Kabouterpad Flevoland

Kabouterpaden in Flevoland

Kabouterpaden in Flevoland; wij hebben ze allemaal voor jullie verzameld en gebundeld in een handig overzicht. Een kabouterpad is een leuke en niet al te lange wandeling voor peuters en kleuters waarbij je in de meeste gevallen kleine kabouters en kabouterhuisjes tegenkomt en soms met leuke opdrachten. Dat is het idee van een kabouterwandelpad, en in de provincie Flevoland zijn er aardig wat te vinden!

Almere – Kabouterpad Almeerderhout

De kosten van het kabouterpad Almeerderhout in Almere zijn 5 euro per kind (exclusief 10,- borg voor de spulletjes die je meekrijgt voor onderweg) en volwassenen mogen gratis mee. Bij het Buitencentrum Aalmeerderhout van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar voor onderweg. De wangetjes van je kindje mogen rood geschminkt worden, net als een echte kabouter en de kinderen krijgen een puntmuts. De route is 500 tot 1500 meter. Klaar met het kabouterpad? Op Stadslandgoed de Kemphaan valt nog van alles te ontdekken!

Leeftijdsadvies: 3 t/m 6 jaar
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere
Prijs: 5 euro

Bant – Kabouterpad Kuinderbos

In het Kuinderbos ligt een kabouterpad maar vooraf reserveren is gewenst. Bij het startpunt ligt een knapzak, een puntmuts en het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek met opdrachten klaar. Als afsluiting kun je broodjes bakken op een echt kampvuur!

Leeftijdsadvies: 3 t/m 6 jaar
Tijdsduur: 1 uur
Locatie: Hopweg 21, 8314 PX Bant
Prijs: 6 euro

Dronten – Het Grote Kabouterbos

Het Grote Kabouterbos is een pannenkoekenhuis met een leuke kabouterspeeltuin en een kabouterpad (ook wel bekend als Kabouterpad Roggebotzand) voor kinderen. Het is verstandig om eerst het kabouterpad te doen want als ze de speeltuin eenmaal ontdekt hebben zijn ze daar bijna niet weg te krijgen…

De kosten van het kabouterpad zijn 6,50 euro per kind (exclusief 10,- borg voor de spulletjes die je meekrijgt voor onderweg) en volwassenen mogen gratis mee.

Leeftijdsadvies: 3 t/m 7 jaar
Tijdsduur: 1 uur
Locatie: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten
Prijs: 6,50

Kabouterpaden Flevoland
Dit leuke gele huisje kwamen wij tegen bij het kabouterpad in Dronten

Ens – Noord-Oostpolder Kabouterpad

Door Dorpsbelang Ens is er een prachtige wandelroute (4,5 km) met wandelpaden en een kabouterpad aangelegd aan de rand van Ens. Het kabouterpad zelf, is een korte maar leuke route voor kleine kinderen. Er is zelfs een Geocache op de route van het kabouterpad in Ens. Volgens makers hiervan is het pad ook goed te bewandelen met een kinderwagen, step of kinderfietsje.

Leeftijdsadvies: niet vermeld
Tijdsduur: niet vermeld
Locatie: in de buurt van P.Aemiliusstraat in Ens (exacte adres niet vermeld)
Prijs: niet vermeld

Lelystad – Kabouterpad Oostvaardersplassen

In Lelystad zijn er twee kabouterpaden. Het kabouterpad bij de Oostvaardersplassen is daar eentje van. De kosten van het kabouterpad zijn 5 euro per kind (exclusief 15,- borg voor de spulletjes die je meekrijgt voor onderweg) en volwassenen mogen gratis mee. Bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar voor onderweg. De wangetjes van je kindje mogen rood geschminkt worden, net als een echte kabouter en de kinderen krijgen een puntmuts. De route is 1,5 kilometer inclusief een verhaaltje en leuke opdrachten.

Leeftijdsadvies: 3 t/m 6 jaar
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Kitsweg 1, 8218 Lelystad
Prijs: 5 euro

Lelystad – Kabouterpad Rivierduinpad

Het kabouterpad Rivierduinpad is een korte wandeling voor peuters en kleuters over een kronkelend bospad. Spannend!

Leeftijdsadvies: niet vermeld
Tijdsduur: niet vermeld
Locatie: kronkelpad tegenover de boerderij aan Visvijverweg 41 in Lelystad
Prijs: niet vermeld

Zeewolde – Kabouterpad Speelbos de Zevensprong

In Zeewolde kun je bij kabouterpad Speelbos de Zevensprong op kabouteravontuur! Helemaal gratis. De route is 750 m lang en hier kun je kiezen uit een themaroute. De route start in een sprookjesachtig bos en leidt jullie naar een open bos met speelvoorzieningen en picknicktafels.

Leeftijdsadvies: 4 tot 8 jaar
Tijdsduur: niet vermeld
Locatie: Groenewoudseweg 7, 3896 LS Zeewolde
Prijs: gratis

Kabouterpad Flevoland; overzicht 7 x kabouterpaden provincie Flevoland
Leuk uitje? Pinnen mag!

Heb jij al één van deze kabouterpaden in Flevoland bezocht?

Kabouterpaden in andere provincies:

Disclaimer: prijswijzigingen en activiteiten zijn onder voorbehoud. Ken jij nog een ander kabouterpad in Flevoland die hier niet tussen staat? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons een mailtje stuurt of hieronder een bericht achterlaat.

Geef een reactie