Kabouterpaden Drenthe

Kabouterpaden in Drenthe

Kabouterpaden in Drenthe; wij hebben ze allemaal voor jullie verzameld en gebundeld in een handig overzicht. Een kabouterpad is een leuke en niet al te lange wandeling voor peuters en kleuters, waarbij je in de meeste gevallen kleine kabouters en kabouterhuisjes tegenkomt en soms met leuke opdrachten. Dat is het idee van een kabouterwandelpad en in de provincie Drenthe zijn er aardig wat te vinden!

Borger/Drouwen – Kabouterpad bij Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer in Drouwen (dichtbij het toeristische dorpje Borger) liggen spullen klaar om de route te lopen. Samen met je begeleider loop je het kabouterpad van ongeveer 1500 meter. Onderweg doe je leuke kabouteropdrachten. Een leuk kabouteruitje met kinderen en handig te combineren met een wandeling op het Boomkroonpad zelf.

Tijdsduur/afstand: 1,5 km
Locatie: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen
Prijs: 3,50

Eext – Rijk der Kabouters

Rijk der Kabouters is meer dan alleen een kabouterpad in Drenthe. Het is een familiepark in het Drentse plaatsje Eext, wat leuk is voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Het kabouterpark bestaat uit: een kabouterpad/bos met skelters en kaboutergolf, een speeltuin, horeca gelegenheid en vakantiewoningen.

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Gieterstraat 20, 9463 PX Eext
Prijs: 8,50

Emmen – Kabouterpad Emmerdennen in Emmerhout

Het kabouterpad aan de rand van Emmen is mooie korte route voor groot en klein, door een gedeelte van natuurgebied de Emmerdennen. Wij vinden dit een van de leukste kabouterpaden in Drenthe. De route start op navigatie adres Laan van de Bork 101 in de wijk Emmerhout of aan het zandmeertje aan de Boslaan in Emmen. Je kunt kiezen uit een lange of verkorte route. Tijdens de wandeling kom je mooie houtsculpturen tegen en er zijn genoeg bankjes voor een kleine pauze. Let op: niet geschikt voor kinderwagen en buggy vanwege zandpaden en vele heuveltjes.

Tijdsduur/afstand: keuze uit korte route 1,1 km en lange route 2,1 km
Locatie: Laan van de Bork 101 of aan het zandmeertje aan de Boslaan in Emmen
Prijs: gratis

Kindvriendelijk overnachten in de buurt van Emmen? Lees hier onze review van Center Parcs Parc Sandur in Emmen.

Exloo – Kabouterland

Bij Kabouterland in Exloo dwaal je samen met je kinderen door een grot, konijnenhol en kun je kabouters van heel dichtbij zien. Niet een kabouterpad opzich maar een kabouterbeleving! Er zijn meerdere speeltuinen en een kleine Zoo met dieren.

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo
Prijs: 8,50

Meppen – Kabouterpad ’t Witte Zand

In het bos naast camping ’t Witte Zand is in 2018 een mooi kabouterpad aangelegd. De route duurt ongeveer een uur en door de kabouters aan de bomen kun je niet verdwalen. Voor kinderen is het extra leuk om om het kabouterpad met een pony of skelter van de camping te volgen.

Tijdsduur/afstand: 1 uur
Locatie: Middendorpsstraat 16, 7855 PR Meppen
Prijs: onbekend

Odoorn – Kabouterpad Theehuis Poolshoogte

Het kabouterpad in Odoorn start bij Theehuis Poolshoogte en het is er eentje met een leuk verhaal. Heks Ipsewips wil het kabouterbos schoon houden en daar bedenkt ze een toverdrank voor. Vervolgens struikelt de heks, valt ze van de uitkijktoren en vervolgens veranderd de toverdrank in een slaapdrankje. Iedereen valt in slaap behalve de kabouterkinderen. Tijdens de wandeling op het kabouterpad kunnen kinderen helpen een nieuw drankje te maken. Klim je daarna nog samen even op de uitkijktoren? Print hier alvast je boekje met het verhaal en extra’s uit.

Tijdsduur/afstand: 1,9 km
Locatie: Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn
Prijs: onbekend

Ruinen – Kabouterroute Vakantiepark de Wiltzangh

De kabouterroute in Ruinen is te vinden op vakantiepark de Wiltzangh. Tijdens de anderhalf uur durende speurtocht kom je langs allemaal leuke opdrachten voor de kinderen. Met een leuke puntmuts, baard en een knapzak (klik even op het gekleurde linkje hierboven voor foto’s) volg je de kabouterpaaltjes met de rode mutsjes. Af en toe kom je een kabouter met een blauwe puntmuts tegen. Dit is de Opdracht-kabouter, die een opdracht voor je heeft.

Tijdsduur/afstand: 1,5 uur
Locatie: Witteveen 2, 7963 RB Ruinen
Prijs: 0,50 – De puntmuts en knapzak met spulletjes moet na de tijd weer ingeleverd worden.

Zuidwolde – Kabouterpad het Kabouterwoud

Ieder kind zal het een feest vinden om bij pannenkoekenhuis en restaurant het Kabouterwoud in Zuiwolde te eten. Je kunt er namelijk niet alleen eten, er is ook nog eens van alles te doen. Zo hebben ze een leuke speeltuin voor de kinderen en achter het pannenkoekenhuis ligt het kabouterpad. Hier zijn verschillende leuke kabouters te bekijken en er zijn onderweg borden te bekijken met verhaaltjes, liedjes en spelletjes. Tegen betaling kun je in het restaurant een kaboutermuts ophalen en je wangen rood maken.

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Ommerweg 59, 7921 TB Zuidwolde
Prijs: gratis

Heb jij al één van deze kabouterpaden in Drenthe bezocht?

Disclaimer: prijswijzigingen en activiteiten zijn onder voorbehoud. Ken jij nog een ander kabouterpad in Drenthe die hier niet tussen staat? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons een mailtje stuurt of hieronder een berichtje achterlaat.

Volg ons op Instagram.com/drenthemetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie