welke-kinderschoenen-meenemen-neem-je-mee-op-vakantie-tips

Welke kinderschoenen neem je mee op vakantie

Als ouder weet je hoe belangrijk het is om de juiste schoenen voor je kind te kiezen, ook wanneer je op reis gaat. Maar welke kinderschoenen neem je mee op vakantie; sandalen, wandelschoenen, laarzen of dat ene paar mooie sneakers?

Kinderschoenen mee op vakantie

Kinderschoenen voor op vakantie moeten niet alleen comfortabel zijn, maar ook duurzaam genoeg om de hele vakantie (en hopelijk langer) mee te gaan en bestand te zijn tegen de verschillende activiteiten die je tijdens je vakantie zult doen.

Tips waar op je moet letten bij vakantieschoenen voor kinderen

In dit blog zullen we enkele belangrijke aandachtspunten bespreken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de perfecte kinderschoenen om mee te nemen op vakantie.

Comfortabel en ondersteuning

Comfort is één van de belangrijkste aandachtspunten en moet voorop staan bij het kiezen van kinderschoenen om mee te nemen op vakantie.

Kinderen zullen waarschijnlijk veel lopen en spelen, dus de schoenen moeten goed passen en voldoende ondersteuning bieden. Het is ook belangrijk dat de schoenen niet te zwaar zijn en voldoende flexibiliteit hebben om de bewegingen van je kind te volgen.

Weerbestendigheid

Als je naar een vakantiebestemming gaat met veel regen of sneeuw, is het belangrijk om waterdichte of waterafstotende schoenen te kiezen. Kies voor lichtgewicht schoenen die gemakkelijk kunnen drogen als ze nat worden. Vergeet niet om ook sokken van goede kwaliteit mee te nemen die vocht afvoeren.

Duurzaamheid

Je wilt niet dat de schoenen van je kinderen uit elkaar vallen tijdens de vakantie. Kies daarom voor duurzame schoenen van hoge kwaliteit die bestand zijn tegen slijtage en verschillende weersomstandigheden. Het lezen van recensies en reviews van ervaringen door andere ouders over bepaalde merken kinderschoenen kan je daar bij helpen.

Veiligheid

Veiligheid is een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van kinderschoenen voor op vakantie. Kies schoenen met een goede grip om uitglijden en vallen te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als je naar een plek gaat met rotsachtige of gladde ondergronden.

Flexibiliteit

Als je van plan bent om naar een warme bestemming te gaan, overweeg dan sandalen of luchtige sneakers in plaats van gesloten schoenen. Sandalen bieden meer ventilatie en zijn gemakkelijker aan en uit te trekken. Sneakers met gaaspanelen zijn ook een goede keuze omdat ze meer ventilatie bieden dan traditionele sneakers.

Stijl

Stijl is waarschijnlijk niet het belangrijkste aspect bij het kiezen van kinderschoenen voor op vakantie, maar het is nog steeds iets om in gedachten te houden. Kies schoenen die passen bij de kledingstijl van je kind en die ze graag dragen of laat je kind zelf zijn of haar schoenen voor de vakantie uitzoeken. Dit zal ervoor zorgen dat ze hun schoenen graag dragen tijdens het reizen en dat ze er goed uitzien op de vakantiefoto’s.

Tot slot

Zoals je ziet maakt het enorm uit naar welke reisbestemming je gaat en welke activiteiten je met je kinderen gaat ondernemen op vakantie. Let er dus bij het kiezen over “welke kinderschoenen je mee wilt nemen op vakantie” op dat ze comfortabel, weerbestendig, duurzaam en flexibel zijn en dat ze de juiste ondersteuning bieden.

Zo draagt mijn dochter voor een citytrip graag hippe sneakers van Shoesme (zie foto) en voor een vakantie naar de Oostenrijkse bergen kiezen we voor professionele berg- of wandelschoenen van bijvoorbeeld Jack Wolfskin of Decathlon. Het is dan ook geen verrassing dat ze meerdere paren schoenen heeft.

Ook ervaren wij dat ruim van te voren kinderschoenen kopen om mee te nemen op vakantie geen tot weinig zin heeft. Kindervoetjes kunnen namelijk elk moment – dus ook onverwachts – gaan groeien en dan is het erg zonde dat de kinderschoenen die je speciaal voor de vakantie hebt gekocht, misschien niet meer zullen passen.

Pin op Pinterest om te bewaren

Veel succes met het maken van de juiste keuze voor kinderschoenen om mee te nemen op vakantie. Lees hier meer tips voor reizen met kinderen.

Geef een reactie