Dinopark Groningen - Landgoed Tenaxx Review

Dinopark Landgoed Tenaxx in Groningen; een leuk dino uitje voor als je durft…

Review – Landgoed en Dinopark Tenaxx in Wedde is een onwijs leuk en betaalbaar uitje voor het hele gezin. Op het megagrote landgoed in Groningen, met een oppervlakte van ruim 33 hectare, vind je onder andere een miniatuurpark, arboretum en een dinopark. Een must visit voor elke dinosauriër fan in het noorden van Nederland! Durf jij hier tussen de brullende dino’s te lopen?

Op een kortingssite voor uitjes kocht ik vier kaarten met korting voor Dinopark Wedde. Als het om uitjes met kinderen gaat dan kijk ik altijd even of ik het ook goedkoper kan… Je bent een Nederlander of niet. 😉 Normaal kost de entree voor iedereen die ouder dan 2 jaar is €10,95 (seizoen 2019) en dat is eigenlijk al best goedkoop! Zeker als je je daar een hele middag kunt vermaken en daarnaast ook nog eens gratis onbeperkt de hele dag kunt snacken en ranja drinken. Op naar Groningen met de kinderen voor een dino experience!

Dinopark Tenaxx met kinderen - Review - Ervaring
Bij de entree hoor je de dino’s al brullen! Mijn dochter schrok er in het begin een beetje van.

Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx was ongeveer 12 jaar geleden nog een aardappelveld tussen Wedde en Oude Pekela. Dat kunnen wij ons haast niet voorstellen na ons bezoek maar toch is het zo!

Later werd er een heuvelachtig landschap aangelegd met vijvers en bossen. Ook werd het monumentale witte huis gebouwd die je al vanaf de lange oprit kunt zien. Mijn dochter zei dat ze er wel zou willen wonen, het lijkt wel een paleisje voor prinsessen hihi.

Review Landgoed en Dinopark Tenaxx met kinderen
Landgoed Tenaxx – Wat een mooi optrekje!

Arboretum

In mei 2015 werd het landgoed geopend. Het arboretum (bomenverzameling), die een derde van de totale oppervlakte beslaat, bevat de grootste collectie treurbomen ter wereld. Veel van de boomsoorten die daar te zien zijn, komen uit het tijdperk van dinosaurussen. Een heerlijke plek om te wandelen.

Dinopark

Om te laten zien hoe bomen en dieren samen loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein meer dan twintig levensgrote dinosaurussen geplaatst en het zullen er vast nog wel meer bij komen. Toen wij er waren stond er namelijk een leuke dino (raptor?) met zadel op een aanhanger waar kinderen op kunnen zitten, die nog uitgepakt moest worden… leuk!

Tentoonstelling

Ook is er een overdekte tentoonstelling van replica’s, dinosaurusskeletten en -schedels te zien. Een deel daarvan is afkomstig uit de collectie van het voormalig Noorderdierenpark in Emmen. Supertof dat dat ook weer zo zijn bestemming heeft gevonden. Bij de tentoonstelling is een indrukwekkend vier meter hoog skelet van een Albertosaurus en een model van een schedel van een Tyrannosaurus Rex op ware grootte te bewonderen. Wauw!

Ook hebben ze het hier ontzettend leuk voor kinderen gemaakt. Er zijn zuilen met korte filmpjes en voelbakken. Op de vloer kun je de dinosporen volgen om niets te hoeven missen. 😉

Dinopark Tenaxx Groningen; dino uitje tentoonstelling

Survival run voor kinderen

Direct aan het kinderplein is een survival run aangelegd voor kinderen vanaf een jaar of 6. Ook geschikt voor de papa’s en mama’s om mee te doen! Het is een niet al te lang parcours met allerlei (klim) obstakels! Als het heeft geregend kan het hier modderig en glad zijn. Dat maakt het juist wel extra leuk en spannend!

Survival run voor kinderen - Dinopark Tenaxx Groningen
Klimobstakels bij de kids survivalrun

Dino Hunt met lasergun

Het Dino Hunt spel met laserguns was helaas niet echt wat we ervan verwacht hadden. Het doel van dit spel is om op dino’s te jagen en te schieten. Niet pedagogisch verantwoord maar wel leuk. Je hebt hier 45 minuten de tijd voor. Wij deden de Dino Hunt en halverwege reageerde een van de laserguns niet meer. Daarom hebben mijn kinderen halverwege samen met een gun moeten doen. Dat is natuurlijk geen ramp maar het is wel jammer als je voor iets moet betalen en dat het dan niet goed blijkt te werken. De hanger (het punt met de sensor waarop je met de gun moet richten) neem je telkens mee en hang je op. Mijn kinderen vonden dit wat irritant. Het was handiger als de hangers er al hingen i.p.v dat ze zelf steeds moeten ophangen. Kosten: 4 euro per lasergun per 45 minuten voor de Dino Hunt.

