erve-kuiper-de-ijskuip-speelboerderij-in-twente

Erve Kuiper in Denekamp; leukste speelboerderij met het lekkerste ijs van heel Twente

Op zoek naar een leuke speelboerderij in Twente, kwam ik op de eerste pagina van Google, Erve Kuiper – De IJskuip in Denekamp tegen. Laat dat nou niet bepaald ver van huis zijn… En hoe leuk is het om te spelen op een echte boerderij? Mijn kinderen vinden het de leukste speelboerderij in Twente, mét het lekkerste versgemaakte ijs! Een geslaagd uitje dus.

IJskuip Denekamp

De IJskuip vinden we aan de rechterhand van de speeltuin op Erve Kuiper. Op Erve Kuiper maken ze in de IJskuip hun eigen ambachtelijke ijs. En lekker dat de ijsjes zijn! Door een groot venster kun je even spieken in het ijslokaal.

De IJskuip is al jaren een begrip in de omgeving van Twente. Vele mensen uit de omgeving van Denekamp, en zelfs Duitsers, want het ligt dichtbij de grens aan Nordhorn, weten de weg inmiddels te vinden voor een lekker ijsje. Wist je dat het Kui(p)er-ijs is bekroond tot het lekkerste ijs van Europa? Ben je niet in de buurt, dan kun je hun lekkere ijs onder de naam Kuupke in de supermarkt kopen.

Erve Kuiper

Naast ijsjes eten is er nog veel meer te beleven op boerderij Erve Kuiper. Erve Kuiper is een leerzame familieboerderij en er is altijd wat te doen.

Erik en Hermien Kuiper wonen samen met hun drie kinderen op het erf. Met elkaar zorgen ze ervoor dat Erve Kuiper er elke dag weer verzorgd uitziet, dat de dieren op de boerderij tevreden en gezond zijn én dat jullie het lekkerste ijs van Europa kunnen proeven natuurlijk!

Dieren

review-erve-kuiper
Koeien aaien… Zie je dat snoetje? Ze zijn zo lief en helemaal niet eng hoor!
review-erve-kuiper-denekamp
Kippies!

Op een boerderij horen natuurlijk dieren, zo ook op Erve Kuiper. De melk voor het lekkere ijs moet toch ergens vandaan komen… De koeien die voor het lekkere ijs zorgen staan in de weide en/of in de stal en mag je zelfs aaien. Ook zijn er een paar varkens, kippen en konijntjes. Ontdek jij ze allemaal tijdens je bezoek?

Speelboerderij

speelboerderij-twente-erve-kuipers-de-ijskuip-denekamp
Zin in een potje beach-voetbal met uitzicht?
ijskuip-denekamp-speelboerderij-twente
Roetsjjjj

Mooi weer of geen mooi weer. Een gedeelte waar de varkens, kippen en koeien staan is overdekt en binnen is een leuk springkussen. Buiten spelen is natuurlijk wel véél aantrekkelijker als het droog is. Buiten is een grote airtrampoline, een spannend speelhuisje, een tokkelbaan en er staan veel traptractors, kruigwagentjes en andere loopvoertuigen. Een speelparadijs voor peuters, kleuters en kinderen tot een jaar of 8.

Boerderij educatie

erve-kuiper-met-kinderen
Hier kom je alles te weten over boerderijdieren
springkussen-indoor-speeltuin-denekamp
Dit springkussen is ook te leuk!

Loop even over het boerenerf en ontdek het boerderijleven. Veel kinderen vinden het thema ‘boerderij’ enorm interessant. Het is toch wel een beetje anders dan in een prentenboekje. Zelf ervaren is nog veel leuker! Binnen staan enkele borden met weetjes over boerderijdieren. Zo is het nog een educatief uitje ook!

Hennie Kuiper museum

hennie-kuipers-museum-denekamp-entree

Voor de volwassenen en iets oudere kinderen die wielrennen interessant vinden, is er nog iets te beleven op Erve Kuiper. Als wielerfanaat moet je dan natuurlijk wel even een kijkje nemen bij het Hennie Kuiper Native museum. Hier vind je een uitgebreide expositie over Hennie Kuipers, van boerenjongen tot profrenner. Voor de expositie vragen ze 1 euro p.p. te doneren in de melkbus.

Onze kinderen hebben zich prima vermaakt en wij komen zeker nog eens terug voor een lekker ijsje en om te spelen!

Speelboerderij Twente - Gratis uitje - De ijskuip Denekamp - Erve Kuiper
Leuke tip? Pin het!

Praktische informatie

  • Parkeren is gratis
  • De speelboerderij is een gratis uitje in Twente
  • Je betaald enkel de consumpties

Bekijk voor meer info en actuele openingstijden de website van Erve Kuiper.

Adres: Schotbroekweg 2, 7591 ND Denekamp, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Erve Kuiper met kinderen te bezoeken?

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie