Mammoetpad met kinderen - Review en ervaringen

Mammoetpad Borger in Drenthe, korte wandelroute met interactieve zuilen en levensgrote mammoeten

Op het Mammoetpad in Borger, op steenworp afstand van het Hunebedcentrum, sta je oog in oog met twee levensgrote mammoeten. Het is een leuke en korte wandelroute (dus ook voor beginnende wandelaars) met kinderen in Drenthe. Tijdens de wandeling kom je langs drie interactieve informatiezuilen en kun je aan het einde een kijkje nemen bij het grootste hunebed van Nederland, de D27.

Mammoetpad in Borger met kinderen

Het Mammoetpad in Drenthe is een leuke en korte wandelroute (ongeveer 800 meter) van de ‘lang parkeren’ parkeerplaats bij tuincentrum Tuin en Hof in Borger, die je naar het Hunebedcentrum leidt, en omgekeerd weer terug. Het pad is ook te beginnen tegenover de parkeerplaats van het Hunebedcentrum, maar daar staat het in de weekeinden en tijdens schoolvakanties al snel vol geparkeerd.

Mammoetpad Borger Review
Pas op voor fietsers (en mammoeten) als je over het Mammoetpad in Borger loopt.

Eigenlijk is het Mammoetpad dus bedoeld als een alternatieve route vanaf de langparkeerplaats aan de Buinerstraat naar het Hunebedcentrum. Handig als je bij het Hunebedcentrum geen parkeerplek meer kunt vinden. Je doet er ongeveer 15 à 20 minuten over om via het Mammoetpad met kinderen vanaf de parkeerplaats naar het Hunebedcentrum te lopen.

Mammoetpad Drenthe Borger
Uitzicht op het Mammoetpad in Drenthe
Mammoet Pad Borger Wandelroute Drenthe met kinderen
Dit uitzicht is toch genieten?

Drie interactieve informatiezuilen

Op het Mammoet pad kwamen wij drie interactieve informatiezuilen tegen. Door met je voet herhaaldelijk op het pedaal te trappen, krijg je een korte interessante verhaaltjes te horen over de mammoet, het grote edelhert en de wolharige neushoorn. Allemaal dieren uit de ijstijd. Zo hebben we bijvoorbeeld geleerd dat de mammoeten van vroeger waarschijnlijk kleinere oren hebben dan de olifanten van nu.

Mammoetpad wandelroute Borger Drenthe - Onze ervaring met kinderen
Een van de drie zuilen

Twee levensgrote mammoeten

Aan het eind (of begin) van het Mammoetpad zie je twee levensgrote mammoeten. Het zijn twee joekels van kunstwerken die aan de zeiden van het wandelpad/fietspad staan. Ze zijn zo groot dat kinderen er ook onderdoor kunnen lopen. Wij vinden ze erg gaaf!

Mammoetpad Drenthe Borger Wandelpad
Indrukwekkende mammoetkunstwerken lang het Mammoetpad

Grootste hunebed van Nederland

Ben je bij de parkeerplaats van het Hunebedcentrum aangekomen? Dan is het nog geen 5 minuten wandelen om het grootste hunebed van Nederland te ontdekken. De D27. Deze ligt naast de entree van het het Hunebedcentrum. Kinderen mogen niet op het Hunebed klimmen, dit staat duidelijk aangegeven op borden. Wel is het leuk om je kinderen iets over het hunebed te vertellen (dat is toch veel leuker dan een geschiedenisles in de boeken?!) en je kunt een leuke selfie maken bij het hunebed.

Het grootste hunebed is gratis te bezoeken. Wil je het Hunebedcentrum bezoeken? Dan kun je hiervoor online een ticket kopen.

Hunebed Borger met kinderen
Even poseren voor het grootste Hunebed van Nederland D27

Wij vonden de route leuk. Door de korte afstand is het Mammoetpad ook geschikt beginnende wandelaars, voor kleine kinderen die zelfstandig kunnen lopen of met een loopfietsje. Mocht je op vakantie zijn in één van de vakantieparken in of rond Borger, en niet perse naar het Hunebedcentrum willen, dan is het ook een aanrader om de route met kinderen te lopen. Ik zou er zelf geen kilometers voor rijden maar als je toevallig in de buurt bent: doen! De route is prachtig en de interactieve informatiezuilen en de grote mammoeten zijn erg leuk om te zien!

Mammoetpad Borger Drenthe
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Gratis uitje
  • Parkeren is gratis
  • Wandelroute heen en terug dezelfde route
  • Enkele route ongeveer 800 meter
  • Mammoetpad is ook een fietspad
  • Veel kleine losse steentjes, daarom niet geschikt voor alle kinderwagens
  • Dicht schoeisel aan te raden vanwege kleine steentjes

Adres startpunt vanaf het Hunebedcentrum: Hunebedstraat 27, 9531 JV Borger, Drenthe, Nederland

Adres startpunt vanaf (lang parkeren parkeerplaats) Tuin en Hof: De Baander 2, 9531 MC Borger, Drenthe, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om het Mammoetpad met kinderen te bezoeken?

Bekijk ook: meer leuke uitjes in Drenthe met kinderen.

Geef een reactie