Bewegende en brullende dino’s in het Krijtwoud

Het krijtwoud telt ongeveer 20 dino’s en de gehele route is een kilometer of 3 à 4. In het bos staan sensoren en wanneer je daar voorbij loopt hoor je opeens spannende geluiden. Het pad in het Krijtwoud is niet geschikt voor kinderenwagens en buggy’s, dus als je een klein kindje hebt die nog niet veel kan lopen is het raadzaam om een kinderdrager mee te nemen.

Voordat we het Krijtwoud betreden, eerst even hierover heen lopen… als je durft! Misschien zit er wel een dino in deze drapperige vijver. Haha!
Vliegt er hier zomaar een Pteranodon in het krijtwoud!
Ah, deze dino lijkt wel een beetje op mijn zoon! Een grapje van het dinopark als je de tekst op het bord even leest 😉

Speeltuin

Bij de ingang van het park is een speeltuin met speeltoestellen en een dino springkussen. Ook is er een kidsplein achter het restaurant met een luchtkussen, een zandbak waar kinderen dino’s kunnen opgraven, een zwembad in de zomer, leuke dino loopauto’s van Little Tikes Cozy Coupes en worden hier geregeld activiteiten georganiseerd.

Dinopark Landgoed Tenaxx met kinderen
Dit grote dino luchtkussen is wel erg gaaf!
Zo leuk deze dino loopauto’s van Little Tikes!

Review Dinopark Wedde

Wij hebben al meerdere dinoparken in Europa bezocht maar het Dinopark Wedde in Groningen is toch weer een tikkeltje anders. Peuters en kleuters kunnen zich prima vermaken in de geweldige Little Tikes Dino loopauto’s en bij de dino opgravingen. Voor iets oudere kinderen is de survival run met obstakels een aanrader. Mijn kinderen wilden dit meerdere keren doen. Het krijtwoud met brullende en bewegende dino’s is ook erg leuk!

Het eten en drinken was prima verzorgd en smaakte goed. Snacks en patat worden ter plekke voor iedereen gebakken. Je krijgt dus zeker geen slappe hap, wat andere all-inclusive parken wel eens hebben… Toch mis ik anno 2019 nog wel iets van een gezonde snack. Misschien een idee om in de toekomst kleine bakjes fruit of yoghurt aan te bieden? De entreeprijs mag dan van ons best een euro of twee hoger.

Kampvuur vuurkorf popcorn bakken
Popcorn bakken boven een kampvuur…

Wat mijn jongens erg cool vonden is dat ze op landgoed Tenaxx pannenkoeken en popcorn mochten bakken boven een kampvuurtje. Erg leuk om te doen!

Pannenkoeken bakken boven kampvuur vuurkorf
Of lekkere pannenkoeken bakken boven het kampvuur!

Al met al is het een prima prijs voor een uitje met kinderen en wij hebben ons hier (ondanks een mindere ervaring met het Dino Hunt spel) 5 uur lang kunnen vermaken. Het treintje hebben we gemist maar dat mag de pret niet drukken. Moe, met een volle maag en voldaan gingen we weer naar huis! We komen zeker nog eens terug om het park in de winter te zien want dat lijkt mijn kinderen ook wel gaaf…

Dinopark Wedde Tenaxx Review
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Leuk dino uitje voor kinderen van ca. 3 tot 12 jaar.
  • Parkeren is gratis bij Landgoed Tenaxx, de parkeerplaatsen liggen recht tegenover de ingang.
  • Eigen eten meebrengen is toegestaan, dranken niet.
  • Met hetzelfde entree kaartje kun je gratis het miniatuurpark bezoeken.
  • Over het algemeen kinderwagen- en buggyvriendelijk, behalve de bospaden in het Krijtwoud.
  • Verschoonplek voor baby’s aanwezig.
  • Geen wifi/internet.
  • Honden mogen aangelijnd mee.
  • Advies: trek je kinderen kleren en schoenen aan die vies mogen worden en neem evt een set extra kinderkleren mee.

De entree voor kinderen tot en met 2 jaar is gratis. Iedereen die 3 jaar of ouder is betaald €10,95 p.p. Voor de speurtocht en andere activiteiten zoals schminken, lasergun games etc. betaal je een extra bijdrage. Kijk voor meer info en actuele openingstijden de website van Dinopark Wedde.

Adres Dinopark Wedde: Borgesiusweg 1, 9698 XS Wedde, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Dinopark Tenaxx met kinderen te bezoeken?

Opzoek naar meer leuke dino uitjes? Wij bezochten ook:

*Dit blogartikel bevat drie Bol.com affiliatie linkjes. Hier merk jij als bezoeker niet zo veel van maar als je iets via deze linkjes koopt (bijvoorbeeld de popcornpan of pannenkoekenpan voor boven het kampvuur, of iets anders…) kost je dit niets extra dan anders en ontvang ik daar een kleine commissie over. Deze centjes gaan in onze spaarpot om nieuwe uitjes met kinderen mee te ontdekken. Zo kunnen we nog meer leuke uittips met jullie blijven delen!

2 thoughts on “Dinopark Landgoed Tenaxx in Groningen; een leuk dino uitje voor als je durft…

Geef een reactie