Euromast met kinderen - Review

Euromast met kinderen; méér dan alleen een uitzichttoren

Euromast Rotterdam met kinderen bezoeken? Doen! Het is méér dan alleen een uitzichttoren over Europa’s grootste havenstad: Rotterdam. Geniet van het prachtige panoramische uitzicht vanuit de ronddraaiende Euroscoop, ontdek de stad vanaf hoogte en ga daarna door naar de Euromast Kidsclub waar kinderen heerlijk kunnen spelen en knutselen. Wij vonden het een leuke ervaring!

Afgelopen maand ging ik samen met mijn kleuter op citytrip naar Rotterdam. Wij boekten een kamer bij een hostel en zijn leuke dingen gaan doen en zien! Heerlijk die qualitytime 1 op 1 met je kind, in ons geval werd het een leuk meidenweekend. 😉

Euromast met kinderen

Rotterdam vind ik echt een leuke stad voor een citytrip met kinderen. Er is namelijk van alles te doen, er zijn veel musea en je kunt Rotterdam zelfs te land, te water en in de lucht bekijken. Het mooiste uitzicht over de stad heb je natuurlijk vanaf de Euromast. Niet alleen geliefd bij de toeristen maar ook bij de Rotterdammers zelf. Op bepaalde dagen in de week is er een kidsclub, je kunt er heerlijk eten en drinken en zelfs overnachten. Mochten kinderen het leuk vinden dan kun je bij aankomst aan de kassa een speurtocht genaamd Spacetocht voor ze kopen.

Euromast met kinderen
Fotomomentje in de Euromast
Euromast hoogte
Euromast op 112 meter. Wat een hoogte!

Met de lift naar de hoogte

Een uitkijktoren beklimmen met kinderen saai of vermoeiend? De Euromast niet hoor! Je hoeft niet eens honderden traptreden omhoog want er gaat een lift naar het restaurant en het uitkijkplatform op 112 meter hoogte. Om bij de Euroscoop te komen moet je wel een paar traptreden op, maar dat zijn er niet zoveel. Met een kinderwagen of buggy kom je enkel tot het uitkijkplatform. Als je dan in de Euroscoop wilt zou je je kindje eruit moeten halen en de wagen even achterlaten. Dit deel ik met jullie omdat dit wel handig is om te weten en de Euroscoop is namelijk echt de moeite waard!

Uitkijkplatform op 112 meter hoogte

Helaas konden we wegens een besloten receptie geen kijkje nemen of iets eten in de brasserie op 96 meter hoogte van de Euromast. Daarom stapten we uit bij het platform om van het uitzicht te genieten. We zien een mooi park rond de Euromast, de Erasmusbrug, het ziekenhuis, schepen en snelle gele watertaxi’s…

Je kunt door één van de verrekijkers kijken en een rondje op het platform lopen. Wat is Rotterdam mooi zo vanuit de lucht!

Euromast Erasmusbrug Rotterdam
Vlak naast de Euromast is een mooi aangelegd park, in de verte zie je de Erasmusbrug.
Euromast wat te doen
Jammer van de mist en regen maar deze bekende Rotterdamse gebouwen en bruggen zou je met goed weer allemaal kunnen zien vanaf de Euromast

Euroscoop attractie: genieten van een panoramisch uitzicht over Rotterdam

Na het uitzichtplateau op 112 meter nemen we een paar trappen omhoog om vervolgens de volgende lift naar de Euroscoop te nemen. De Euroscoop is een ronddraaiende attractie. Je gaat nog verder omhoog in de Euromast en er wordt een bandje afgespeeld met informatie. Tijdens de draaiende rit (zo noem ik het) moet je blijven zitten. Spannend was het wel!

Euroscope Euromast Rotterdam met kind ervaring
De Euroscoop is een ronddraaiende attractie

Toen we weer op het platform waren hebben we nog even genoten van het uitzicht, een foto gemaakt in de ‘reuzen’ klompen en een penny souvenir laten drukken met 1 euro en 5 cent als aandenken. Ik wist dat de brasserie niet voor bezoekers open was die ochtend (dit werd verteld aan de kassa) maar toch hebben wij tot daar de trappen naar beneden genomen. Daar kwamen we langs een muur met lachspiegels! Hilarisch. Dit hadden we totaal niet verwacht in de Euromast. Na 5 minuten gekke bekken trekken namen we de lift naar de begane grond. Door de souvenirshop kom je weer buiten of kun je naar restaurant Deli. Dit laatste deden wij dan ook.

Euromast Kidsclub

Iedere zondag en in de schoolvakanties ook op woensdag en zaterdag organiseert de Euromast Kidsclub gratis activiteiten in restaurant Deli op de begane grond.

Toen wij er waren konden de kinderen spelen, kleurplaten inkleuren en 3D kerstkaarten maken.

Euromast Kidsclub
Euromast Kidsclub, links van deze foto is een speelhoekje met tv, blokken en meer.
Eten bij de Euromast
Terwijl dochter zich vermaakt bij de Kidsclub begin ik alvast aan mijn Latte Machiato. Kijk het suikerzakje met het Euromast logo eens!

Review: Euromast Rotterdam met kind

De Euromast vinden wij echt de moeite waard tijdens een bezoek aan Rotterdam en is ook zeker aan te raden met kinderen. Je moet ongeveer een half uur tot een uurtje uittrekken voor een bezoek aan de Euromast maar als je langer wilt blijven kun je altijd een hapje eten of iets drinken. Beneden in Restaurant Deli is een leuk speelhoekje, op sommige dagen de Euromast Kidsclub en voor ouders is er gratis wifi en er ligt ook leesvoer. Het was slecht weer en mijn dochter had het er zo naar haar zin in de speelhoek en kidsclub dat wij hier nog een uur hebben gezeten.

Ook is het een goed idee om je bezoek aan het eind van de middag te plannen. Net voordat de zon ondergaat. Het is romantisch en als het donker is dan is de Euromast verlicht en zie je meer dan 1001 lichtjes in de stad. Betoverend!

Euromast met kinderen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Je kunt maar 1 keer naar binnen met je kaartje
  • Voor kinderen is er een Spacetocht speurtocht voor € 2,50
  • Restaurant
  • Verschoonruimte
  • Gratis wifi
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

De entreeprijzen zijn voor volwassenen € 10,25 en voor kinderen 4 t/m 11 jaar € 6,75. (Prijspijl dec 2019) Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van de Euromast.

Adres Euromast: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om de Euromast in Rotterdam met kinderen te bezoeken?

Meer leuke dingen om te doen in Rotterdam met kinderen:

*De entreekaartjes voor de Euromast bestelde ik online met een tijdelijke kortingsactie 2=1 van Albert Heijn.

Geef een reactie