berkenhof-tropical-zoo-met-kinderen-review

Berkenhof Tropical Zoo; met gave indoor speeljungle voor kinderen

Berkenhof Tropical Zoo en vlindertuin in Kwadendamme is een leuk uitje in Zeeland. Er is altijd genoeg te beleven met kinderen. Leer meer over dino’s, bewonder de dieren en onbeperkt speelplezier in de indoor kidsjungle en het speelbos buiten. Het grootste gedeelte is overdekt dus ook een prima uitje bij slecht weer. Met mijn 3 kleine rangers ging ik in de herfstvakantie opstap om Berkenhof Tropical Zoo te ontdekken. Een geslaagd dagje uit!

Berkenhof Tropical Zoo met kinderen

Tijdens een midweek vakantie in de prachtige provincie Zeeland mochten wij dit tropische indooruitje ontdekken. Terwijl we ons buiten met warme jassen en sjaals moeten kleden kunnen we deze binnen meteen uittrekken. Binnen in de kassen van Berkenhof Tropical Zoo is het heerlijk warm.

Vanaf het Roompot vakantiepark in Kamperland was het voor ons ongeveer een half uurtje rijden naar Kwadendamme. Prima te doen.

Berkenhof Tropical Zoo met kinderen in Zeeland - vlindertuin

Wat Berkenhof Tropical Zoo zo bijzonder maakt

Berkenhof Tropical Zoo blijkt een familiebedrijf te zijn, met een prachtig verhaal ook, waar ze met oprecht trots op mogen zijn. Ooit hebben Johan en Leny (de eigenaren) een onbewoonbaar verklaarde boerderij in het Zeeuwse Kwadendamme gekocht om wat dichterbij hun slagerij in de stad Goes te wonen. Johan was dol op tuinieren en het verzamelen van bijzondere planten. De uit de hand gelopen hobby is nu een attractie in Zeeland geworden, die door de jaren heen al heel wat metamorfoses mee heeft mogen maken en al regelmatig de titel ‘Leukste uitje van Zeeland’ door het Land van ANWB in ontvangst heeft mogen nemen. Het kan ook maar zo zijn dat je Johan, Leny, hun zoon Jeroen of zijn vrouw Loes tegenkomt tijdens je bezoek want allemaal helpen ze een handje mee aan het bedrijf.

Onze ervaring bij Berkenhof Tropical Zoo

Bij de entree werden we vriendelijk ontvangen door Leny. Vol enthousiasme vertelt ze waar we onze jassen en paraplu’s kwijt kunnen, over het dagprogramma (we mogen een slang vasthouden en aaien!) en wijst ons de plattegrond waar we nog snel even een foto van nemen voor het geval dat we in de tropische jungle verdwalen… hihi.

Tropical Zoo

Wij beginnen bij de ‘Tropical Zoo’ en zijn blij dat we onze jassen niet meer aan hoeven. Wat is het hier heerlijk warm in de kas! We zien een diversiteit aan mooie planten en we komen prachtige dieren tegen. Ook zien we een ‘poppenkast’ waar cocons inhangen die straks zullen ontpoppen tot mooie vlinders. Af en toe fladdert er zelfs een vlinder langs je heen. Echt genieten dit…

De kinderen vonden de panter kameleon en de schilpadden de mooiste dieren om te zien. Hoe sloom de beesten voortbewegen en hoe mooi ze eigenlijk zijn. Toen ook nog eens net voor onze neus de agamen werden gevoerd met levende sprinkhanen, bleven we ook zeker zo’n 10 minuten kijken. Best indrukwekkend om te zien hoe die beesten hun prooi vangen en weg staan te kauwen.

Fossielenmijn

Fossielenmijn in Berkenhof Tropical Zoo

Dan ontdekken we de fossielenmijn. In deze ruimte is het wat donker. We zien hier een mooie verzameling fossielen. Toen een van de kinderen een dino om de hoek spotte wilden ze meteen verder dus erg lang hebben we hier niet gekeken…

Dino Expo

Berkenhof Tropical Zoo in Zeeland - Dinopark Nederland

Roarrrr. Mijn kinderen hebben dinosauriërs altijd al interessant gevonden. Onze oudste zoon heeft er zelfs eens een spreekbeurt over gehouden op school. Ik snap natuurlijk wel dat ze als een dolle naar de Dino Expo vlogen. Hier ontdekten we dat de vogels van nu eigenlijk afstammen van de dino’s vroeger. We gaan nog op de foto met een Diplodocus (de langnek). Ook komen we in deze ruimte levende dieren tegen zoals schildpadden en aapjes. De dieren hebben aardig wat ruimte en bewegingsvrijheid en dat vinden wij heel fijn.

Natuurklas

De natuurklas op de bovenverdieping doet mij denken aan een biologielokaal van de middelbare school. Achter glazen vitrinekasten staan een aantal opgezette dieren en -schedels. Overal liggen handgeschreven kaartjes met informatie bij, heel interessant. Als je er op het juiste tijdstip bent dan heb je de mogelijkheid om misschien een spin of slang vast te mogen houden. Mijn jongens durfden wel een slang om hun nek en wilden er graag mee op de foto. Ik sla liever over hihi.

Jungle speeltuin en speelbos

Berkenhof Tropical Zoo met kinderen. Toffe indoor speeltuin met strand.

De Kidsjungle is toch wel het toppuntje. Het is een grote overdekte speeltuin met houten elementen, klimtoestellen, tentjes, een waterspeeltuin en meer. Mijn kinderen vonden het geweldig. Wij zijn alleen vergeten de handdoeken, zwembroekjes of reservekleding mee te nemen. Dat is jammer. Er is een voetendouche om de voeten af te spoelen en een ruimte voor kinderen om om te kleden.

Buiten is een speelbos met een kabelbaan. Je komt er door een deur via de Kidsjungle. Als het binnen zo warm is is het heerlijk om buiten even een frisse neus te halen.

Berkenhof Tropical Zoo buitenspeeltuin

Eten en drinken

Van spelen krijg je natuurlijk ook honger en dorst. Wij hebben eten en snacks (chips, ijs…) aan de bar bij de Kidsjungle besteld, maar er is ook een ruim restaurant bij de entree waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten.

Tot slot

Wij hebben ons ongeveer voor 3,5 uur vermaakt bij Berkenhof Tropical Zoo en dit was prima zo. Waar ik eerst een beetje bang voor was dat mijn oudste zoon (11 jaar) zich misschien niet zou vermaken, bleek onterecht. Hij vond dit juist het allerleukste uitje tijdens onze midweek in Zeeland! Zelfs leuker dan het Arsenaal in Vlissingen waar we ook zijn geweest. Zo zie je maar weer…

Dat een van de slangen dezelfde naam als papa heeft vonden de kinderen hilarisch en hier hebben ze vaak om moeten lachen. Berkenhof Tropical Zoo is een gevarieerd uitje en dat maakt het juist erg leuk voor jong en oud!

De Kidsjungle en het Speelbos zorgen voor veel plezier en de dieren zijn prachtig om te zien. Alles is tiptop onderhouden en we komen zeker nog eens een keer terug! Maar dan nemen we wel een handdoek en reserve kleertjes mee voor de kinderen. 😉

Review Berkenhof Tropical Zoo met kinderen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Parkeren is gratis
  • Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.
  • Horeca voor een hapje of drankje.
  • Gratis wifi.
  • Verschoonruimte aanwezig.
  • Buggy en kinderwagen proof.
  • Garderobe aanwezig.
  • Souvenirshop.
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

Entreeprijzen: baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar: gratis, 3 t/m 12 jaar: € 10,50, 13 t/m 64 jaar: € 11,50, 65+ : € 10,50 (Prijzen 2019 en onder voorbehoud). Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van Berkenhof Tropical Zoo.

Adres Berkenhof Tropical Zoo: Langeweegje 10-A, 4434 NE Kwadendamme, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Berkenhof Tropical Zoo met kinderen te bezoeken?

Deze uitjes bezochten wij ook in Zeeland met kinderen:

Geef een reactie