review-familie-vakantiedagboek-elma-van-vliet

Review: Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet

Tijdens je vakantie maak je heel wat herinneringen en eenmaal thuis ben je vaak de (kleine) details al snel vergeten. Denk bijvoorbeeld aan wat je op welke dag gedaan hebt, hoe het weer was etc… Herkenbaar? Hoe leuk is het dan om je dagelijkse avonturen op te schrijven in het familie vakantiedagboek van auteur Elma van Vliet? Het hele gezin kan meewerken aan dit mooie vakantieboek. Ja, ook de kinderen… Wij hebben het familievakantiedagboek 17 dagen lang meegenomen tijdens onze vakantie in Italië, en schreef er een review over.

De vakantie is natuurlijk de mooiste tijd van het jaar waar iedereen graag naar uitkijkt. Ga je naar de camping, op vliegvakantie of skivakantie, of een paar nachten met kinderen overnachten in een hotel of hostel? Waar je ook voor kiest, de voorpret voor de reis begint al met het familie vakantiedagboek.

Familie Vakantiedagboek

Sinds een paar jaar schrijf ik alles wat we meemaken tijdens onze vakanties op een notitieblok of losse blaadjes. De folders van uitjes liggen thuis verzameld in een grote doos. Niet echt handig en best chaotisch want je raakt de losse stukken zo kwijt. Een vakantiedagboek is natuurlijk veel mooier, dikker en ziet er stukken netter uit dan al die losse flodders. En bovendien is het ook een leuke bundel om vaker door te bladeren en om aan anderen te laten zien. Daarom ben ik erg blij met het familie vakantiedagboek van Elma van Vliet! Alle herinneringen mooi en netjes gebundeld.

Review familievakantiedagboek van Elma van Vliet

Het familie vakantiedagboek van Elma van Vliet is een best boek. De pagina’s zijn niet genummerd maar je kunt er er 4 weken (28 dagen) lang elke dag iets inschrijven. Voor onze reis naar Italië hebben we 17 dagen lang een verslag geschreven. We kunnen het boek dus nog verder vullen met een ander avontuur.

Het vakantiedagboek heeft een mooie blauwe stevige kaft met een elastiek zodat het boek goed te sluiten is. En dat is handig want de bladzijden worden dikker omdat er ook ruimte is om toegangskaartjes en foto’s in te plakken.

Zodra we het boek openslaan hebben we vanwege de vrolijke print met zonnetjes, wolken, ijsjes, koffertjes en vliegtuigen al meteen zin om op vakantie te gaan. Een bladzijde verder kom je een inleiding tegen. Een persoonlijk verhaaltje van Elma waarin ze vertelt waarom ze dit boek heeft gemaakt. Daarna beginnen we meteen met invullen!

Voorpret

review-familievakantiedagboek-elma-van-vliet
Op de eerste invulpagina is er ruimte voor een gezinsfoto, adres en telefoonnummer. Mocht je het boek per ongeluk verliezen dan kunnen de vinders het boek naar het huisadres sturen of even bellen.
recensie-familievakantiedagboek-elma-van-vliet
Op de bladzijden daarna kan ieder voor zich een paar vragen beantwoorden. Onze dochter schreef hier zelf haar naam. Leuk!
review-familie-vakantiedagboek-elma-van-vliet
Voordat we op vakantie gaan vullen we de algemene inpaklijst zo compleet mogelijk in. Genoeg ruimte zo te zien en er is ook ruimte voor persoonlijke inpaklijsten…

Ook kan iedereen vooraf aan de reis invullen in welke landen ze zijn geweest, leuke adresjes die je van te voren op internet hebt opgezocht of hebt gekregen, en wat je graag wilt doen en zien. Kun je het na afloop van de vakantie afvinken of het is gelukt of niet.

Dagboek invullen tijdens de vakantie

Op een ‘dagboek’ pagina kun je tijdens je vakantie elke dag de plaats, datum en dag invullen. Daaronder heb je ruimte voor een verslag van de dag. Die kun je zelf in vullen, maar als je kinderen kunnen schrijven dan kun je bijvoorbeeld mooi afwisselen. Kinderen die nog niet kunnen schrijven. kunnen op de pagina ernaast een mooie tekening maken of bijvoorbeeld helpen met entreetickets plakken. Ook heb je om de paar pagina’s een extra bladzijde om meer te schrijven en/of te plakken.

Achterin het familie vakantiedagboek is er ruimte voor namen en adressen van vakantievriendjes en -vriendinnetjes, voor extra notities en een soort omslag om nog meer herinneringen in te bewaren zoals foldertjes.

recensie-vakantie-familiedagboek-elma-van-vliet
Mijn achtjarige zoon vult ook een pagina in
ervaring-familie-vakantiedagboek-elma-van-vliet
Zo hebben wij een willekeurige pagina ingevuld

Napret

Eenmaal thuis printen we nog een paar foto’s uit om beeld bij de verhalen te geven. Ook had ik thuis nog twee vellen met bloemenstickers liggen om het nog meer op te leuken. Eigenlijk was ik opzoek naar stickers met tekstballonnen maar die kon ik niet vinden. De bloemen staan ook prachtig naast de foto’s en tickets. Het boek is nu nog mooier geworden!

We lazen het hele boek nog eens door en nu ligt het alweer klaar voor de volgende vakantietrip met kinderen!


Bestellen voor jezelf of om cadeau te geven?

Het familievakantiedagboek van Elma van Vliet is onder andere bij Bol.com te koop voor €18,50. ISBN nummer 9789000357741

review-familie-vakantiedagboek-elma-van-vliet
Leuke tip? Pin het!

Geef een reactie