
VOC schip in de Batavia haven. Wat een plaatje hè? Je kunt er ook op met je museumticket.

Het Batavialand museum ligt op loopafstand van Batavia Stad en bestaat uit 3 locaties (op loopafstand van elkaar) die je met je museumticket kunt bezoeken. Het nieuwe Batavia museum gedeelte is voor kinderen het allerleukst! Ze hebben hier een watertheater waar je alles leert over stuwdammen, hoe sluizen werken en meer. Kinderen kunnen zelf aan de slag met opdrachten en er valt veel te ontdekken. Stroop de mouwen maar op! Ook het VOC schip blijft natuurlijk een plaatje om te zien. Er zijn ook speciale kinderrondeleidingen, vraag hier even naar bij de kassa. Als je de tijd ervoor hebt is het echt aan te raden.

Creëer je eigen Magnum ijs in de Magnum Store

Magnums zijn natuurlijk calorieënbommen maar daar moet je maar even niet teveel aan denken… De Magnum Store verkoopt geen kant-en-klare Magnums zoals in de supermarkt. In Batavia Stad maak je hier je eigen Magnum! Kies uit vele toppings en smullen maar. Lekkuhr!

Maak selfies of foto’s bij de reusachtige kunstwerken

Papa maar opscheppen over zijn Weber… deze voor de Weber outlet is nog bigger! Cheese!
Bataviastad met kinderen, tips!
Macarons!

Een grote Weber barbecue, mega-grote macarons… Reclame natuurlijk voor de merken in Batavia Stad, maar erg leuk! Kinderen rennen er meteen naar toe. Mama maak je even een foto?

Afkoelen bij de waterfonteinen

Als het zomers warm is, kun je een setje extra kinderkleren of een zwembroekje en een handdoek meenemen. Er zijn meerdere fonteintjes in Batavia Stad en de kinderen rennen er allemaal doorheen om even af te koelen. Dat snappen wij best!

Houten speeltuin naast La Place

Speeltuin Bataviastad

Naast het La Place restaurant waar je heerlijk kunt lunchen, is een houten speeltuin voor de kinderen. Houten speeltoestellen met klimattributen en een glijbaan. Kinderen kunnen zich prima vermaken in dit stukje van Batavia Stad.

Wandelen langs de Bataviahaven

Klaar met shoppen? Wandel eens langs de Bataviahaven om naar de schepen te kijken. Neem je je verrekijker ook mee?

Overdekt terras en indoor speeltuin bij Next

Next Bataviastad Cafe Restaurant met indoorspeeltuin Lelystad - Leuke tip met kinderen

Is het slecht weer en ben je in Batavia Stad? Dan kun je lekker lunchen bij Next, dit café en restaurant net buiten een van de poorten van Batavia Stad, heeft een overdekt terras en een indoor speeltuin. Hier kunnen de kids heerlijk spelen terwijl jij een lekker drankje geniet.

Tips Batavia Stad met Kinderen, wat te doen?
Leuke tip? Pin het!

Praktische informatie 2019

  • Dagtarief parkeren Batavia Stad is 3 euro
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Er zijn voldoende horecagelegenheden
  • Gratis internet / wifi spots
  • Verschoonruimtes en toiletten zijn ruim aanwezig

Bekijk voor meer info en actuele openingstijden de website van Batavia Stad.

Adres Batavia Stad: Bataviaplein 60, 8242 PN Lelystad, Nederland

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen;

Heb jij al zin gekregen om Batavia Stad met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie