Review Hof van Eckberge met kinderen

Hof van Eckberge; belevingspark met mini Zoo en restaurant in de Achterhoek

Hof van Eckberge in Eibergen is een 25.000 m2 groot belevingspark en de perfecte plek voor een gezellige familiebrunch. Naast een heerlijk hapje of drankje kun je hier genieten van de indoorspeeltuin, grote buitenspeeltuin met waterspeeltuin, een mini zoo en andere leuke activiteiten. Wat een feest met kinderen!

‘Eckberge’ wat Eibergen betekent op zijn Achterhoeks, is een een plaats in Gelderland en ligt dichtbij Haaksbergen in de regio Twente. Mijn ouders waren al eens met onze kinderen bij Hof van Eckberge geweest en afgelopen weekend brachten wij hier ook een bezoekje.

Hof van Eckberge

Zodra je Eibergen binnenrijdt weet je dat dit park één van de bezienswaardigheden in de Achterhoek is. Het ligt een beetje verstopt want je moet er half Eibergen voor door maar de borden wijzen je vanzelf weg.

Tip: neem je zwemspullen mee en combineer Hof van Eckberge met een frisse duik in het naastgelegen Optisport zwembad.

Indoorspeeltuin Gelderland Achterhoek Hof van Eckberge
Indoorspeeltuin gedeelte 4-12 jaar Hof van Eckberge

Belevingspark met mini zoo

Binnenpret en buitenpret bij Hof van Eckberge. Bij de kassa krijg je een papieren plattegrond mee van het belevingspark. Zodra we de kassa passeren komen we in een sfeervol restaurant terecht. Links het indoorspeelgedeelte voor kinderen vanaf een jaar of 4 en rechts een speelgedeelte met snoezelruimte voor de allerkleinsten.

Binnen zijn meerdere aquaria en je kunt er tegen betaling ook bowlen of lasergamen.

Hof van Eckberge Bowlen

Buiten kun je de belevingsroute volgen en sta je oog in oog met verschillende dieren. Sommige hiervan kun je voeren (voer te koop bij de kassa en uit automaten bij de dierenverblijven). Deze dieren kwamen wij tegen: harlekijn ara’s, wasberen, alpaca’s, wallaby’s, stekelvarkens, nandoe’s, koi karpers en meer.

Kinderboerderij Gelderland Achterhoek
Hof van Eckberge Ervaringen en review
Met muntjes van 0,50 kun je karpers en schilpadden voeren.

Speeltuin

De binnenspeeltuin is kleiner dan wij van te voren verwacht hadden maar wel leuk opgezet. Het beste bezoek je Hof van Eckberge als het droog is. Buiten is namelijk superleuk!

Buiten speeltuin

Kinderen kunnen zich vermaken op de houten speeltoestellen, duoschommel, een grote airtrampoline, een klimparcours en in de waterspeeltuin. In de zomer hebben ze een buitenbar waarbij je echt een ‘vakantiegevoel’ krijgt. Blote voeten in het zand en genieten maar.

Waterspeeltuin Gelderland

Indoorspeeltuin

De indoorspeeltuin bestaat uit twee delen. Een deel voor kinderen van 0-4 en het andere deel voor kinderen van ongeveer 4+ jaar. In vergelijk met het gedeelte voor 4+ is het speelgedeelte voor kinderen tot 4 jaar klein. Siem, het kindje van onze vrienden is twee jaar en was hier snel klaar met spelen, het had iets groter en uitdagender gemogen. Een paar skippydieren bijvoorbeeld zouden een leuke aanvulling zijn geweest… De snoezelruimte vond hij daarentegen wel erg interessant.

Hof van Eckberge Indoorspeeltuin Achterhoek Eibergen Haaksbergen
Speelgedeelte voor 0-4 jaar

Snoezelruimte

Take-a-break. De snoezelkamer is een mooie ruimte bedoeld voor kinderen om even tot rust te komen. De muziek, de zachte matten, het licht en de knoppen prikkelen de zintuigen en wij werden er heel rustig van.

Snoezelruimte Hof van Eckberge met peuters en kleuters

Ervaring met Hof van Eckberge

Even kort samengevat; Hof van Eckberge is een leuk belevingspark voor jong en oud. Wij hebben ons ongeveer 2,5 uurtjes vermaakt. Het indoorgedeelte voor de jongsten 0-4 jaar is wat klein. De snoezelruimte is echt een leuke toevoeging. Kinderen vanaf 4 jaar hebben een groter speelbereik. Buiten is meer te doen en vooral de waterspeeltuin was bij onze kinderen erg geliefd.

Eten en drinken in het restaurant is aan de prijs. Voor een kan ranja betaalden wij 5 euro en een broodje kroket kost 7,90. Een bezoek combineren met een All Inclusive brunchbuffet loont zich. De entreeprijs voor het park komt dan te vervallen als je hier aansluitend of voorafgaand gebruik van maakt.

Review Hof van Eckberge
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Parkeren is gratis bij Hof van Eckberge
  • Binnen en buiten spelen
  • Restaurant
  • Eigen eten en drinken meenemen niet toegestaan
  • Kinderwagenvriendelijk
  • Verschoonplek aanwezig
  • Gratis wifi
  • Voor een paar attracties (zoals bowlen en laserquest) betaal je extra
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje

Baby’s en kinderen tot 90 cm lengte mogen gratis mee. Kinderen vanaf 90 cm t/m 12 jaar betalen 6 euro p.p. entree en vanaf 13 jaar tot 65 jaar betaal je 5 euro p.p. (prijspeil 2020). Neem voor meer informatie en de actuele openingstijden een kijkje op de website van Hof van Eckberge.

Adres Hof van Eckberge: Lintveldseweg 1a, 7151 NK Eibergen, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om de Hof van Eckberge met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie