review-ervaring-dinopark-dino-zoo-metelen

Dino Zoo Metelen; avontuurlijk Dinopark uitje, net over de grens in Duitsland

Zin in een leuk en betaalbaar dino uitje, net over de grens in Duitsland? Dino Zoo Metelen is een avontuurlijk Dinopark met reusachtige dinosauriërs, kinderboerderij-dieren en leuke speeltuintjes voor kinderen. De entree voor de Dino Zoo is gratis als je een consumptiekaart van 6 euro p.p. koopt, die je kunt benuttigen in het restaurant en in de souvenirshop. Ik ging er heen met twee jongens van 7 & 8 jaar.

Dino Zoo Metelen

dino-zoo-park-metelen-entree-kasteel-review
Door deze entreepoort en het kasteel kom je Dino Zoo Metelen binnen

Op Facebook kwam ik er via een advertentie achter, dat er in 2019 een nieuw dinopark was geopend in Metelen, Duitsland. Een paar kilometers over de grens bij Enschede, dus niet al te ver van huis. Ik volgde ze direct na het zien van de advertentie, maar net na de opening van het dinopark volgden er een aantal recensies met slechte ervaringen… Er waren bijna geen dieren in het park en sommige dino’s zouden al meteen gesloopt zijn. Zo erg kon het toch niet zijn? In het begin (april/mei 2019) waren er inderdaad bijna geen echte dieren, maar langzamerhand kwamen er in de laatste weken steeds meer dieren bij! Om deze reden heb ik even een tijdje gewacht om de Dino Zoo te bezoeken. Let’s go to Dino Zoo Metelen!

Dino Zoo Metelen ligt in Duitsland, midden in de bossen van de Metelerheide, en wij hebben er vanaf Enschede 30 minuten over gereden. Prima uitje en goed te doen vanuit Twente.

Dino Zoo Metelen; dinopark met kinderen bezoeken

Ervaring Dino Zoo Metelen
Helaas missen sommige dino’s wel een paar tanden maar dat mag de pret niet drukken…

Toen we in augustus spontaan mijn neefje te logeren kregen en mijn dochter uit logeren was, wilde ik ik iets leuks met mijn zoon en neefje gaan doen. Ik zocht naar een betaalbaar uitje in de buurt van Enschede en bedacht dat het nu wel eens de juiste tijd kon zijn om Dino Zoo Metelen te bezoeken. Het was prachtig weer, zonnig, maar niet te warm!

Parkeren

Parkeren bij Dino Zoo Metelen is helemaal gratis en er is genoeg ruimte om je auto te parkeren. Wij kwamen twee grote parkeerplaatsen tegen en reden door naar de tweede parkeerplaats. Deze parkeerplaats ligt dichterbij de entree van het dinopark.

Echter staan er op de parkeerplaatsen zelf geen routebordjes aangegeven over hoe je naar de entree loopt. Als je nog niet eerder in de Dino Zoo (of in het voormalige Vogelpark Metelen) bent geweest, kan dat erg verwarrend zijn. Wij liepen dus eerst naar een restaurant wat er blijkbaar niet bij hoorde, omdat we dachten dat daar de entree zou zijn.

Als verbeterpuntje hoop ik dat Dino Zoo in de toekomst wegwijsborden voor voetgangers zullen plaatsen zodat ze weten welke route ze moeten lopen vanaf de parkeerplaatsen.

Consumptiekaart

dinozoo-dinopark-metelen-entree-prijzen
Consumptie kaart

De entree voor Dino Zoo Metelen is gratis. Nou ja, GRATIS? Je bent wel verplicht om een Verzehrkarte van 6 euro p.p. aan te schaffen. Ook voor de kinderen. Het is een consumptiekaart die je kunt gebruiken/inleveren om iets te eten of te drinken en/of om een souvenir te kopen in de shop. Bovenaan en onderaan de kaart zit een strip met 0,50 eenheden die er dan af worden gescheurd. De kaart dien je wel dezelfde dag op te maken. Krijg je de consumptiekaarten niet op? Dan kun je de kaart inleveren na je bezoek. Het overige bedrag gaat dan naar het voer en de verzorging voor de dieren.

Ik vind het een aparte regeling maar snap wel dat de Dino Zoo er natuurlijk ook iets aan moet verdienen. Als iedereen zijn eigen broodjes en drinken mee zou nemen dan verdiend de Dino Zoo er ook niets aan.

Speeltuinen

klimmen-metelen-dinozoo-dinopark
We komen veel leuke klimtoestellen tegen in Dino Zoo Metelen
dino-zoo-metelen-speeltuin
Deze speelkerk met picknickplaats heeft ook een leuke paal waar je naar beneden kunt glijden

Speeltuintjes en klimtoestellen zijn er genoeg. Om de paar meter kom je een leuke plek tegen waar de kinderen zicht heerlijk kunnen uitleven. Een echte avonturen speelplaats met klimparcours kom je al snel aan het begin van de route tegen. Ook het kerkje hierboven op de foto vonden we erg leuk!

Dieren

Dieren Dino Zoo Metelen
Loop je opeens door het pauwenverblijf

Dino Zoo Metelen was voorheen Abenteuer Vogelpark Metelen. Sinds april 2019 zijn ze geopend als Dino Zoo. Er staan nog een aantal dierenverblijven leeg maar er komen zoals ik al zei steeds meer dieren. Wij kwamen onder andere de volgende dieren tegen;

 • Alpaca’s
 • Eekhoorntjes
 • Duiven
 • Pauwen (hier kun je door het verblijf van de pauwen heen lopen als je durft)
 • Schapen
 • Herten

Dino’s

Review Dinopark Duitsland Metelen

Dino’s kom je bijna over de hele route tegen. Als beeld, glijbaan, als zitbank en als afvalbakken. Bij de ingang in het kasteel staan zelfs een paar dino attracties.

Over het hele park staan meer dan 50 reusachtige dino’s en sommige zijn van naambordje voorzien. Er staat echter geen info bij over de dinosauriërs zelf. Maar dat mag de pret niet drukken en sommige dino’s herkenden de jongens al van naam voordat ze de bordjes zagen.

Entertainment en educatie

Dino’s opgraven

Dino Zoo Metelen organiseert soms evenementen. Hiervoor kun je het best de social media kanalen van hun voor volgen. Ook stond er in de folder die ik na afloop mee naar huis nam dat kinderen ook een speurtocht kunnen doen. Daar wist ik niets van bij de entree dus misschien doen we dat een ander keertje.

Wat wel heel leuk is, is dat kinderen even voor palentheoloog kunnen spelen. Er zijn 3 zandbakken waar ze met hun handen of voeten een dino skelet kunnen opgraven.

Horeca

dinozoo-metelen-ervaring
Rommel gaat in de dinobek! (afvalbak)

Er zijn verschillende horecaplekken op het park waar je kunt eten en drinken. Je kunt er een ijsje halen maar ook een dinomenu (bijvoorbeeld een T-rex menu) met friet en een snack, of op zijn Duits ‘kaffee und kuchen’ of een curryworst. Je kunt dit betalen met de Verzehrkarte of met contant geld. Pinnen is niet mogelijk.

Souvenirshop

Een dino souvenir voor thuis?

Wil je weer naar huis? Dan loop je eerst even door de souvenirshop. Hier kun je knuffeltjes, sleutelhangers en speelgoed kopen als souvenir. Niet verplicht trouwens maar je komt er wel langs. Ook staan er langs de wand nog wat grote bewegende dino’s die de moeite waard zijn om even te bekijken.

Onze ervaring

review-dinozoo-dinopark-metelen
Even poseren met mijn zoon

Wij vonden het een tof grensuitje en zeker nu er wat meer dieren zijn dan voorheen. Dan heb je naast de dino’s en de leuke speeltuintjes nog wat anders om naar te kijken. De jongens en dinofans van 7 & 8 jaar hebben zich prima vermaakt.

Als je niets wilt missen in de Dino Zoo dan kun je het best de bordjes ‘RUNDGANG’ volgen. Ik heb mijn app Strava aangezet en de hele route door het park is 2,5 km wandelen en hier hebben wij met spelen en een pauze in totaal 1,5 uur over gedaan.

Het leukste vonden de jongens de bewegende dino’s die binnen stonden. Je hebt er ook twee staan waar je een 2 euro muntstuk in kunt gooien. Als je dat doet ‘poept’ de dino 2 surprise eitjes uit. Echt hilarisch!

We hebben een hoop leuke foto’s en een leuke middag gehad. Met het geld wat overbleef op de ‘Verzehr’ kaarten zochten de jongens allebei een Dig It Up! Dino Ei uit in de souvenirshop. Dit is een dino ei van hard materiaal met verrassing die ze eruit moeten beitelen.

Dinopark Dino Zoo Metelen Duitsland met kinderen bezoeken Tips en Informatie
Leuk uitje? Pin het!

Praktische informatie 2019

 • Parkeren is gratis
 • Eigen eten en drinken meebrengen is toegestaan maar er wordt wel verwacht dat je per persoon een ‘Verzehrkarte’ van 6 euro koopt voor consumptie. Te besteden in het restaurant en in de souvenirshop bij de uitgang. De kaart is alleen te besteden op de dag van aankomst.
 • Er zijn voldoende horecagelegenheden
 • Het gehele park is kinderwagen- en buggyvriendelijk
 • Geen wifi / internet
 • Honden mogen niet mee

Bekijk voor meer info en actuele openingstijden de website van Dino Zoo Metelen.

Adres Dino Zoo Metelen: Samberg 60, 48629 Metelen, Duitsland

Hebben jullie al zin gekregen om Dino Zoo Metelen met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie