Highline 179 Oostenrijk Hangbrug met peuter kleuter - Ervaringen

Highline 179 hangbrug Reutte – Tirol; leuke tussenstop met kinderen langs de snelweg in Oostenrijk

De Highline 179 hangbrug is een leuke tussenstop met kinderen als je over de Fernpass gaat, langs snelweg 179 in Oostenrijk. Deze tibet-style hangbrug gaat over de snelweg en ligt tussen twee forten, die je ook kunt bezichtigen. Daarnaast worden er jaarlijks ridderspelen georganiseerd en is er genoeg te doen voor alle leeftijden…

Highline 179

Highline 179 staat sinds 2014 bij Guinness World Records geregistreerd als langste tibet-style (voetgangers)hangbrug van de hele wereld. Wij zagen dit leuke uitje voorbij komen in een Facebookgroep over het Gardameer. En wat bleek? De Highline 179 hangbrug lag precies op onze route naar het Gardameer. Hebben wij even geluk. Tijdens deze leuke tussenstop in Oostenrijk met kinderen kwamen we erachter dat er hier nog veel meer te doen en te zien is, dan alleen de hangbrug.

Highline 179 guinnes world record longest pedestrian tibetstyle bridge - Review Blog
Het bewijs! Een certificaat van Guinness World Records in 2014.

Speeltuin

Kinderen met hoogtevrees? Is de hoge en lange hangbrug in Oostenrijk toch niets voor jou? De Highline 179 tussenstop is al de moeite waard vanwege de mooie omgeving, om even de benen te strekken of een stukje te wandelen. Beneden aan de grond, dichtbij de parkeerplaatsen en tegenover de receptie van Highline 179 en de musea, ligt een mooie houten speeltuin, met uit hout gesneden dierensculpturen en klimtoestellen waar kinderen prima hun energie kwijt kunnen. Het nodigt echt uit om te spelen. De speeltuin is gratis toegankelijk en een leukere speeltuin langs snelweg 179 ga je waarschijnlijk niet tegenkomen…

Highline 179 Reutte Tirol met kinderen - Speeltuin
Gratis spelen in deze gave houten speeltuin bij Highline 179!

Museum

Wij hebben het niet gedaan maar je kunt ook een middeleeuws museum bezoeken op hetzelfde terrein. Het schijnt heel leuk te zijn voor kinderen, wat de kassamedewerker ons vertelde. Kinderen kunnen hier een leuke rally (soort speurtocht) doen. Ook mogen ze in het museum van alles aanraken en krijgen ze een ridderoorkonde na de rally. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor maar als we hier nog eens langskomen, dan staat het zeker op ons to-do lijstje.

Met de lift naar boven!

Highline 179 lift naar boven en beneden (Middel)
Spannend hoor zo’n stijl stuk naar boven!

Als je de hangbrug op wil en durft, dan moet je eerst naar boven. Je kunt er gratis heen wandelen of tegen betaling met de Ehrenberger Line naar boven. Met de lift ben je er snel en dit is met kleine kinderen zeker aan te raden. Veel gezinnen met jonge kinderen die wilden besparen op de lift, kwamen hijgend aan op het punt waar wij uitstapten. En dan ben je er nog niet.

Highline 179 Oostenrijk Reutte Tirol
Nog een stukje naar boven wandelen om bij de hangbrug en de forten te komen.
Onderweg kwamen we deze bordjes tegen. Een soort speurtocht denk ik? Hier waren we niet over geïnformeerd.

Het is een paar honderd meter naar boven lopen om bij de brug of bij het eerste fort te komen. Hier liggen de overblijfselen van fort Ehrenberg (anno 1293).

Hangbrug

De Highline 179 hangbrug hangt op zo’n 114 meter hoogte. Vanaf deze hoogte zie je beide forten liggen en heb je een waanzinnig uitzicht op de snelweg, de bergen en het dorpje Reutte – Tirol.

Om op de brug te komen moet je met je ticket inchecken en door de poorten. Het was trouwens wel grappig, mijn jongste zoon rende meteen de brug op en vond het geweldig. Mijn andere zoon was heel voorzichtig aangezien de brug een beetje wiebelde door de wind. De hangbrug is best lang, wel 406 meter!

Highline 179 hangbrug 179 mit kindern tibetstyle - Oostenrijk Reutte Tirol bij, naast en over snelweg
Vanuit elke hoek heb je een mooi uitzicht. Hier zie je Fort Ehrenberg liggen.
Highline179 met kind - Ervaring Review
Best wel spannend! Mijn oudste zoon vond het maar niks om naar beneden te kijken.
Highline 179 Hangbrug Oostenrijk boven de snelweg
Het lijken wel speelgoedauto’s vanaf deze hoogte. Vergeet niet om van het adembenemende uitzicht te genieten.

De tickets zijn retourtjes dus aan de andere kant van de brug kun je uitchecken en later weer inchecken bij de poortjes. Je kunt aan de andere kant fort Claudia bezoeken (anno 1645), het uitzichtpunt op Reutte en een wandeling maken op één van de aangegeven wandelroutes.

Zoals je ziet is Highline 179 een leuke tussenstop met kinderen als je via Duitsland en Oostenrijk richting het Gardameer rijdt. Al is het alleen al om de prachtige speeltuin. Wij hebben zeker van dit uitje genoten en het is er een die we niet snel zullen vergeten. 😉

Highline 179 Hangbrug - Tussenstop langs snelweg 179 - Fernpass Oostenrijk Tirol - Ervaring met peuter kleuter tiener kinderen - Langste tibetstyle hang brug
Leuke tip? Pinnen maar!

Praktische informatie 2019

  • Betaald parkeren.
  • Stevig schoeisel aan te bevelen.
  • Lopend naar en van de brug is gratis.
  • Voor de lift betaal je uiteraard extra, maar is echt aan te raden met kleine kinderen. Er zijn nogal steile stukken die je omhoog moet.
  • Bij de receptie kun je verschillende voordeel- en combitickets kopen. Ook een gezinsticket voor 2 volwassenen met kinderen.
  • Buiten openingstijden kun je alleen tickets uit een automaat kopen. Let op! Je kunt hier alleen tickets voor volwassenen kopen van 8 euro per stuk.
  • Ook de moeite waard om ’s avonds eens te bezoeken, de brug is dan mooi verlicht met kleuren.
  • De paden naar boven en de brug kun je niet bewandelen met een buggy of kinderwagen.

De entreeprijs voor de Highline 179 hangbrug is voor kinderen van 0-3 jaar gratis, kinderen van 4 t/m 13 jaar betalen 5 euro entree en vanaf 14 jaar is de entreeprijs 8 euro. Bekijk voor meer info en actuele openingstijden de website van Highline 179.

Adres Highline 179: Klause 1, 6600 Gemeinde Reutte, Tirol, Oostenrijk

Durf jij over de Highline 179 hangbrug? En je kinderen?

Geef een reactie