Kabouterpaden Noord Brabant

Kabouterpaden in Noord-Brabant

Kabouterpaden in Noord-Brabant; wij hebben ze allemaal voor jullie verzameld en gebundeld in een handig overzicht. Een kabouterpad is een leuke en niet al te lange wandeling voor peuters en kleuters waarbij je in de meeste gevallen kleine kabouters en kabouterhuisjes tegenkomt en soms met leuke opdrachten. Dat is het idee van een kabouterwandelpad, en in de provincie Noord-Brabant zijn er aardig wat te vinden!

Bakel – Kabouterpad Bospark Bakel

Bij Bospark Bakel kun je wandelen langs de hertjes, kalkoenen, kippen, eenden, ganzen, vogels, en hangbuikzwijntjes. Ook hebben ze hier een gratis toegankelijk kabouterpad en kun je er geocachen.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Roessel 3, 5761 RP Bakel
Prijs: gratis

Bergen op Zoom – Kabouterpad Landgoed Lievensberg

Op Landgoed Lievensberg (tegenover Stayokay Bergen op Zoom) staan tien grote houten paddenstoelen in het bos die samen het Kabouterpad vormen. Het pad start bij de Natuurpoort. Kinderen kunnen bij Klimbos Brabantse Wal een knapzakje huren, waar puntmutsjes, een routebeschrijving, spelletjes, materialen en instructies in zitten om deze route geheel in stijl af te leggen.

Tijdsduur/afstand: 1,2 kilometer.
Locatie: Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom
Prijs: 7,95

Best – Kabouterroute Son & Breugel

Maak kennis met kabouterfamilie Pluk. Vind alle kabouters en leer alles over de bossen rondom ’t Boshuys in Best, dichtbij Eindhoven. Het kabouterpad Son & Breugel is te lopen tijdens openingstijden van ’t Boshuys (let op, op maandag is het Kabouterpad gesloten). Het kabouterboekje is in de zomermaanden op te halen bij museum De Bevrijdende Vleugels en in de wintermaanden in de brasserie.

Tijdsduur/afstand: ongeveer anderhalf uur.
Locatie: Sonseweg 39, 5681 BH Best
Prijs: 3 euro per groep.

Boxmeer – Kabouterpad in het Brestbosh

Het Kabouterpad Boxmeer is een vrijwilligers initiatief en in december 2020 officieel geopend. De route is uitgezet en voorzien van vrolijke kabouterpaaltjes en puntmutsen om je de weg wijzen, onder een grote boom op de open plek zorgen gezellige paddenstoelen voor een prettige plekje om even uit te rusten.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Rijkevoortseweg 2, 5831 TG Boxmeer
Prijs: niet bekend.

Breda – Kabouterpad Mastbos

Kabouterpad Mastbos is te vinden in Breda. Langs een route van anderhalve kilometer lengte staan vijfentwintig kleurige kabouters waarbij kleine opdrachten gedaan worden. De opdrachten staan omschreven in een routeboekje. Het is een echte doetocht voor kinderen van vier tot zeven jaar waarvoor je één tot anderhalf uur tijd nodig hebt. Het routeboekje kun je gratis downloaden en dan kun je direct gaan lopen. 

Tijdsduur/afstand: ongeveer anderhalf uur.
Locatie: Huisdreef 4, 4836 AM Breda
Prijs: gratis.

Deurne – Kabouterpad Ossenbeemd

Op de Ossenbeemd is veel te beleven voor alle leeftijden. Volg het kabouterpad en kom allerlei dieren en planten tegen. Daarna kun je ook naar het speeltuintje of de knuffel-wei.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Haageind 31, 5751 BB Deurne
Prijs: niet bekend.

Eersel – Kabouterpad Kempen

Midden in de Brabantse kempen te Eersel ligt kabouterpad Kempen. Bij de receptie van recreatiepark TerSpegelt kun je het ophalen. Hier ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter (ook toegankelijk voor rolstoel en kinderwagen of buggy). Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je leuke opdrachten. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen en krijg je een leuke kabouter verrassing.

