hattem-met-kinderen-tips-dagje-uit-blog

Hattem met kinderen bezoeken (Tips!)

Hattem, een klein pittoresk stadje in de provincie Gelderland, is niet alleen een charmante historische bestemming voor volwassenen, maar ook een fantastische plek om met kinderen te verkennen. Wij kwamen hier in eerste instantie alleen voor een bezoek aan het kindvriendelijke Bakkerijmuseum, maar er is nog veel meer te doen en te zien in deze Hanzestad, op steenworp afstand van Zwolle. Hier zijn enkele geweldige manieren en tips om Hattem met kinderen te ontdekken.

1. Bezoek het Nederlands Bakkerijmuseum

Wat is leuk voor een dagje uit in Hanzestad Hattem met kinderen? Daarop kunnen wij volmondig ‘Het Bakkerijmuseum’ zeggen. Wat een leuke ervaring was dat zeg! Breng een bezoek aan het Bakkerijmuseum in Hattem en dompel jezelf onder in de heerlijke wereld van brood en banket.

Kinderen kunnen hier deelnemen aan een speurtocht en leuke en educatieve bakworkshops, waar ze hun eigen lekkernijen kunnen maken. Het Bakkerijmuseum biedt een interactieve ervaring die zowel leerzaam als vermakelijk is voor het hele gezin. Mis deze unieke kans niet tijdens je verblijf in Hattem met kinderen!

Belangrijk om te weten: reserveren is verplicht. Dit kun je heel makkelijk hier doen.

bakkerijmuseum-hattem-met-kinderen-review-blog-tips-activiteiten-doen-dagje-uit
Het Bakkerijmuseum met kinderen in Hattem is echt een aanrader!
hattem-met-kind-tips-eropuit-bakkerijmuseum-en-meer-uitjes-activiteiten
Genieten van het schilderachtige uitzicht in Hattem

2. Hanze Stadswandeling door Hattem

Breng geschiedenis tot leven voor kinderen met een 1-uur lang durende wandeling door de historische straten van Hattem. Ontdek oude gebouwen, stadsmuren en kerken terwijl je meer te weten komt over het rijke verleden van deze fascinerende stad. Met zijn middeleeuwse charme en unieke architectuur biedt Hattem een ​​leerzame en boeiende ervaring voor het hele gezin. Meer info vind je hier.

Tip: voor wat extra spanning kun je ook geocaches zoeken in Hattem

dagje-hattem-met-kinderen-wat-te-doen
Je kunt ook heerlijk langs het water wandelen in Hattem, de kanonnen staan dichtbij de Jachthaven.

3. Anton Pieck Museum of Stadsmuseum Voerman

Of je nu kiest voor een bezoek aan het Anton Pieck Museum of het Stadsmuseum Voerman, beide opties beloven een betoverende ervaring in Hattem. Het Anton Pieck Museum, gewijd aan de prachtige illustraties en fantasierijke werken van de Nederlandse kunstenaar Anton Pieck, biedt een boeiende kijk op de wereld van sprookjes en nostalgie. Een klein stukje Efteling magie, maar dan in Hattem. Voor gezinnen met kinderen kan het museum een bron van inspiratie zijn, waar kleurrijke illustraties en gedetailleerde taferelen de verbeelding van jonge bezoekers stimuleren.

museums-hattem-met-kinderen
Drie museums in Hattem maar met kinderen staat het Nederlands Bakkerijmuseum echt wel op de eerste plaats als must-visit!

Aan de andere kant biedt het Stadsmuseum Voerman een fascinerende blik op de lokale geschiedenis en kunst, met tentoonstellingen die de rijke cultuur van Hattem belichten. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de erfgoedcollectie van Hattem, waaronder schilderijen, archeologische vondsten en historische artefacten. Of je nu kiest voor de betoverende wereld van Anton Pieck of de rijke geschiedenis van Hattem, een bezoek aan het Anton Pieck Museum of Stadsmuseum Voerman is een goede keus tijdens je verblijf in Hattem met kinderen.

hattem-met-kinderen-tips-uitjes-bezienswaardigheden-blog-review-vakantie-dagje-weg-activiteiten
Pittoreske straatjes en steegjes in Hattem, erg leuk om te ontdekken met kinderen!

Lees ook: dit zijn de leukste Hanzesteden in Nederland met kinderen

4. Dijkpoort Hattem met uitzichtspunt

De Dijkpoort in Hattem, daterend uit de 14e eeuw, is een historisch monument dat deel uitmaakt van de oude stadsmuur. Als een belangrijke toegangspoort bood het bescherming en diende het als handelsroute langs de rivier de IJssel. Tegenwoordig trekt de Dijkpoort bezoekers vanwege haar architectonische pracht en historische betekenis.

Het is op sommige dagen en tijden mogelijk om de poort te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving. Binnenin worden vaak tentoonstellingen en evenementen gehouden die de geschiedenis van Hattem tot leven brengen.

De Dijkpoort herinnert aan het welvarende verleden van Hattem als een belangrijke handelsstad. Een bezoek aan dit historische juweeltje is een absolute aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

hattem-met-kind-uitjes-bezienswaardigheden
Dijkpoort Hattem

5. Binnenspeeltuin Ballorig

Willen de kinderen nog even hun energie kwijt? Voor een dagdeel speelplezier kunnen gezinnen terecht bij Binnenspeeltuin Ballorig in Hattem. Met zijn kleurrijke klimtoestellen, glijbanen en ballenbakken is dit de perfecte plek voor kinderen om zich uit te leven, ongeacht het weer. Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders ontspannen in het café en genieten van een kopje koffie. Hattem met kinderen wordt nog leuker bij Ballorig!

hattem-met-kinderen-hanzestad-tips-dagje-uit
Pin om te bewaren voor later!

Hebben jullie al zin gekregen om Hanzestad Hattem met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie