japanse-bloesempark-met-kinderen-amsterdamse-bos-amstelveen-ervaringen-tips-review-blog

Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos tijdens de bloeiperiode

Het Japanse Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat algemeen bekend als internationale trekpleister. Zeker tijdens de bloeiperiode in het voorjaar, wanneer de bomen vol met wit en roze bloemetjes zitten.

Het is een fijne bestemming voor een ‘gratis’ dagje uit met het gezin in de provincie Noord-Holland. Of je nu in de buurt woont of niet, dit romantisch en sfeervolle aangelegde park biedt een prachtige ervaring voor zowel jong als oud.

Wij bezochten ‘Bloesempark Amstelveen’ dit jaar voor het eerst tijdens de bloei, en delen in dit blog onze tips en ervaringen. Laten we eens kijken hoe je het meeste uit je bezoek aan het Bloesempark met kinderen kunt halen.

Bloesempark met kinderen

Het Japanse Bloesempark bezoeken tijdens de bloei in het Amsterdamse Bos, stond al een tijdje op onze ‘Amsterdam bucketlist uitjes met kinderen‘.

Hoewel de bomen tijdens de bloeiperiode vaak maar 2 tot 3 weken op zijn mooist zijn, liepen we dit uitje vaak jaren mis omdat we niet tijdens die periode weg konden (corona-tijd) of andere plannen hadden.

Ook word er elk jaar weer gewaarschuwd voor extreme drukte in de weekenden. En die drukte willen we als het kan, liever vermijden. Dit keer hadden we geluk want onze kinderen waren deze doordeweekse dag vrij en we konden grotendeels meeliften met mijn man, die een werkafspraak in de buurt had.

kersenbloesempark-met-kinderen-in-amsterdamse-bos-amstelveen-sakura-tips-blog-ervaringen-review
Een mooi sprookjesachtig decor in het Amstelveense Bloesempark met kinderen

Wanneer bloeit de kersenbloesem?

Het Amstelveense Bloesempark met kinderen biedt een betoverende ervaring, vooral tijdens het bloeiseizoen van de kersenbloesem. De exacte bloeiperiode varieert elk jaar, maar over het algemeen vindt dit plaats tussen half maart en eind april.

Het is raadzaam om de lokale bloeiprognoses in de gaten te houden om het optimale moment voor je bezoek te kiezen, zodat je de prachtige bloesems in volle glorie kunt bewonderen.

Dit word elk jaar bekend gemaakt op de social media kanalen (Facebook en Instagrampagina) van het Amsterdamse Bos zelf.

bloesempark-amsterdamse-bos-met-kind-ervaringen
Bloesempark in het Amsterdamse Bos in prachtige bloei

Bereikbaarheid Bloesempark in het Amsterdamse Bos: parkeren en openbaar vervoer

Het Bloesempark is met kinderen goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er verschillende parkeergelegenheden in de buurt van het Bloesempark waar je je voertuig kunt parkeren.

Let wel op eventuele parkeerkosten en drukte tijdens piekuren, vooral tijdens het bloeiseizoen van de kersenbloesem.

Voor degenen die liever met het openbaar vervoer reizen, biedt het Amsterdamse Bos ook goede verbindingen. Verschillende buslijnen en tramlijnen stoppen in de buurt van het park, vaak op 10 tot 20 minuten lopen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor bezoekers uit alle delen van Amsterdam en daarbuiten.

Raadpleeg de dienstregelingen van het openbaar vervoer voor de meest actuele informatie over routes en vertrektijden.

cherry-blossom-park-amsterdam-amstelveen-amsterdamse-bos-tips-parkeren-ervaringen-blog
Engelstalige bordjes met de tekst ‘Cherry Blossom’ die de weg wijzen naar het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos

Zelf namen wij buslijn 186 vanaf busstation Amsterdam Schiphol Airport (ging elk half uur doordeweeks) en stapten uit bij de bushalte Amstelveen, Raadhuis/Dorpstraat. Vanaf hier was het nog ongeveer 10 minuten lopen. Er staan bordjes langs het pad, waardoor het Bloesempark makkelijk is te vinden.

bloesempark-met-kinderen-beleven-ervaren-tips
brug-kersen-bloesempark-amsterdamse-bos-met-kinderen
We moeten een brug over om bij het Bloesempark in het Amsterdamse Bos te komen

Picknicken onder de bloesembomen

Het Bloesempark met kinderen is de ideale plek om een gezellige picknick te houden. Leg een kleed neer onder de weelderige bloesembomen en geniet van een smakelijke lunch terwijl de kinderen rondrennen en spelen in deze sprookjesachtige omgeving.

Vergeet niet om wat lekkers mee te nemen en te genieten van de sereniteit van de natuur om je heen.

Een vriendin van mij was er ook met haar dochter, dus lastminute had ik nog even een opblaasbare bal meegenomen, waar de kinderen mee konden spelen terwijl wij gezellig aan het kletsen waren.

japanse-bloesempark-met-kinderen-amsterdam-bos-amstelveen-noordholland
Het is een traditie om tijdens ‘Sakura’ te picknicken onder de kersenbloesems

Ontdek de natuurlijke schoonheid

Terwijl je door het Amsterdamse Bos en Bloesempark in Amstelveen wandelt met kinderen, kunnen ze de prachtige natuur ontdekken en leren over verschillende planten en bloemen.

Moedig ze aan om vragen te stellen en hun nieuwsgierigheid te gebruiken om meer te weten te komen over de flora en fauna in het park. Het is een educatieve ervaring die zowel leuk als leerzaam is voor jonge geesten.

bloesempark-amsterdamse-bos-met-kids
Kersenbloesems vol in bloei
amsterdamse-bloesempark-met-kinderen-dagje-uit-gratis-natuur
Tip! Maak een mooie foto van de bloesems als nieuwe achtergrond voor op je telefoon of laptop.

Fotoshoot locatie en social media materiaal

Het Bloesempark is tevens een paradijs voor fotografen van alle niveaus.

Laat je kinderen hun eigen (kinder)camera meenemen of gebruik de smartphone om de prachtige bloesems, kleurrijke bloemen en majestueuze bomen vast te leggen. Ze zullen genieten van het vastleggen van hun eigen herinneringen aan deze bijzondere dag in de natuur.

Als het niet te druk is heb je ook een mooie achtergrond om TikTok filmpjes of Reels op te nemen voor je social media. Volg Noord-Holland met kinderen op Instagram voor meer tips in deze provincie.

bloesempark-kinderen-fotoshoots-familie-dagje-uit-gratis-amsterdamse-bos-amstelveen
Het Kersenbloesempark is een gave locatie om bijvoorbeeld familiefoto’s of foto’s van je kinderen te maken

Speelplezier in de natuurspeeltuin en op het belevenispad

Naast het bewonderen van de bloesems kunnen kinderen zich vermaken in de nabijgelegen natuurspeeltuin met belevenispad. Laat ze klimmen, klauteren en ontdekken in dit avontuurlijke speelparadijs omringd door groen.

Het is een geweldige manier om hun energie kwijt te raken terwijl ze genieten van de frisse lucht en de natuurlijke omgeving. Ook is er een vlot op het water en kabelbaan, mijn dochter vond dit superleuk!

natuurspeeltuin-amsterdamse-bos-bloesempark-met-kinderen
Kabelbaan in de speeltuin op loopafstand van het Bloesempark.

Combineer het Bloesempark met een bezoekje aan de Geitenboerderij

Een bezoek aan het Amsterdamse Bloesempark met kinderen kan perfect worden gecombineerd met een uitstapje naar de nabijgelegen geitenboerderij als je meer tijd hebt. Op slechts 2 kilometer lopen van het Bloesempark kunnen kinderen kennismaken met de schattige geiten en andere boerderijdieren.

Ze kunnen de geiten voeren, knuffelen en zelfs leren over het leven op de boerderij. Het is een leuke en educatieve toevoeging aan je dagje uit, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt voor het hele gezin.

Seizoensgebonden magie

Het Bloesempark met kinderen biedt het hele jaar door verschillende charmes. Terwijl de lente wordt gekenmerkt door de prachtige bloesems, bieden de andere seizoenen ook unieke ervaringen. Van zomerse picknicks tot herfstwandelingen door de kleurrijke bladeren, elk bezoek aan het Bloesempark is een nieuw avontuur.

Thuis nagenieten van het Bloesempark

Wij genieten thuis nog even na van dit uitje. We drinken een kopje (Japanse) thee en bekijken samen de foto’s. Ook hebben we hier nog een doosje LEGO Iconic Kersenbloesem – 40725 liggen, die we snel een keer gaan maken.

Kijk voor meer informatie op de website van het Amsterdamse Bos.

Geef een reactie