Kabouterpad Gelderland

Kabouterpaden in Gelderland

Kabouterpaden in Gelderland; wij hebben ze allemaal voor jullie verzameld en gebundeld in een handig overzicht. Een kabouterpad is een leuke en niet al te lange wandeling voor peuters en kleuters waarbij je in de meeste gevallen kleine kabouters en kabouterhuisjes tegenkomt en soms met leuke opdrachten. Dat is het idee van een kabouterwandelpad, en in de provincie Gelderland zijn er aardig wat te vinden!

Beek-Ubbergen – Kabouterroute langs de Kabouterboom

Tijdens de kabouterroute in Beek-Ubbergen (nabij Nijmegen) gaan kinderen opzoek naar kabouters. Ze hebben zich onder andere in paddenstoelen verstopt maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland: de Kabouterboom! Soms moet je wel even goed speuren. Je kunt een gratis PDF Kabouterboekje uitprinten (of voor 1,50 bij hotel ’t Spijker kopen) die bij het kabouterpad hoort. Zo maak je de kabouterwandeling nét iets leuker en interactiever. Eerst even online kijken hoe het pad eruit ziet? Kijk dan op de blog van Papa’s Wereld. Hij schreef een leuk stukje over zijn ervaringen met het kabouterpad Beek-Ubbergen op zijn blog.

Tijdsduur/afstand: 2 kilometer
Locatie: Hotel-restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen
Prijs: gratis

Duiven – Kabouterpad Horsterpark

Ook in Duiven is door veel vrijwilligers een kabouterpad gerealiseerd. Deze is sinds juni 2021 geopend. Het pad is ongeveer 450 meter lang en slingert door het Horsterpark in Duiven. De start is bij het Theehuis en via het kabouterpad komt men langs de kinderboerderij. Hier kunnen de kinderen de dieren aaien en voederen. Doorlopend komen de kinderen bij het speeltuin naast het Theehuis.

Tijdsduur/afstand: 450 meter
Locatie: Horsterparklaan 2, 6922 NR Duiven, Nederland
Prijs: gratis

Hoenderloo – Kabouterpad Schenkenschul

Meerdere recreatieondernemers in Hoenderloo en het Staatsbosbeheer hebben de handen in één geslagen om een kabouterpad in Hoenderloo te realiseren. Het kabouterpad is een pad waarbij kinderen geschminkt met rode wangen en een kaboutermuts, de houten paaltjes kunnen volgen. Daarbij kunnen kinderen verschillende opdrachten uitvoeren en krijgen ze ook iets lekkers!

Tijdsduur/afstand: 800 meter
Locatie start bij: Bungalowpark Hoenderloo, Camping De Pampel, Camping ’t Schinkel, Recreatiepark ’t Veluws Hof, Ben’s dream de Rimboe en Landal Miggelenberg.
Prijs: 5 euro (inclusief koekje, wat drinken en een verrassing)

Hummelo – Kabouterpad Jena

Kabouterpad Jena is een kabouterwandeling van 2,5 of 5 kilometer met een verhaal. Kabouter Jena is namelijk haar hengel kwijt. Deze route begint vanaf camping Jena en bij de lange route is het gebruik van een GPS ontvanger noodzakelijk. Deze kun je lenen (met borgkosten) bij de receptie van camping Jena. Tijdens de route kun je allerlei vragen beantwoorden.

Tijdsduur/afstand: 2,5 of 5 km
Locatie: Camping Jena, Rozegaarderweg 7, 6999 DW Hummelo
Prijs: niet vermeld

Nijmegen – Kabouterpad De Bastei

Vanuit informatiecentrum De Bastei in Nijmegen starten verschillende wandelroutes en er zijn regelmatig excursies. Speciaal voor kinderen is er een Kabouterpad, dat door het ruige natuurgebied de Stadswaard loopt.

Tijdsduur/afstand: niet vermeld
Locatie: Waalkade 83-84, 6511 XR Nijmegen
Prijs: niet vermeld

Nunspeet – Kabouterpad Bezoekerscentrum Nunspeet

Vanaf bezoekerscentrum Nunspeet loopt ook een mooi kabouterpad. Je komt een reuzegrote kabouter (zie uitgelichte foto) tegen, enkele kleine houtsculpturen en fijne picknickplaatsen tegen. Wij vonden dit kabouterpad erg leuk. De buggy of kinderwagen kun je beter thuis of in de auto laten, vanwege veel uitstekende boomwortels.

Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet
Prijs: 5 euro (inclusief pakje drinken, kaboutermuts, iets lekkers en opdrachten)

Kabouterpaden Gelderland
Balanceren over een omgevallen boomstam bij Kabouterpad Nunspeet

Renkum – Kabouterpad Renkums Beekdal

Bij informatiecentrum Renkums Beekdal kun je voor de kinderen een knapzak met lekkers ophalen. De kinderen lopen met een kaboutermuts en eventueel rood-geschminkte wangen, een route van ongeveer 800 meter. Onderweg kunnen ze luisteren naar een verhaal uit het kabouterboek en doen ze leuke opdrachten.

Tijdsduur/afstand: 45 minuten / 800 m
Locatie: Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum
Prijs: 5 euro

Ruurlo – Kabouterpad Achterhoek

Vanaf Pannenkoekenboerderij De Heikamp start een kabouterpad van ongeveer 1,5 km. Hier krijgen kinderen voor 5 euro een puntmuts en boekje mee voor onderweg. Ben je klaar voor een avontuur met Wouter Kabouter?

Tijdsduur/afstand: 1,5 km
Locatie: Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo
Prijs: 5 euro

Kabouterroute.nl – Kabouterpaden in Borculo, Bredevoort, Groenlo, Lichtenvoorde,Winterswijk en Zieuwent

Op Instagram ontdekte ik Kabouterroutes. Op verschillende plaatsjes in de Achterhoek kun je korte wandelroute volgen en daarbij kom je kleine kabouterdeurtjes tegen. Kijk voor meer info en de exacte locaties op de website van Kabouterroute.nl

Kabouterpad Gelderland; overzicht 13 x kabouterpaden provincie Gelderland
Leuk uitje? Pinnen mag!

Heb jij al één van deze kabouterpaden in Gelderland bezocht?

Kabouterpaden in andere provincies:

Disclaimer: prijswijzigingen en activiteiten zijn onder voorbehoud. Ken jij nog een ander kabouterpad in Gelderland die hier niet tussen staat? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons een mailtje stuurt of hieronder een bericht achterlaat.

Geef een reactie