Emmen met kinderen - Blog met uitjes in de stad Emmen

Emmen met kinderen; dit zijn de leukste uitjes

Een nachtje of weekendje weg naar Emmen met kinderen is helemaal niet zo’n gek idee. Zelf zijn wij al eens naar Center Parcs Parc Sandur geweest en naar Fletcher hotel ByZoo. Super om te combineren met een dagje Wildlands, maar er is nog veel meer te doen in Emmen! Wij hebben de leukste kinderuitjes in Emmen voor jullie op een rijtje gezet.

Kinderuitjes in Emmen

Ga je met kinderen naar Emmen? En ben je opzoek naar leuke uitjes? Dan zit je hier goed! In dit overzicht vind je namelijk alle leuke kinderuitjes in de stad Emmen zelf. Zoek je ook uitjes buiten Emmen of voor heel de provincie Drenthe? Kijk dan op Instagram.com/drenthemetkinderen of op deze pagina met een overzicht over uitjes in Drenthe.

Wildlands Adventure Zoo

Leukste kinderuitjes in Emmen - Wildlands en meer uitjes voor het gezin
Wildlands Emmen

Wildlands is een grote dierentuin in Emmen. Je hebt er vast al iets over gehoord of gelezen. Hier kun je je een hele dag vermaken en het is een leuk uitje voor het hele gezin. Wildlands ligt in het centrum van Emmen is méér dan alleen een Zoo. Zo heeft het bijvoorbeeld ook een aantal attracties (safari bus door de Savanne, boottocht door de Jungola) en dat maakt het tot een bijzonder toffe belevenis! Een ‘dierentuin +’ noemen wij het.

Rensenpark (voormalig dierentuin Emmen)

Rensenpark Emmen met kinderen
Rensenpark Emmen

De oude Dierentuin Emmen is na de sluiting een openbaar park geworden. Het kreeg toen de naam Mensenpark, wat later is veranderd naar Rensenpark. Dit is de achternaam van de voormalige eigenaren. Het park is gratis toegankelijk, heeft speeltuinen en op sommige plekken zijn de oude dierenverblijven nog goed te herkennen. Ook is er een museum met kunst tentoonstelling (tegen betaling te bezoeken), een kleine kinderboerderij en een theehuis.

Kabouterpad Emmerdennen

Het kabouterpad aan de rand van Emmen is mooie korte route voor groot en klein, door een gedeelte van natuurgebied de Emmerdennen. De route start op navigatie adres Laan van de Bork 101 in de wijk Emmerhout of aan het zandmeertje aan de Boslaan in Emmen. Je kunt kiezen uit een lange (ongeveer 2 km) of verkorte route (1,1 km). Tijdens de wandeling kom je mooie houtsculpturen tegen en er zijn genoeg bankjes voor een kleine pauze. Let op: niet geschikt voor kinderwagen en buggy vanwege zandpaden en vele heuveltjes.

Kabouterpad Drenthe overzicht met alle kabouterpaden
Kabouterpad Emmen

Speelbos Emmerdennen

De Emmerdennen is een groot wandelgebied in Drenthe. Je hebt er niet alleen een kabouterpad, dat erg leuk is voor kinderen, er schijnt namelijk ook een speelbos te zijn. Niet met speeltoestellen zoals je gewend bent maar hier is het spelen met materialen uit de natuur. Denk aan hutten bouwen en over slootjes springen! Het speelbos is onderdeel van het Loopark.

Emmen centrum – Waterplas, skatebaan en speeltuin op het Raadhuisplein

Speeltuinen in Emmen - Wat te doen in centrum Emmen met kinderen
Klimtoestel in Emmen centrum naast de HEMA

Tijdens een overnachting bij Fletcher hotel ByZoo, deze maand, liepen wij ook een ronde door de binnenstad. Daar ontdekten wij twee toffe speeltuinen. Eentje ligt direct naast de HEMA, al lijkt dat meer een klimparcours!

Emmen centrum met kinderen tips - Raadhuisplein
Speeltuin Raadhuisplein Emmen

Op het Raadhuisplein, tegenover Wildlands en het Atlastheater, kun je ook leuk met kinderen vertoeven. Zeker op een zomerse dag. Hier is een skatebaan, een waterplas waar kleine kinderen graag doorheen lopen of in spelen bij warm weer, en een speeltuin met twee glijbanen. Aan het plein zitten ook terrasjes en bij de Burger King of snackbar kun je zomers een lekker ijsje kopen.

Indoorspeeltuin Ballorig Emmen

Review Ballorig Emmen
Ballorig Emmen

Is het slecht weer en vinden jullie een indoorspeeltuin leuk? In Emmen zit ook een Ballorig. Ballorig Emmen heeft een leuke klimmuur, een klimlabyrint en een apart gedeelte voor kinderen tot en met 4 jaar! Bekijk hier de foto’s en review over ons bezoekje aan Ballorig Emmen.

Bioscoop Kinepolis Emmen

Maak je een stedentrip met kinderen naar Emmen en zoek je nog iets om je programma mee op te vullen of is het erg slecht weer? Kijk dan eens of er wellicht leuke kinderfilms draaien bij bioscoop Kinepolis Emmen.

Aquarena zwembad

Bij het onlangs vernieuwde zwembad Aquarena kun je recreatief zwemmen met het hele gezin. Het recreatiebad heeft een aangename temperatuur van 31 graden. Ook hebben ze hier een toffe interactieve glijbaan voor jong en oud. Kies je eigen thema tijdens je “ride”, met licht en geluid! Of ga gezellig met zijn allen van de brede familieglijbaan. Ontspannen kun je op de grote bubbelbank.

emmen-met-kinderen-tips-eropuit

Ben jij al eens naar Emmen met kinderen geweest? Welke van deze uitjes spreekt jullie het meeste aan?

Geef een reactie