Zeeland gratis uitjes met kinderen

Gratis uitjes in Zeeland

Opzoek naar gratis uitjes in de provincie Zeeland? Voor jong en oud is er van alles in Zeeland te beleven. Kinderen kunnen heerlijk genieten van een dagje strand, de deltawerken bewonderen of binnen spelen bij Hof Poppendame. Dit en nog meer leuke gratis uitjes in Zeeland hebben we voor jullie verzameld in een handig overzicht.

Dit blogartikel is tot stand gekomen nadat ik met mijn kinderen een midweek op vakantie ben geweest in Zeeland. Op dat moment had ik niet veel geld mee en om de kinderen een beetje te vermaken zocht ik bij de VVV en op internet naar gratis uitjes in de provincie Zeeland. Zelf hebben wij o.a. Hof Poppendame bezocht maar de volgende uitjes zijn ook zeker aan te raden met kinderen.

Gratis uitje: Speeltuin Hof Poppendamme in Grijpskerke

Gratis uitjes Zeeland - Indoor speeltuin Hof Poppendamme
Kinderen mogen gratis spelen bij Hof Poppendamme

Hof Poppendamme is echt geweldig voor kinderen! Van de buitenkant een speelschuur, van binnen een leuk doolhof voor kinderen waar enorm veel te ontdekken valt. Kinderen kunnen hier uren spelen met bouwblokken, fietsjes, met heel veel houten speelgoed (keukentjes, treinbaan..) en meer. Grote kinderen vermaken zich prima in de mini bioscoop, door verstoppertje te spelen of op het springkussen. Ook buiten kan er gespeeld worden op een grote airtrampoline. Ouders en begeleiders kunnen gratis gebruik maken van tijdschriften, boeken en gratis wifi terwijl de kinderen zoet zijn met spelen. Een superfijn adresje en echt de moeite waard om eens te bezoeken als je in de buurt bent.

En dat alles helemaal gratis! Je betaald er alleen de consumpties die je nuttigt. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Kijk hier voor meer info.

Adres Hof Poppendame: Poppendamseweg 3a, 4364 SL Grijpskerke

Gratis uitje: bezoek de Deltawerken in Vrouwenpolder

Neeltje Jans lijkt mij erg leuk maar de entreetickets zijn vrij prijzig. Ook lijkt het mij het leuker om Neeltje Jans in de zomer te bezoeken vanwege de waterspeeltuin. Als je een stukje verder rijdt langs de weg waar Neeltje Jans ligt, dan heb je een parkeerplaats waar je mooi uitzicht hebt om de indrukwekkende deltawerken te bewonderen.

Adres: Faelweg, 4354 RB Vrouwenpolder, Nederland

Gratis uitje: Portaal van Vlaanderen in Terneuzen

Het Portaal van Vlaanderen is een haveninformatiecentrum midden in het dynamische sluizencomplex van Terneuzen. Hier kun je de (vracht)schepen van heel dichtbij zien inschepen en vertrekken. Dus neem je verrekijker en fotocamera mee! Een rondleiding bij het sluizencomplex kost een paar euro per persoon maar er zijn genoeg andere plekken waar je volop gratis uitzicht hebt om de grote schepen te bewonderen met je kind. Klik hier voor meer info.

Adres Portaal van Vlaanderen: Beneluxweg 101, 4538 AL Terneuzen

Gratis uitje: indoorspeeltuin Scheldorado in Terneuzen

Indoorspeeltuin Scheldorado Terneuzen - Gratis uitje in Zeeland
Gratis entree bij indoor speeltuin Scheldorado in Terneuzen

Als je dan toch in Terneuzen bent en genoeg schepen hebt gezien of het is slecht weer, dan kunnen kinderen gratis spelen bij de indoor speeltuin naast het subtropisch zwembad Aquadome Scheldorado. Het is niet heel groot, dus heb geen al te hoge verwachtingen, maar er is een apenkooi met ballenbak waar kinderen hun energie even kwijt kunnen. De entree is gratis maar een consumptie verplicht. Klik hier voor meer info.

Adres Indoorspeeltuin Scheldorado: Stuvesande 2, 4532 MH Terneuzen

Gratis uitje: Plompe toren in Burgh-Haamstede

De Plompe toren is een stukje geschiedenis van Zeeland! Aan de zuidkust zijn tussen 1475 en 1650 minstens vijftien dorpen in het water verdwenen. Alleen de Plompe Toren bleef nog over. Ooit hoorde de toren bij het welvarende dorpje Koudekerke. In de toren zit nu een informatiecentrum van Natuurmonumenten. De toren is gratis te beklimmen en met een beetje geluk zie je in de verte zeehonden liggen.

Adres Plompe toren: Plompetorenweg 2, Burgh-Haamstede

Gratis uitje: Geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp

De Mèkkerstee is een geitenboerderij waar je echt nog de sfeer van het boerenleven proeft. Kijk bij de geitjes of bij andere dieren in de kinderboerderij. Ook hebben ze een hele leuke speeltuin en je kunt er lekker vers ijs kopen! Klik hier voor meer info.

Adres de Mekkerstee: Hofdijksweg 34, 3253 KB Ouddorp

Gratis uitje: Natuurspeeltuinen en speelbossen in Zeeland

Trek je kindje maar regenlaarzen en oude kleren aan. Natuurspeeltuinen en speelbossen zijn er om vies te mogen worden. Hier vindt je onder andere klimparcoursen over boomstammen en dergelijke. Klik op de linkjes voor meer informatie en de adressen.

Gratis uitje: Schaapskooi Schaap en Zo in Heinkenszand

Zeeland met kinderen - gratis uitjes

Schaapskooi Schaap en Zo is een gezellige plek waar je schapen en lammetjes kunt bezoeken en kinderen mogen hier diertjes aaien. Ook is er een bezoekerscentrum met winkeltje en een leuke speeltuin. Als je van wandelen houd, kun je een heerlijke wandeling van 5,8 km door de Zak van Zuid-Beveland maken. Klik hier voor meer info.

Adres Schaapskooi Schaap en Zo: Nieuwkamerseweg 3, 4451 NE Heinkenszand

Gratis uitje: Groede Podium park in Groede

Het Groede Podium is een verrassend groen speel- en infopark direct achter de kust in de Groese Polders. Ze hebben hier een leuke waterspeeltuin, een labyrint en diertjes. De vele looppaden en bunkers maken het extra spannend. Klik hier voor meer info.

Adres Groede Podium: Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede

Gratis uitje: stedentrip met kinderen in Zeeland

Gratis uitje Zeeland - Stedentrip Vlissingen met kinderen

Zeeland kent leuke steden om met kinderen te bezoeken en dat kan natuurlijk helemaal gratis. Zo valt er in Vlissingen van alles te zien. Naast het Arsenaal kom je zelfs kanonnen tegen. Leuk voor een foto! Of ga geocachen met kinderen; een nog leukere manier om de mooiste plekken van Zeeland te ontdekken.

Gratis uitje: dagje strand in Zeeland

En als laatste… een dagje strand. Want dat blijft erg leuk en in Zeeland zijn er zat mooie stranden om heerlijk even uit te waaien of in te zwemmen! Bouw je liever zandkastelen of wil je schelpen zoeken? Kan allemaal. Neem je eigen eten en drinken mee, vergeet de zonnebrandcrème en de zwemspullen niet en maak er een leuke dag van.

Gratis uitjes in Zeeland
Leuke tips? Pinnen mag!

Welk gratis uitje in Zeeland zie jij wel zitten met kinderen? Ken jij nog een ander gratis uitje in de provincie Zeeland die hier goed tussen past? Laat dan even een reactie achter of stuur ons een mailtje.

Geef een reactie