Emsflower Emsbüren in Duitsland met kinderen

Emsflower Duitsland; speeltuin, vlindertuin en tropisch uitje in Emsbüren

Emsflower met kinderen? Doen! Wij zijn er een middagje geweest en hebben het daar onwijs naar ons zin gehad. Emsflower in Emsbüren is een leuk overdekt uitje, net over de grens in Duitsland. Vanaf Enschede en Oldenzaal is het maar een half uurtje rijden. Er is een speeltuin, een vlindertuin en er valt nog veel meer te ontdekken…

Emsflower is in 1954 begonnen als kleine kwekerij van Jan Kuipers. Dit was ook meteen het begin van het succesverhaal van het familiebedrijf. Jaren later kwam daar het bezoekerscentrum en het belevenispark met de speeltuin bij. Inmiddels is Emsflower zelfs gegroeid tot Europa’s grootste Pot- en perkenplanten kwekerij! Op een herfstige dag nam ik daar een kijkje met mijn dochter.

Emsflower met kinderen

Bij belevenispark Emsflower gaat er een wereld open voor kinderen. Hoe groeien tomaten? Ontdek vlindersoorten, verschillende soorten planten en hoe geautomatiseerd het productieproces verloopt… Daarnaast is er ook plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Emsflower heeft een mooie speeltuin met een grote zandbak, een soort apenkooi (wat ze bij indoorspeeltuinen als Ballorig en Monkey Town etc. ook hebben) en een mooie klimtoren in de tropische vlindertuin!

Emsflower is het perfecte indooruitje voor een regenachtige dag. Trek je jassen maar snel uit bij binnenkomst, want bij Emsflower speel je onder het dak van een grote kas. En daar is het aangenaam warm. Maak een ritje op een dino of ga samen visjes voeren.

Emsflower met kinderen
Dit is toch een paradijsje?

Speeltuin

De grote overdekte speeltuin in Emsflower is het middelpunt van het park. Vanuit elk themagebied is de speeltuin weer makkelijk te bereiken. Kinderen kunnen er glijden, klimmen en in het schone witte zand spelen. Er is nog een apart stukje speelgedeelte voor kleine kinderen en een apenkooi met klimobstakels.

Een leuk parcours in de speeltuin van Emsflower

Vlindertuin

In de vlindertuin vliegen meer dan 1000 vlinders vrij rond. Ze komen van oorsprong uit Costa Rica en Maleisië. Sommige prachtexemplaren zijn wel 10 cm groot! Ook is er een poppenkas waar je de cyclus van cocon tot vlinder kunt bewonderen. Er staan genoeg bankjes waar je even kunt zitten en er is een speelplekje met klimtoren voor kinderen. Ook kun je in dit gedeelte met voer uit de automaat (tegen een klein bedrag) vissen voeren.

Deze poppen worden straks mooie vlinders!

Tropische tuin

In de tropentuin wandel je door een landschap met beekjes, vijvers en mooie planten. Je vindt hier niet alleen tropische planten zoals cactussen en olijfbomen maar ook prachtige dieren. Aapjes, lori’s, stokstaartjes en andere exotische dieren. Door de apenkooi kun je zelfs heenlopen als je durft. Ook kom je langs de paden verschillende dinosaurussen tegen. Roaaarrr!!!

Een ritje op een dino zag mijn dochter wel zitten. Goed vasthouden hè! Hij is best hoog.
Emsflower met kind
Heel rustgevend om naast een waterval te wandelen
Emsflower Duitsland met kinderen
Wat een leuke beestjes!

Showkas

In de showkas (die op de looproute ligt) worden verschillende soorten groenten en snijbloemen geteeld. Je krijgt hier een indruk van het bijbehorende productieproces. Dit is erg interessant om een keertje te zien! Het is héél verleidelijk om stiekem een tomaatje te plukken maar doe dat alsjeblieft niet. Daarvoor staat er in dezelfde ruimte een extra een tafel met een schaal tomaatjes/groenten die je wel mag proeven! En lekker dat ze zijn!

Emsflower Showkas Tomaten Kwekerij
Een kijkje in de showkas van Emsflower
Emsflower Showkas - Onze ervaring bij Emsflower
Hier mag je verse tomaatjes snoepen

Restaurant

Aan de lekkere trek is ook gedacht! Emsflower heeft een restaurant en een kiosk (met zelfbediening) waar je prima kunt zitten om iets te eten en drinken. Ze verkopen er onder andere snacks, ijsjes, frietjes en kipnuggets maar ook lekkere broodjes. Rondom de speeltuin zijn ook genoeg zitplaatsen.

Emsflower Emsbüren - Uit eten in de kas - Leuk familieuitje!

Onze ervaring met Emsflower

Wij hebben het prima naar ons zin gehad bij Emsflower en je kunt je er zeker een hele ochtend of middag lang vermaken. Mijn dochter vond de speeltuin helemaal geweldig en als het aan haar lag dan bleef ze daar het liefst de hele middag spelen. De tropische tuin en de vlindertuin zijn mooi aangelegd en de dieren zijn ook mooi om te zien.

De entreeprijs voor kinderen vind ik prima maar voor volwassenen vind ik de entreeprijs eerlijk gezegd iets aan de hoge kant. Dit is namelijk bijna de dubbele prijs van een kinderticket. Je kunt een bezoekje aan Emsflower prima combineren met shoppen in het naastgelegen tuincentrum of een lekkere lunch in het restaurant. Rond november en december zal er ook een kerstshow in het tuincentrum zijn.

Review: Emsflower met kinderen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Parkeren is gratis bij Emsflower
  • Dagelijks geopend
  • Gratis gebruik garderobe
  • Compleet overdekt uitje
  • Restaurant en kiosk
  • Leuk als familieuitje
  • Groepsrondleidingen mogelijk
  • Kinderwagenvriendelijk
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje

Baby’s en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 5 euro en iedereen vanaf 12 jaar betaalt 9,50 euro entree. Neem voor meer informatie en de actuele openingstijden een kijkje op de website van Emsflower.

Adres Emsflower: Carl-von-Linné-Str. 1, 48488 Emsbüren Duitsland

Hebben jullie al zin gekregen om Emsflower met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie