Groot Maisdoolhof Twente

Groot Twentsch Maisdoolhof en pluktuin in Fleringen

Het Groot Twentsch Maisdoolhof in Fleringen is een leuk outdoor-uitje voor kinderen in Twente, tijdens de zomervakantie! Minutenlang met een speurtocht dwalen door het maisveld, met als hoogtepunt de grote uitkijktoren in het midden, en na afloop lekker spelen op de traptrekkers of in een heus maiszwembad.

In het begin van de schoolvakantie ontdekten wij dit gave budgetuitje, in de buurt van Reutum (speeltuin de Morskieft) en Ootmarsum. Volgens mij was het maisdoolhof toen nog niet zo lang geopend, gezien het mais toen nog niet zo super hoog stond… Inmiddels zal het mais nu wel hoog genoeg staan, zodat volwassenen er niet meer stiekem overheen kunnen spieken. 😉

Groot Twentsch Maisdoolhof

Samen verdwalen in het Twents Maisdoolhof? Dat is ons goed gelukt! De kans is groot, dat het je niet lukt om binnen 30 minuten de uitgang te vinden.

Samen met mijn dochter heb ik ongeveer 90 minuten over het doolhof gedaan. Een prima prestatie dachten wij!

Het Twentsch Maisdoolhof is een uniek uitje in Twente. Het is een gigantisch groot doolhof van mais, op ongeveer vier hectare maisveld (even snel omgerekend komt dat uit op: 5 voetbalvelden aan één)! Groot hè?

Speurtocht

Bij de ingang kun je voor kinderen een antwoordformulier voor de speurtocht meekrijgen. Wij hebben het even geprobeerd maar de vragen waren nog te ingewikkeld voor een vijfjarige kleuter en mijn meisje had er geen geduld voor. Als je de antwoorden op elke vraag invult en het formulier na afloop weer bij de kassa inlevert, maak je kans op een leuke prijs.

Speurtocht Maisdoolhof Twente
Een van de opdrachten tijdens de speurtocht door het maisdoolhof

Uitkijktoren

Midden in het maisveld kom je bij een grote uitkijktoren. Je bent dan ongeveer halverwege het maislabyrint! Geniet nog even van het uitzicht over de maisvelden. De mensen die je door het maisveld ziet lopen zijn dan opeens wel héél erg klein. De terugweg is een andere route.

Twents Maisdoolhof Fleringen
Uitkijktoren midden in het maisveld

De Twentsche Bloemenpluktuin; pluk je ‘eigen’ bosje bloemen voor 4 euro

Bij de uitgang van het Groot Twentsch Maisdoolhof is een 3000m2 grote pluktuin met prachtige snijbloemen in alle kleuren van de regenboog. Met een schaartje kun je zelf de bloemen afsnijden. Per bosje (verser krijg je ze niet hoor!) bloemen betaal je 4 euro, en voor elke steel zonnebloemen 0,50. (Prijspeil zomer 2020).

Bloemen pluktuin Twente
Elke week andere soorten bloemen in de Twentsche Bloemen Pluktuin

Speeltuin en terras

Hoe fijn is het om na een bezoekje aan het Groot Twents Maisdoolhof even bij te komen met een glas drinken of een ijsje? Heerlijk op zo’n warme zomerdag. Ze hebben hier een eigen terras (met parasols) en een coole loungehoek met kussens.

Kinderen kunnen spelen in de speeltuin met zandbak, trampolines, traptrekkers én een heus maisbad in een idyllisch vat.

Maisbad
Het mais(zwem)bad was een groot succes bij de kleine en grote kinderen
Groot Twents Maisdoolhof 2020
Een traptrekker racebaan voor kleine kinderen

Review: onze ervaring bij het Groot Twentsch Maisdoolhof

Wij vonden het echt een leuk uitje en hebben ons hier ongeveer drie uur vermaakt. 1,5 uur in het maisdoolhof en 1,5 uur op het terras en in de speeltuin. Op warme dagen is het verstandig om een flesje water voor de dorst mee te nemen. Je weet immers van te voren niet hoe lang je in het maislabyrint blijft dwalen…

Als het aan mijn dochter lag, had ze zelfs nog wel langer willen blijven. Maar het was zó warm. Om deze reden is het ook verstandig (als je gebruik wil maken van de bloemenpluktuin), de verse bloemen pas af te snijden voordat je vertrekt. Zo voorkom je dat de bloemen slap worden door de hitte.

Het maisdoolhof was leuk en spannend, maar we waren blij dat we na ongeveer 90 minuten eindelijk de uitgang hadden gevonden. Een ijsje om even af te koelen hadden we dik verdiend! Wij komen zeker nog eens terug om te spelen en een nieuw bosje bloemen te plukken.

Spelen in een Maisbad - Groot Twentsch Maisdoolhof in Twente
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Parkeren is gratis (P1 en P2)
  • Horeca en toiletten aanwezig

Baby’s en kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee het doolhof in, vanaf drie jaar is de prijs 4 euro p.p. (prijspeil zomer 2020) Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van het Groot Twentsch Maisdoolhof.

Adres Groot Twentsch Maisdoolhof: Oldenzaalseweg, 7666 LG Fleringen, Overijssel, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om het Groot Twents Maisdoolhof in Fleringen met kinderen te bezoeken?

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie