Kabouterpaden Overijssel

Kabouterpaden in Overijssel

Kabouterpaden in Overijssel; wij hebben ze allemaal voor jullie verzameld en gebundeld in een handig overzicht. Een kabouterpad is een leuke en niet al te lange wandeling voor peuters en kleuters waarbij je in de meeste gevallen kleine kabouters en kabouterhuisjes tegenkomt en soms met leuke opdrachten. Dat is het idee van een kabouterwandelpad, en in de provincie Overijssel zijn er aardig wat te vinden!

Almelo / Bornerbroek – Kabouterbos Krikkenhaar

Als het voorjaar aanbreekt en de kabouters zich weer vertonen is het feest bij Krikkenhaar. Het prachtige bos rondom het Nivonhuis biedt kinderen alle ruimte. Lekker rennen, ontdekken én kabouters zoeken. De kinderen krijgen een kaboutermuts, knapzakje, kabouterlimonade en een echt kabouterdiploma.

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Krikkenhaar 11, 7627 PA Bornerbroek (Almelo)
Prijs: onbekend

Enschede – Kabouterpad Hof Espelo

In het bos van Hof Espelo te Enschede staan kabouters langs de paden. Als je ze allemaal volgt, maak je een mooie boswandeling en leer je onderweg allerlei leuke weetjes over de natuur. Ook kun je speuren naar sporen. De wandeling op het kabouterpad start én eindigt bij het informatiecentrum Het Koetshuis. Als je daar met je rug naar toe staat, zie je de eerste kabouter. Aan het eind kunnen kinderen nog even hun hart ophalen in speelbos ‘het Klauterwoud’.

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede
Prijs: gratis. Print hier van te voren de wandelroute met opdrachten uit.

Nijverdal – Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Het kabouterpad in Nijverdal start bij het Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. Hier ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts houden. De houten kabouterpaaltjes langs het kabouterpad wijzen je de weg.

Tijdsduur/afstand: 45 minuten
Locatie: Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal
Prijs: plus € 10 borg per knapzak

Ossenzijl – Kabouterpad Weerribben

Het kabouterpad in Ossenzijl is een paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. De kinderen krijgen in Buitencentrum Weerribben een knapzakje/rugzakje gevuld met lekkers. Daarnaast krijgen ze een rode puntmuts op en schminken ze hun wangen rood. De begeleider krijgt een rugzak met een aantal toebehoren voor onderweg en een Kabouterboek met uitleg en opdrachten.

Tijdsduur/afstand: 45 minuten
Locatie: Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl
Prijs: 3,50

Rouveen – Kabouterpad de Veldschuur

In Rouveen, nabij De Veldschuur, is een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor peuters en kleuters. Want die ooghoogte maken zij de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd als kabouter met rode puntmuts en rode wangen volg je de gekleurde kabouterpaaltjes. Daarbij horen de zes kabouteropdrachten. De opdrachten zijn ieder seizoen anders!

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Wijkweg 2, 7954 HP Rouveen
Prijs: onbekend

Zwolle – Kabouterpad de Stadhoeve

Wist je dat ze bij Park de Stadshoeve in Zwolle een kabouterpad hebben? Er zijn negen gekleurde kabouters verstopt het ons park en bij elke kabouter hebben ze een leuke seizoensgebonden opdracht bedacht. Ook hebben ze hier een hele gave speeltuin en een blotevoetenpad.

Tijdsduur/afstand: onbekend
Locatie: Arendshorstlaan 23, 8043 VE Zwolle
Prijs: 1,50 per kind

Heb jij al één van deze kabouterpaden in Overijssel bezocht?

Kabouterpaden in andere provincies:

Disclaimer: prijswijzigingen en activiteiten zijn onder voorbehoud. Ken jij nog een ander kabouterpad in Overijssel die hier niet tussen staat? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons een mailtje stuurt of hieronder een berichtje achterlaat.

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie