Kerstmarkt Meppen met kinderen - Reuzenrad

Kerstmarkt Meppen met kinderen

De kerstmarkt in Meppen is nóg groter en leuker met kinderen dan de kerstmarkt in Lingen. Vanaf Emmen is het maar een half uurtje rijden en je kunt je hier prima vermaken met het hele gezin. Tijdens de kerstmarkt in Meppen van 15 november tot 29 december 2019 is er voor de kleine kinderen een nostalgische draaimolen en het grote verlichte reuzenrad viel hier bij grote kinderen en volwassenen ook in de smaak! Maar er is nog meer te doen en te zien…

Kerstmarkt Meppen 2019

Kerstmarkt Meppen 2019
Een zingend en pratend hert op het dak van deze kerstkraam, dat vonden de kids erg leuk!
Kerstmarkt Meppen Reuzenrad Attractie
In het karretje van het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over de binnenstad

De stad Meppen ligt in Nedersaksen (Landkreis Emsland) en ligt niet ver over de grens in Duitsland. Aan de hoofdstraat in het centrum is de kerstmarkt te vinden. Zodra je Meppen al binnen komt rijden kun je het reuzenrad al vanaf verre afstand zien. Daar moeten we heen zeiden mijn kinderen in koor, al wijzend naar het grote reuzenrad.

Reuzenrad

Reuzenrad kerstmarkt Meppen Duitsland
Daar gaan we, hoog in de lucht!

We besluiten om eerst naar het reuzenrad te gaan. Het is een Hanstein reuzenrad ‘Lounge 360’ van wel bijna 40 meter hoog! Er zitten 200.000 gekleurde LED lampen aan en er passen 144 passagiers in. Indrukwekkend. Wij betaalden 3 euro per ritje per kind en 4,50 per volwassene. Voor deze prijs gingen we wel vier rondjes aan een stuk achter elkaar voordat we eruit moesten. Het uitzicht over de binnenstad is prachtig en alleen daarom al de moeite waard. Joehoe!!!

Overdekte schaatsbaan

Kerstmarkt Meppen Schaatsbaan
Overdekte schaatsbaan op de kerstmarkt in Meppen

Ongeveer op het middelpunt van de kerstmarkt vind je de overdekte schaatsbaan. De kosten voor de schaatsbaan zijn 3 euro per persoon en je kunt je eigen schaatsen meenemen. Schaatsen huren kan ook voor 3 euro per paar (excl 10 euro borg).

Openingstijden schaatsbaan Meppen

  • Maandag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 19.00 uur.
  • Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur.
  • Eerste kerstdag gesloten en Tweede kerstdag van 14.00 uut tot 18.00 uur.

Draaimolen voor de kinderen

Kerstmarkt Meppen Review
Nostalgische draaimolen

De nostalgische draaimolen is ook erg leuk. Deze staat voor de H&M. Een ritje in de draaimolen kost 2,50 per kind en als je meerdere muntjes koopt dan krijg je iets korting. Mijn dochter zat een rondje in een paardenkoets en mijn zoon op een tractor.

Winterbos rondom het Alte Rathaus

Kerstmarkt Meppen met kinderen
Een mooie kerststal bij het Rathaus Café
Kerstmarkt Meppen - Wat te doen
De verlichte figuren zijn ook erg mooi om te zien!

Rondom het Rathaus Café (Alte Rathaus) wat vroeger het gemeentehuis was hebben ze een winterbos gecreëerd. Met houtsnipsels en kerstbomen is het een klein sprookjesachtige omgeving. En zodra het een beetje donker is geworden branden hier alle lampjes. Je kunt hier genieten van punch, glühwein en andere lekkere drankjes. Er is een kerststal, een grote ster en een verlicht hert. Prachtig gewoon.

Kraampjes met eten en drinken

Kerstmarkt Meppen met Kinderen - Wat te doen
Heerlijke wafels met gekleurde hagelslag op de kerstmarkt in Meppen

Na het slenteren op de Weihnachtsmarkt in Meppen krijg je natuurlijk wel een beetje trek. Overal kom je lekkere geuren tegemoet. Van wafels, pizza’s, crêpes en gebakken champignons. Voor de kinderen kocht ik een verse eierwafel. Yum!

Kerstmarkt Meppen Molen Pyramide
De kerstfiguren bovenin de piramide draaien rond

Shoppen

Er zijn veel eetkraampjes maar ook een stuk of 10 kraampjes waar je souvenirs kunt shoppen. Ik zag er onder andere kerstversiering, kerstmutsen en sieraden. Omdat de kerstmarkt in de grote winkelstraat zit kun je ook in de grote winkels shoppen.

Kerstmarkt Meppen in Duitsland - Review en tips
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische info 2019

De kerstmarkt in Meppen is van 15 november tot 29 december 2019 geopend. De entree voor de kerstmarkt zelf is gratis. Op bepaalde data zijn er extra activiteiten voor bezoekers.

Kijk hier voor meer info.

Andere kerstmarkten over de grens die wij bezochten:

*Disclaimer: openingstijden schaatsbaan onder voorbehoud.

Geef een reactie