Kabouterpaden Overijssel Twente Sallandse Heuvelrug

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug in Nijverdal; interactieve wandeling met kleine kinderen

Vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal start een leuk kabouterpad (van ongeveer 1 km) door de bossen van het Staatsbosbeheer. Wij hebben deze route al meerdere keren met onze kinderen gelopen en hij blijft erg leuk! Ontdek op dit te gekke kabouterpad in Overijssel een waslijntje met kleine kabouterkleertjes, maak selfies bij een paddenstoelenframe en zoek de slapende kabouter…

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Voor het kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Dit kost 3,50 en daarnaast 10 euro aan borg. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je begeleider een route van ongeveer 1 km. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Kabouterpad Nijverdal Sallandse Heuvelrug ervaringen
Vanwege corona maatregelen gaan we op pad met een tasje & puntmuts die we mochten houden. Verkrijgbaar voor een klein bedrag bij het loket aan het Buitencentrum.

Je kunt er ook voor kiezen om het kabouterpad op eigen houtje te bewandelen zonder puntmuts en knapzak. Dan is het gratis, maar loop je de route wat sneller door omdat je niet stil hoeft te staan bij de opdrachten.

Heb je tijd over? Volg dan de houten eekhoorntjes op het pad (eekhoorntjesroute Sallandse Heuvelrug) om bij het speelbos te komen.

Onze ervaring

De allereerste keer dat wij de Sallandse Heuvelrug bezochten vonden we het lastig om de eerste kabouter van het kabouterpad te vinden. Gelukkig wezen andere bezoekers ons al snel de weg naar de startplek. Deze is te vinden aan je linkerhand als je vanaf het het bezoekerscentrum een speelheuvel tegenkomt. Vanaf daar is het eenmaal de houten beschilderde kabouterpaaltjes volgen. Al snel kom je een leuke picknickplek tegen in de vorm van paddenstoelen.

Kabouterpad Twente Sallandse Heuvelrug Overijssel Nijverdal met kinderen
En weer een kabouter gevonden!
Elfendeurtje Elfenroute kabouterroute Overijssel Twente met kinderen
Ook kwamen we onderweg elfendeurtjes en kabouterdeurtjes tegen
Kabouterpaden Overijssel
Selfie tijd! Groeten uit het kabouterbos op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel
Kabouterpad Twente Sallandse Heuvelrug Nijverdal Overijssel - Onze ervaringen
Sssssttt! Een slapende kabouter…
Kabouterbos Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente Overijssel met kinderen
En een kijkhuisje!

Hoewel wij al meerdere kabouterpaden in Nederland hebben bezocht, vinden wij dit wel één van de leuksten! Het verhaaltje, de opdrachten en de muts maken het pad nog leuker. De eerste keer deden wij een uur over het pad (inclusief de opdrachten en een kleine drinkpauze). Loop je zonder het tasje met opdrachten dan zou ik er een half uur voor uit trekken en daarna lekker het speelbos ingaan. Hoewel ik wel mensen met een kinderwagen zag lopen, zou ik het niet snel aanraden. De route op het kabouterpad in Nijverdal is onverhard, soms wat modderig en boomwortels die uitsteken maken het rijden wat lastig. Voor de hele kleintjes kun je een babydrager meenemen maar op zich zijn er genoeg plekjes waar je steeds even stopt zodat het makkelijk vol is te houden voor een klein kind.

Praktische info

  • Gratis uitje (of tegen betaling met muts en opdrachten)
  • Parkeren is gratis
  • Minder geschikt met kinderwagen en buggy
  • Dicht schoeisel/laarzen aan te raden.
  • Combineer met speelbos, volg hiervoor het eekhoorntjespad

Adres startpunt vanaf (parkeerplaats): Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal – Overijssel

Kijk voor meer info op de website van het Staatsbosbeheer.

Hebben jullie al zin gekregen om het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug met kinderen te bezoeken?

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen of kijk op deze pagina voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie