heroes-made-in-asia-met-kinderen-review-ervaringen

Heroes Made in Asia met kinderen; evenement in Gorinchem over de Aziatische popcultuur

Er is geen betere manier om de Aziatische popcultuur te ontdekken of te vieren dan door een bezoek te brengen aan Heroes Made in Asia met je kinderen: een jaarlijks terugkerend evenement in het Nederlandse plaatsje Gorinchem. Dit evenement is een feest voor zowel kinderen als volwassenen en biedt een unieke ervaring om je onder te dompelen in de wereld van Aziatische helden. Wij waren hier afgelopen weekend aanwezig, namen onder andere deel aan een workshop “manga tekenen” en mijn dochter raakt niet uitgepraat over het proberen en eten van “Dragon Breath“. Ook de Cosplay verschijningen hebben veel indruk op ons gemaakt. In dit blog zullen we ons richten op de ervaring van het bezoeken van het Heroes made in Asia evenement met kinderen, en geven we een eerlijke beoordeling van wat je kunt verwachten.

Heroes Made in Asia

Heroes Made in Asia Nederland, georganiseerd in de Evenementenhal Gorinchem, is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op alles wat met Aziatische popcultuur te maken heeft. Van anime en manga tot gaming en cosplay, dit evenement heeft het allemaal. Het evenement trekt duizenden bezoekers van alle leeftijden, en biedt een uitgebreid programma vol workshops, panels, exposities, shopping area’s en entertainment.

Voorbereiding op het evenement

Voordat je met je kinderen naar het evenement gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zoek van tevoren vast uit of je met de auto of het openbaar vervoer reist en welke activiteiten je wilt bijwonen. Niet alle workshops zijn uitermate geschikt voor (kleine) kinderen, zoals de het leren van de Aziatische vechtsport. Workshops bij Heroes Made in Asia die wel heel goed met kinderen kunnen zijn bijvoorbeeld; het leren eten met chopsticks, origami vouwen, de Japanse thee ceremonie of manga’s tekenen. Twijfel je of een workshop geschikt is om met kinderen te doen, dan kun je daar bij het aanmelden vraag naar doen.

Het complete activiteiten programma kun je vinden op de website van Heroes Made in Asia. Wij mochten maximaal twee workshops per tijdsblok aanvragen, maar gezien de lange rij mensen achter ons die zich ook aan wilden meldden voor een workshop, hebben we alleen voor de workshop manga tekenen gekozen.

Zorg ervoor dat je kinderen goed uitgerust zijn en dat ze weten wat ze kunnen verwachten. Eventueel kun je als voorpret al samen even naar de website van Heroes Made in Asia kijken. Dat deden wij ook en mijn dochter werd meteen enthousiast. Ze heeft al eens Cosplay filmpjes op TikTok gezien, en keek er erg naar uit om dit ook een keer in het echt te zien. Bekijk de plattegrond van de Evenementenhal Gorinchem om te zien waar de verschillende activiteiten zich bevinden.

Wat te verwachten met kinderen

Heroes Made in Asia is een evenement dat geschikt is voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Zo zagen wij ook een moeder met baby in een draagzak lopen. Dus de jongste bezoeker was nog geen jaar oud! Het is echter belangrijk om te weten dat sommige activiteiten, zoals workshops, gaming en panels, meer geschikt zijn voor oudere kinderen. Zorg ervoor dat je van tevoren onderzoek doet naar de activiteiten en kies degene die het beste bij de interesses en leeftijden van je kinderen passen.

Entertainment en activiteiten

Het evenement biedt verschillende activiteiten en entertainment die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er workshops waar je kunt leren hoe je je eigen manga tekeningen kunt maken, of hoe je een perfecte cosplay-outfit kunt creëren. Er zijn ook interactieve games en virtual reality-ervaringen waaraan kinderen kunnen deelnemen en het House of Wax – De wereld van Mulan was ook de moeite waard.

Daarnaast zijn er diverse panels en Q&A-sessies met bekende Aziatische helden en artiesten. Dit geeft je kinderen de kans om hun idolen te ontmoeten en vragen te stellen over hun favoriete series en personages. Wat ons ook opviel is dat er veel Instagramwaardige fotohotspots waren.

Mijn dochter is dol op Sonic the Hedgehog en kon niet laten om dit spelletje hier te spelen. Helaas moest ze na dit level wel stoppen omdat er eigenlijk niet van spellen op de servers gewisseld mocht worden. Later kwamen we nog bekenden tegen op het event en heeft ze nog een 2-player vechtspelletje gespeeld, samen met een vriendje. De muziek op het podium bracht veel sfeer en nodigde uit om naar te kijken.

Cosplay

Een van de hoogtepunten van Heroes Made in Asia is ongetwijfeld de cosplay. Veel bezoekers komen verkleed als hun favoriete Aziatische held, en dit is een geweldige kans voor kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten en zich te verkleden als hun favoriete personages zoals bijvoorbeeld Pikachu of Super Mario. Er zijn ook speciale cosplay-wedstrijden en fotoshoots waar kinderen aan kunnen deelnemen. Dit zorgt voor een kleurrijke en levendige sfeer op het evenement, waar je kinderen ongetwijfeld van zullen genieten.

heroes-made-in-asia-manga-auto-cars

Eten en drinken

Heroes Made in Asia biedt genoeg aan eetgelegenheden, met een focus op Aziatische gerechten. Van sushi en ramen tot bubble tea en Aziatisch snoepgoed, er is voor elk wat wils. Er zijn ook diverse eetkraampjes met andere snacks zoals versgebakken churros.

Hier proberen we Dragon Breath. Het ziet er spectaculair uit en de kinderen kijken met open mond hoe de man achter het kraampje dit populaire dessert maakt. Bovendien heeft de meneer gevoel voor humor wanneer hij vraagt of de kinderen “broccoli smaak” willen, waarop de kinderen beginnen te lachen en nee roepen. Toch maar liever een beetje chocoladesaus en sprinkels als topping!

Dragon Breath zijn een soort gekleurde mais-snacks met smaakje, waar ze wat vloeibaar stikstof overheen gieten. Dit krijg je geserveerd in een beker met een prikstokje. Mierzoet en een beetje koud. Het effect is dat zodra je het eet, je je adem als een soort draak uitblaast (de nevel komt uit je mond en/of neus).

Kinderveiligheid

Veiligheid is natuurlijk een belangrijke overweging bij het bezoeken van een evenement met kinderen. Gelukkig is Heroes Made in Asia goed georganiseerd en zijn er voldoende maatregelen getroffen om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen. Er is beveiliging aanwezig en er zijn duidelijke aanwijzingen voor noodgevallen. Het is echter belangrijk om je kinderen te instrueren over wat ze moeten doen als ze verdwaald raken.

heroes-made-in-asia-pokemon-shopping-gorinchem-met-kinderen
Je kunt hier ook hele leuke dingen shoppen zoals gave Pokemon hebbedingen

Review en ervaring

Onze ervaring bij Heroes Made in Asia met kinderen was over het algemeen zeer positief. Het evenement was goed georganiseerd en bood voldoende activiteiten en entertainment. Wij hebben ons bijna 4 uurtjes kunnen vermaken. Mijn 8 jarige dochter was vooral dol op de games, de cosplay en dragon breath. Ze vind het jammer dat we dat laatste niet thuis kunnen namaken. 😉

Er zijn echter ook een paar aandachtspunten die we willen benadrukken. Ten eerste kan het evenement behoorlijk druk zijn, vooral op piekmomenten. Dit kan voor jongere kinderen overweldigend zijn, dus houd daar rekening mee bij het plannen van je bezoek. Wij merkten wel dat het later op de dag een stuk rustiger werd. Ten tweede zijn de eetgelegenheden soms prijzig, dus het kan de moeite waard zijn om een paar kleine snacks en drankjes voor je kinderen mee te nemen om geld te besparen.

Tot slot

Heroes Made in Asia is een geweldig evenement voor gezinnen met kinderen die geïnteresseerd zijn in Aziatische popcultuur. Het biedt een unieke ervaring vol entertainment, educatieve workshops en de kans om deel te nemen aan cosplay. Hoewel er enkele aandachtspunten zijn, zoals de drukte en prijzen van eten en drinken, is het over het algemeen een aanrader voor een leuk en leerzaam dagje uit met je kinderen.

heroes-made-in-asia-met-kinderen-bezoeken-tips-evenementenhal-gorinchem
Pin om te bewaren voor later

Geef een reactie