Disney On Ice met kinderen

Disney On Ice met kinderen; ervaring en tips

Disney On Ice met kinderen bezoeken? Ik kan het jullie zeker aanraden als uitje, in de al dan niet drukke decembermaand. Bovendien blijft Disney magie leuk voor alle leeftijden! Het Magisch IJsfestival 2019 is evenals de shows in de afgelopen jaren altijd een groot spektakel en wij hadden deze ervaring niet willen missen.

Afgelopen vrijdag bezocht ik met mijn vierjarige kleuter en een vriendin met haar zevenjarige zoontje de Disney On Ice show in Rotterdam Ahoy. Hoe dat ging vertel ik jullie in dit blog en ik heb nog een paar handige tips opgesomd voor een bezoek aan het Magisch IJsfestival met kinderen.

Disney On Ice met kinderen
Disney On Ice in kerstsfeer

Disney On Ice Nederland

Goofy Goodiebag Disney On Ice
Goofybags

In december komen je favoriete Disney figuren weer terug naar Nederland, en wel op schaatsen! Het belooft weer een magische voorstelling te worden. De shows vinden dit jaar plaats van 11-12-2019 tot 15-12-2019 in Rotterdam Ahoy en van 21-12-2019 tot 29-12-2019 in Jaarbeurs Utrecht. Voor ons was het ongeveer drie uur en een kwartier rijden naar Rotterdam maar met leuk gezelschap is dat géén probleem. Voor de kinderen maakte ik van te voren een leuke ‘Goofybag’ (goodiebag) voor op de achterbank. Deze vulde ik met snacks, een lolly met speelapparaatje en glowsticks die je als armbanden kunt gebruiken. Zo hoefden de kids zich in de auto niet te vervelen. Eigenlijk ging het allemaal best goed en konden onze kids het goed met elkaar vinden. En de mama’s? Die kletsen hun oren van hun kop tijdens de heen- en terugweg. 😉

Disney On Ice met baby, peuter of kleuter

Disney On Ice Nederland met kinderen - Tips!
Helemaal in trance toen haar favoriete Disney prinsessen Elsa en Anna op het ijs kwamen

Een baby of dreumes mag je meenemen naar Disney On Ice (iedereen is welkom) en kindjes van 0-1 jaar hoeven geen eigen ticket als ze bij hun ouders op schoot zitten gedurende de show. Voor mij zat een moeder met baby in een draagdoek en dat ging prima.

Kinderwagens en buggy’s kunnen naast de tribunes geplaatst worden, deze kunnen niet mee naar je gereserveerde zitplaatsen. Er zijn geen zitverhogers voor peuters en kleuters aanwezig en als er lange personen voor je zitten is de kans groot dat kleine kinderen geen goed zicht op de schaatsbaan hebben. Dan heb je echt wel pech en zit je alsnog de hele show met een peuter of kleuter op schoot. Houdt er rekening mee dat de show 2 uur kan duren…

Onze tip: reserveer van te voren zitplaatsen direct naast één van de trappen. Omdat de zitplaatsen op de tribune niet al te ruim zijn hebben kinderen op de trap wat ruimte om te bewegen.

Disney On Ice met kind

Kinderen vanaf 2 jaar hebben een eigen ticket nodig. Een speciale kinderprijs of kinderkorting voor Disney On Ice is er niet. Zij betalen dezelfde prijs als een volwassene en krijgen een eigen stoel.

Family Pack

Wel kun je van te voren een Family Pack bestellen als je met het gezin gaat. Een Family Pack bestaat uit 4 tickets + 1 programmaboek + 1 familieverpakking zoete popcorn. Een Family Pack is te reserveren vanaf 88 euro via Ticketmaster.nl (prijspeil 2019).

Disney On Ice met peuter of kleuter - Ervaring
Mijn kleuter ging helemaal uit haar dak voor aanvang van de show

Horeca en Merchandise

Rondom de tribunes en bij de entree staan verkoopkraampjes met exclusieve Disney Merchandise en souvenirs. Denk aan knuffels, petjes, shirts, speelgoed, lichtzwaarden etc. Daarnaast kun je er eten en drinken kopen en de keuze is reuze. Van churros met dip tot Dunkin Donuts en popcorn, of ijs in leuke Olaf bekers.

Veel leuke exclusieve Disney souvenirs bij de kraampjes

Ervaring met Disney On Ice

Dit jaar bezochten wij Disney On Ice voor de derde keer en het blijft één van onze favoriete uitjes in de decembermaand. De show is prachtig in elkaar gezet. Mickey, Minnie, Goofy en Donald presenteerden de show van begin tot eind. De kostuums van de Disney personages zijn prachtig en hebben een hoog bling-bling gehalte.

Ik vond het tof dat Belle en het Beest er ook waren en dat ze ook voor wat oudere Disney sprookjes hebben gekozen in afwisseling met nieuwere Disney sprookjes. Een stukje jeugdsentiment wat weer naar boven kwam. Ik heb genoten van de hit ‘Kom erbij’ met het dansende bestek. Voor mijn dochter was Frozen het hoogtepunt maar ze is dan ook echt Elsa en Anna fan. Toch leek deze uitvoering heel erg veel op het Frozen stukje van twee jaar geleden.

Prachtige decors
Fragment uit Frozen

De show is Nederlands gesproken en dat is voor kleine kinderen enorm fijn. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de Engelse liedjes. “Laat het gaan… laat het los…” Ik weet het niet hoor haha maar ik ben de Engelse versie van dit soort liedjes gewend hihi. De special effects zoals neon-oplichtende kostuums, sneeuw en vuurwerk maakten de show helemaal compleet.

Voor Mieke en haar zoontje was het de eerste keer dat ze Disney On Ice bezochten. Ook zij heeft er een stukje over geschreven. Haar blog kun je hier lezen.

Tips

  • Zorg ervoor dat je niet te laat komt. Het is storend voor anderen als er mensen op moeten staan tijdens de show en het is gewoon onwijs jammer als je zelf een deel van de show moet missen.
  • Het vriest er niet, snowboots, mutsen en handschoenen in de zaal zijn helemaal niet nodig.
  • Reserveer met kleine kinderen indien mogelijk een plek langs één van de trappen of helemaal vooraan.
Disney On Ice met baby, peuter, kleuter of kind - Ervaring en tips
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Tickets verkrijgbaar vanaf 16,50 p.p.
  • Parkeren bij Rotterdam Ahoy kost 13,95 voor een dag
  • Buggy’s en kinderwagens kun je naast de tribunes stallen
  • Genoeg horeca
  • Wifi in Ahoy Rotterdam zeer beperkt

Kijk voor meer info, ticketprijzen en de actuele openingstijden op de website van Disney On Ice.

Hebben jullie al zin gekregen om Disney On Ice met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie