Fabor Ijsboerderij Brabantse Kempen

Fabor IJs in Reusel; ijsboerderij met uitzicht, diertjes en leuke speeltuin

Hebben jullie wel eens trek in een lekker vers gemaakt ijsje? Wij wel! Met kinderen is een ijsboerderij op het platteland een leuke en bijzondere ervaring. Zo ontdekten wij afgelopen maand tijdens een weekendje Noord-Brabant, ijsboerderij ‘Fabor ijsin Reusel. Het vers gemaakte ijs smaakte heerlijk en de kinderen konden zich daarna nog even uitleven in de leuke speeltuin achter het terras.

Voor ons is het niet de eerste keer én zeker niet de laatste keer dat wij een ijsboerderij bezochten. In Overijssel bezochten wij namelijk al twee keer Erve Kuiper & De IJskuip in Denekamp. Dit is een mix van speelboerderij, ijsboerderij en museum. Dat was zo leuk en smaakte naar meer!

Met de tropische temperaturen (smelt…) in augustus konden wij geen genoeg krijgen van ijs. Daarom zocht ik op Google en Tripadvisor of er een goede ijsboerderij in de buurt van ons vakantieverblijf zat. Wij verbleven op kindvriendelijke camping De Achterste Hoef in Bladel en vanaf daar was het slechts 10 minuten rijden naar ijsboerderij Fabor. Twee vliegen in één klap: en lekker ijs én een leuk uitje!

Lees ook onze blog over kindvriendelijke campings in Noord-Brabant.

IJsboerderij Fabor

Fabor ijs - Ijsboerderij Noord Brabant Bladel Reusel - Review en ervaringen

Fabor ijs bestaat sinds 2014 en is onderdeel van een innoverend boerenbedrijf. De boerderij wordt inmiddels gerund door de 4e familiegeneratie en ligt in Reusel, aan de rand van natuurgebieden Kroonvensche en Peelsche heide. Een mooie plek voor fietsers en wandelaars.

Vers ijs gemaakt op eigen boerderij

Het ijs dat bij Fabor verkocht wordt, maken ze op de boerderij zelf. Daarbij worden zoveel mogelijk ingredienten uit hun eigen omgeving gebruikt. Er is genoeg keuze uit smaken die qua seizoen kunnen variëren. Er zijn smaken ijs als Oreo, aardbei, Nutella en stroopwafel maar er zitten ook spannende smaken bij zoals Zwarte Kaat en Halli Galli. Leuk!

IJsboerderij Fabor Noord Brabant Reusel
Fabor IJs Speelboerderij Noord Brabant
Fabor Ijs Review

Diertjes kijken

Wij hoopten met onze kinderen even bij de koeien (op stal) te kunnen kijken maar dat mocht helaas niet. Wel hebben ze een mini-kinderboerderij met een ezel, kleine pony en een reuzegroot konijn. De diertjes zijn heel tam en de ezel wilde graag geaaid worden.

Fabor Speelboerderij Ijsboerderij Uitje Brabantse Kempen

Speeltuin

Achter het buitenterras is een speeltuin voor de kindjes. Het is een grote zandbak met een speeltractor, een tractorband, wip en aardig wat zandspeelgoed. Ook de boomstam met zitjes en stuurtjes is erg interessant voor de kleintjes.

Fabor Ijs Reusel Speeltuin Brabantse Kempen

Het ijs smaakte ons erg goed en de plek is wat ons betreft een hotspot in de Brabantse Kempen. Zeker de moeite waard om eens met kinderen te bezoeken!

Praktische informatie

  • Parkeren is gratis
  • De speeltuin en diertjes zijn gratis te bezoeken
  • Je betaald enkel de consumpties
  • Binnen en buiten zitplekken
  • Gratis wifi
  • Boeren excursie mogelijk vanaf 6 personen

Bekijk voor meer info en actuele openingstijden de website van IJsboerderij Fabor.

Adres: Hamelendijk 5, 5541 RA Reusel, Noord-Brabant, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Ijsboerderij Fabor met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie