De leukste binnenspeeltuinen indoorspeeltuin en in provincie Drenthe

Indoorspeeltuinen in Drenthe

Indoorspeeltuinen in Drenthe, ze zijn op méér dan twee handen te tellen. Een aantal leuke binnenspeeltuinen in de provincie Drenthe zijn zelfs gethematiseerd. Bijvoorbeeld Speelparadijs Cowboy & Indianen en Zippa Zebra Speeljungle. Zin in een overdekt dagje uit met de kinderen? De aller-leukste indoorspeeltuinen (volgens ons) hebben we voor je verzameld in een handig overzicht inclusief de standaard entreeprijzen (prijspeil jan 2020).

Binnenspeeltuinen in Drenthe

Mijn kinderen zijn dol op speeltuinen, ook de overdekte uitjes. Via kortingssites koop ik regelmatig tickets voor een indoorspeeltuin. Zo hebben wij onlangs Ballorig Emmen en de indoorspeeltuin in Sprookjeshof bezocht.

In het lijstje met binnenspeeltuinen in Drenthe noemen we alleen de individuele indoorspeeltuinen. Er zijn namelijk ook een aantal campings en vakantieparken in Drenthe (o.a. camping De Berenkuil, vakantiepark Witterzomer, Center Parcs & Landal parken) met een eigen binnenspeeltuin die toegankelijk zijn voor recreatie- en dag- gasten. En Plopsa Indoor vinden we meer onder de categorie Indoor kermis vallen… Ik ben heel benieuwd welke speeltuin jullie het meest aanspreekt.

Binnenspeeltuinen en indoorspeeltuinen in Drenthe

Speelparadijs Cowboy & Indianen in Coevorden

Het Cowboy & Indianen Speelreservaat in Coevorden is een thema speeltuin en biedt kinderen van 1 t/m 12 jaar de gelegenheid om lekker binnen en buiten op de vele speeltoestellen te spelen. Je vindt hier trampolines, touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens, ballenbaden, fietsen, en nog veel meer! Buiten is een leuke houten speeltuin, een kleine kinderboerderij en je kunt er midgetgolfen. Als dat nog niet genoeg is kun je binnen ook nog eens glowgolfen.

Entreeprijs: 7,95 voor kinderen die zelfstandig kunnen lopen t/m 12 jaar en 3,95 voor ouders/begeleiders inclusief een gratis kop koffie of thee.

Adres: Monierweg 2, 7741 KT Coevorden, Nederland

Klik hier voor meer info.

Zippa Zebra Funjungle in Hoogeveen

Kom je spelen in de jungle? Zippa Zebra Funjungle in Hoogeveen is een indoorspeeltuin met luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, klimtoestellen en een schietkooi. Ook hebben ze een circuit met wagentjes, trampolines, een peuterhoek, disco, spookhuis en een rodelbaan!

Het speelparadijs is een echte jungle met planten, camouflagenetten, bananenbomen, knuffelbeesten, enz. Supercool!

Entreeprijs: 8 euro per kind. Ouders/begeleiders mogen gratis mee.

Adres: Groenewegenstraat 21, 7901 ED Hoogeveen, Nederland

Klik hier voor meer info.

Speelboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold

De Drentse Koe in Ruinerwold is een speelboerderij met binnen- en buitenspeeltuin. Trekkers mogen naar binnen en buiten, en is ruimte om er heerlijk bij te gaan zitten. In de speelschuur is een grote glijbaan, speelzolder met blokken, een interactief spel en een overdekt springkussen. Er is ook een speelmanege, panna voetbalvelden in glow in the dark, Oud Hollandse spelen in glow in the dark, en interactief spelen. Kortom, hier hoef je je niet te vervelen. De schuur is verwarmd bij koud weer, ook heel fijn!

Entreeprijs: 5 euro voor kinderen van 1 t/m 3 jaar, 8,50 voor kinderen van 4 t/m 16 jaar en volwassen betalen 3,50 entree.

Adres: Wolddijk 23, 7961 NA Ruinerwold, Nederland

Klik hier voor meer info.

Indoorspeeltuin in Sprookjeshof Zuidlaren

De Sprookjeshof is een klein attractiepark met een nostalgische speeltuin en moderne speeltuin, sprookjesbos, kinderboerderij en een supergrote indoorspeeltuin met wel 3 verdiepingen! Een reusachtige familieglijbaan, rollerbaan, hoge klimberg, fietsbaan, trampolines, airhockey en spannende shooterarena. Het is er allemaal!

Entreeprijs: gratis voor kinderen van 0 t/m 1 jaar. 9,95 per bezoeker van 2 t/m 64 jaar.

Adres: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren, Nederland

Lees hier onze review over Sprookjeshof Zuidlaren of klik hier voor meer info.

Binnenspeeltuin Sprookjeshof Zuidlaren Drenthe - Review
Indoorspeeltuin Sprookjeshof in Drenthe

Ballorig Emmen

Ballorig, wie kent dit keten voor indoorspeeltuinen niet? In Drenthe hebben ze drie vestigingen; in Assen, Meppel en Emmen. Vorige week bezochten wij Ballorig Emmen. Wat een leuke binnenspeeltuin is dat! Er zijn meerdere glijbanen, een klimlabyrint, springkussens, trampolines, een apart peutergedeelte en een klimmuur!

Entreeprijs: 8,50 voor kinderen vanaf 1 jaar. Ouders/begeleiders mogen gratis mee.

Adres: Oosterbracht 11, 7821 CC Emmen, Nederland

Lees hier onze review over Ballorig Emmen of klik hier voor meer info.

Review Ballorig Emmen
Indoorspeeltuin Ballorig Emmen in Drenthe

Binnenspeeltuin in Kabouterland Exloo

Ontdek de wereld van kabouters en trollen in Kabouterland Exloo. Een trollengrot, exotische dieren, leuke wandelpaden en de binnenspeeltuin! De Binnenspeeltuin is een zandbak met allerlei klim- speeltoestellen. Waarschijnlijk niet zo groot als de indoorspeeltuinen hierboven maar vast niet minder leuk.

Entreeprijs: gratis voor kinderen tot 24 maanden, 8,50 per persoon ouder dan 2 jaar.

Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo, Nederland

Klik hier voor meer info.

Indoorspeeltuin Drenthe
Leuk uitje? Pinnen mag!

Welke indoorspeeltuin in Drenthe zou jij graag met kind(eren) willen bezoeken?

Disclaimer: sommige indoorspeeltuinen hebben speciale peuterochtenden. De entreeprijs is op zo’n peuterochtend lager dan normaal voor kinderen tot een jaar of 4. Prijswijzigingen onder voorbehoudt.

Geef een reactie