Kerstmarkt Lingen 2019 Weihnachtsmarkt

Kerstmarkt Lingen met kinderen

De kerstmarkt in Lingen bezoeken met kinderen? Lingen is een leuke (iets minder bekende) stad in Duitsland met karakteristieke gebouwen en een groot overdekt winkelcentrum; de Lookentor passage. Tijdens de kerstmarkt in Lingen van 25 november tot 23 december 2019 staat er een mooie schaatsbaan, een carrousel voor de kleinste bezoekers en er zijn genoeg kraampjes waar je lekkere consumpties kunt kopen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en een bezoekje aan de Lookentor met duizenden lampjes is ook de moeite waard.

Kerstmarkt Lingen 2019

Kerstmarkt Lingen 2019
Een mooie kerststal op de Weihnachtsmarkt in Lingen
Kerstmarkt Lingen - Winkelen
Leuke sterhangers voor 0,50 die je zelf (met je kinderen) kunt versieren

De stad Lingen ligt in Nedersaksen (Landkreis Emsland) en is vanaf Coevorden en Enschede ongeveer 50 minuten rijden. Zelf kom ik er vaker. Je kunt er heerlijk shoppen. Je hebt er grotere bekende winkelketen (deze zitten vooral in de Lookentor) en iets minder bekende boetiekjes. De Weihnachtsmarkt in Lingen is sinds gisteren geopend en omdat wij toch een afspraak in Lingen hadden, namen wij meteen een kijkje. Je vind de kerstmarkt op het ‘marktplein’ midden in de stad.

Mocht het een eindje rijden zijn, dan kun je een dagje kerstmarkt in Lingen ook heel goed combineren met een uitje naar het Zwembad Linus. Linus Lingen is een mooi recreatiezwembad met glijbaan, whirlpool, waterkanonnen en een kinderbad.

Schaatsbaan op het marktplein

Kerstmarkt Lingen 2019 - Schaatsbaan
Het was al best druk de eerste dag

Het middelpunt van de kerstmarkt in Lingen is de schaatsbaan. Wij hadden er helaas geen tijd voor maar we hebben wel even gekeken wat het kost. Voor kinderen betaal je 3 euro en voor volwassenen geloof ik 4 euro. Schaatsen huren kost 5 euro per paar. Je kunt natuurlijk ook je eigen schaatsen of glij-ijzers voor je kind meenemen.

Openingstijden schaatsbaan Lingen

  • Maandag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 18.00 uur.
  • Zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
  • Zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Draaimolen voor de kleinsten

Kerstmarkt Lingen met kinderen

Voor de allerkleinsten (lees peuters en kleuters) is er een kleine draaimolen.

Kraampjes met eten en drinken

Kerstmarkt Lingen 2019 Wafels eten
Mmmmm… vers gebakken wafels met Nutella!

Een kerstmarkt is natuurlijk niet compleet zonder eettentjes en glühwein standjes. Zo gezellig altijd die houten huisjes. Als het een beetje donker begint te worden, dan is het eigenlijk nog gezelliger met alle lampjes eromheen. Wij smulden van een lekkere wafel maar je kunt ook patat, aardappelpannenkoeken, crêpes en curryworsten bij de kraampjes kopen.

Lookentor passage in kerstsferen

Kerst in Lingen 2019 Duitsland

De Lookentor passage mag je ook zeker niet vergeten als je in Lingen bent. De Lookentor blingt met duizenden lampjes, er staan mooi versierde kerstbomen en een groot verlicht ‘hert’. Dat niet alleen, als je met kinderen gaat is er voor hen tussen de winkels een stukje waar ze een beweegparcours kunnen doen en er staan op dit moment een paar lachspiegels. Hi-la-risch!

Kerstmarkt Lingen met kinderen - Ervaring

Praktische informatie 2019

De kerstmarkt in Lingen is van 25 november tot 23 december 2019 geopend. Op 6 december komt Nikolaus om 17.00 uur voor de kinderen. Ook kun je op sommige tijdstippen traditioneel ijsstokschieten (op de schaatsbaan) en kun je soms genieten van live muziek.

Openingstijden kerstmarkt Lingen

  • Zondag tot en met dinsdag van 12.00 uur tot 21.00 uur.
  • Woensdag van 11.00 uur tot 21.00 uur.
  • Donderdag en vrijdag van 12.00 uur tot 22.00 uur.
  • Zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Kerstmarkt Lingen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Adres kerstmarkt Lingen

Marktplatz, Am Markt – Lingen

Dichtbij de kerstmarkt in Lingen parkeren? Parkeer dan in de parkeergarage ‘Tiefgarage Marktplatz’ Kirchstraße, 49808 Lingen (Ems)

Heb jij al zin gekregen om de kerstmarkt in Lingen te bezoeken?

Andere kerstmarkten over de grens die wij bezochten:

* Disclaimer: wijzigingen van openingstijden zijn onder voorbehoud.

One thought on “Kerstmarkt Lingen met kinderen

Geef een reactie