Tijdsduur/afstand: ongeveer 45 minuten.
Locatie: Postelseweg 88 5521 RD Eersel
Prijs: 5 euro.

Eindhoven – Kabouterpad in het Heempark

Tijdens schoolvakanties is het kabouterpad in het Heempark te Eindhoven geopend. Er worden dan ook activiteiten georganiseerd voor de kleintjes.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Genneperweg, 5644 RX Eindhoven
Prijs: niet bekend.

Etten-Leur – Kabouterpad de Hooiberg

Kabouterpad de Hooiberg in Etten-Leur (in de buurt van Prinsenbeek) is een wandel- en ontdekkingsroute speciaal voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het pad is onderdeel van het Liesbos en er zijn 10 kabouterpalen.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Deurnestraat, Etten-Leur
Prijs: niet bekend.

Heeze / Leende – Kabouterpad Strabrechtse Heide

Bij HeideCafé De Strabrechtse Heide ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders de route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Tijdsduur/afstand: ongeveer 1,5 uur.
Locatie: Plaetse 71A, 5591 TX Heeze
Prijs: 5 euro.

Hoogeloon – Kabouter Koning Kyrië avonturenpad

Kom samen met je kinderen genieten van de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon, dichtbij Bladel. Koning Kyrië is een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouter Kyrie de leider van de kabouters die in Kempen leefde. De kabouters gingen ’s nachts op pad om de boeren en huizen uit de omgeving te helpen. Tijdens de wandelroute komt u langs avonturenpunten, waar de kinderen spelletjes en activiteiten kunnen doen die in het teken staan van Kabouter Kyrie en de natuur.  Het Koning Kabouter Kyrië pad is helaas niet geschikt voor mindervaliden, kinderwagens en rolstoelen door de hoeveelheid trappetjes en onverharde wegen op het pad. Een plattegrond van de route is dagelijks (uitgezonderd maandag) vanaf 12.00 uur op te halen bij Restaria Route 34 aan de Hoofdstraat 64 in Hoogeloon.

Tijdsduur/afstand: ongeveer 2,5 kilometer.
Locatie: Koebosakkers 2- 4, 5528 BV Hoogeloon
Prijs: gratis.

Nistelrode – Kabouterpad de Maashorst Slabroek

Laat je kinderen nog meer genieten en huur een mapje met foto’s, verhaaltjes en opdrachtjes voor het kabouterpad bij Natuurcentrum de Maashorst (Slabroek) in Nistelrode. Als de kinderen de groene paaltjes volgen vinden ze de kabouters in het kabouterbos. Van de kaboutermap met opdrachten zijn vier versies voor elk seizoen beschikbaar: voor de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Erenakkerstraat 5, 5388 SZ Nistelrode
Prijs: niet bekend.

Sint Anthonis – Kabouterpad Boswachterij bij de Heksenboom

Het kabouterpad bij restaurant de Heksenboom in het plaatsje Sint Anthonis ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen de route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Tijdsduur/afstand: ongeveer anderhalf uur.
Locatie: Bosweg 40, 5845 EB Sint Anthonis
Prijs: 6 euro.

Wintelre – Kabouterpad de Bosschuur

Bij Bosschuur de Meren in Wintelre ligt een prachtig speelbos voor kinderen. In de herfstvakantie is er ook een kabouterpad.

Tijdsduur/afstand: niet bekend.
Locatie: Merenweg 2A, 5513 NZ Wintelre
Prijs: niet bekend.

Heb jij al één van deze kabouterpaden in Noord-Brabant bezocht?

Kabouterpaden in andere provincies:

Disclaimer: prijswijzigingen en activiteiten zijn onder voorbehoud. Ken jij nog een ander kabouterpad in Noord-Brabant die hier niet tussen staat? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons een mailtje stuurt of hieronder een berichtje achterlaat.

Geef een reactie