Het Grote Kabouterbos Flevoland Dronten met kinderen - Review

Het Grote Kabouterbos Dronten; leukste kabouteruitje in Flevoland!

Het Grote Kabouterbos in Dronten is wat ons betreft het leukste kabouteruitje met kinderen in Flevoland! Naast het kabouterpad op natuurgebied het Roggebotzand is er een leuke kabouterspeeltuin en een pannenkoeken restaurant, ook compleet in kabouter thema…

Het Grote Kabouterbos

Altijd al met je kind een kijkje in de kabouterwereld willen nemen? Dan ben je in Het Grote Kabouterbos Dronten aan het juiste adres. Onlangs publiceerden wij een blog met een overzicht van alle kabouterpaden in Flevoland. Deze provincie telt er maar liefst 7! Veel hè? Wat de meeste andere kabouterpaden in Flevoland niet hebben is een grote speeltuin en een restaurant in de nabije omgeving. Vooral de kabouterspeeltuin met paddenstoelenhuisjes en waterspeeltuin is erg leuk voor kinderen!

Wandelen met kinderen
Gezellig samen op stap met zijn tweetjes.
Review Het Grote Kabouterbos in Dronten
We hebben Het Grote Kabouterbos gevonden! Parkeren is gratis.

Pannenkoeken Restaurant

Zowel binnen als buiten kun je bij Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos genieten van heerlijke pannenkoeken en lekkere borrelhapjes. Het restaurant is tevens het startpunt van het kabouterpad. Hier haal je namelijk het rugzakje met het opdrachtenboekjes op.

Review: Het grote kabouterbos restaurant in Dronten
Het kleurrijke pannenkoekenhuis midden in het groen

Binnen restaurant

Binnen in het restaurant is van alles te zien en te ontdekken! Druk eens op de knoppen om iets in beweging te zetten. Je kijkt je ogen uit. Het restaurant is een beetje te vergelijken met Hans en Grietje in Zeewolde alleen is Het Grote Kabouterbos wat kleiner en lekker knus. Iets gemoedelijker.

Het Grote Kabouterbos Pannenkoekenhuis Flevoland
Dit ziet er toch gezellig uit?

Terras buiten

Je kunt er ook voor kiezen om buiten op het terras te zitten. In de zomer liggen de vliegenklappers klaar op elke tafel om de wespen op afstand te houden. Die waren trouwens afgelopen zomer overal in Nederland in overvloed… Wat buiten wel weer leuk is is dat je onder een paddenstoelen parasol kunt zitten en je hebt natuurlijk goed zicht op de speeltuin.

Het Grote Kabouterbos - Restaurant - Review
Heerlijke bites!

Kabouter munten

Voor mijn dochter bestelde ik een kinderpannenkoek. Deze grote pannenkoek was voorzien van poedersuiker, snoepjes, een waterpistool en een kaboutercoin. Na het eten kunnen kinderen de kaboutermunt inwisselen voor een cadeautje of een lolly uit de lolly machine. Mijn dochter vond de pannenkoek erg lekker maar kreeg hem helaas niet helemaal op.

Pannenkoeken huis restaurant Flevoland Het Grote Kabouterbos Dronten - Review
De kinderpannenkoek is best groot maar wel lekker!

Kabouterpad Dronten

Het Kabouterpad Dronten van Staatsbosbeheer is een paaltjesroute in het Roggebotzand voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en is ongeveer 0,6 km lang. Je meld je hiervoor in Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos. Daar krijgen de kinderen een echte kaboutermuts en rode kabouterwangen. De begeleider krijgt een rugzak met wat lekkers en een opdrachtenboek voor onderweg. Dit opdrachtenboek wisselt mee met elk seizoen waardoor het Kabouterpad nooit verveelt. De spulletjes (behalve het lekkers en het pakje drinken) geef je na afloop terug. De kosten hiervoor zijn 6,50 per rugzakje/kind en 10 euro borg.

Kabouterpad Roggebotzand Dronten Flevoland - Review
Even draaien aan de muziekpaddenstoelen…

Wat wij erg leuk vonden op het kabouterpad waren de muziekpaddenstoelen waar je aan kunt draaien. Als je aan de hendel draait dan komt er een mooi muziekje. Samen zongen we mee.

Kabouterspeeltuin

Het leukste vond mijn dochter toch wel de binnen- en buitenspeeltuin bij Het Grote Kabouterbos. Toen zij daar aan het spelen was kreeg haar ook amper aan tafel toen het eten geserveerd werd. Het is daarom ook erg handig om als eerste met het kabouterpad te beginnen als je alle activiteiten wilt doen.

Binnen spelen

Er is een apart gebouw naast het Pannenkoeken restaurant. Daar binnen vind je een leuke ballenbak met sprookjesbomen, een miniatuur kabouterwereld en staan er allerlei spelletjes waarmee kinderen kunnen spelen.

Het Grote Kabouterbos Dronten Review
Alle ballen verzamelen!

Buiten spelen

Buiten staan leuke kabouterhuisjes waar kinderen in kun spelen. Er is een grote airtrampoline, rood met witte stippen! Verder zijn er klimtoestellen, schommels, een familieschommel, fietsjes en meer. Ook is het aan te raden om op warme zomerdagen zwemkleding of een extra set kleding en een handdoekje mee te nemen. Er is namelijk veel water in en rond de speeltuin waar kinderen mee kunnen spelen.

Speeltuin Het Grote Kabouterbos Dronten Flevoland - Onze ervaring
Even binnenkijken in het kabouterspeelhuisje. Aan de achterkant kun je de watermolen goed bekijken en met warm weer is het heerlijk om met de blote voeten door de ondiepe beekjes te lopen.
Het Grote Kabouterbos Flevoland Dronten - Gratis uitje - Speeltuin
Springen op zo’n grote trampoline is toch geweldig?
Review Het Grote Kabouterbos Dronten - Restaurant, speeltuin en kabouterpad
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Parkeren is gratis bij Het grote Kabouterbos
  • Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.
  • Restaurant
  • Geen gratis wifi
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van Het Grote Kabouterbos.

Adres Het Grote Kabouterbos: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Het Grote Kabouterbos met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie