Markthal Rotterdam met kinderen - Review

Markthal Rotterdam en de Tijdtrap; groot foodwalhalla, kunst en erg leuk met kinderen!

De geur- en kleurrijke Markthal in Rotterdam is een leuke plek om samen met kinderen te ontdekken. Zodra je binnen komt in deze overdekte markthal komen de aroma’s uit verschillende wereldkeukens je tegemoet. Daar wil je vast wel iets van proeven! Dit is voor kinderen al een belevenis op zich maar er is nog méér te zien en te doen. Zo ontdekten wij hier ook de Tijdtrap; een gratis te bezoeken mini-museum onder de Rotterdamse Markthal.

Markthal Rotterdam met kinderen

Of een markthal ook een leuk uitje is met kinderen? De hal in Rotterdam in ieder geval wel. De Tijdtrap is daarbij een leuk extraatje. De Markthal is een opvallend gebouw met een grote boog op loopafstand van station Rotterdam Blaak en ligt recht tegenover de bekende kubuswoningen. Eenmaal binnen in de Markthal moet je eens naar boven kijken. De muren en het plafond zijn één groot kleurrijk kunstwerk! Je raakt er niet op uitgekeken…

De Markthal in Rotterdam is een woon- en winkelgebouw met daartussen een markthal. De officiële opening vond op 1 oktober 2014 plaats en is tot op heden een populaire trekpleister voor Rotterdammers, foodies, kunstliefhebbers en toeristen uit binnen- en buitenland. Kinderen zijn natuurlijk ook meer dan welkom en omdat de locatie makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer, is het ook zeker de moeite waard als je slechts een dagje met het gezin in Rotterdam bent.

Markthal met kinderen - Ervaring en review
De Markthal in kerstsferen

Wat te doen in de Markthal?

Food, food en nog eens food. Je kunt er ruiken, proeven, eten, drinken, shoppen, spelen… Maar ook minutenlang staren naar het kunstwerk op de muren en het plafond, of de Tijdtrap ontdekken. Ik zie ik zie wat jij niet ziet is dan ook een leuk spel om te spelen terwijl je in de Markthal van iets lekkers geniet!

Groot kunstwerk op de binnengevel

Als je kunstliefhebber bent is Rotterdam de ideale stad in Nederland voor een citytrip. De stad is groot en aan architectuur heeft de stad geen gebrek. 😉 De Markthal is gratis te bezoeken en alleen al om het grote kunstwerk en de Tijdtrap al de moeite waard om eens te zien.

Markthal Rotterdam
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is rood…

De binnengevel is ongeveer twee voetbalvelden groot. Het is een kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam en het heet ‘Hoorn des overvloeds’. De titel verwijst naar de Cornucopia, een hoorn uit de Griekse mythologie die overvloed en verzadiging symboliseert. Het kunstwerk op zo’n 4000 panelen toont sterk uitvergrote vruchten, groenten, granen, vissen, bloemen en insecten. Prachtig om te zien!

Wereldse keuken; proeven, eten en drinken

Het leuke aan de Markthal is dat er kraampjes en eetgelegenheden zijn met gerechten uit verschillende landen en culturen. Wat een geur- en smaaksensatie! Zo kun je echt voor iets typisch Nederlands kiezen zoals pannenkoeken, stroopwafels, haring of kroketten maar ook buitenlandse gerechten uit onder andere de Italiaanse, Turkse, Surinaamse en Marokkaanse keuken. Er staan volledige gerechten op de kaarten maar je kunt bij de meeste kraampjes ook kleine hapjes bestellen en hier en daar wat proeven. Bij sommige kraampjes kun je zelfs boven op het terras zitten. Je hebt dan een mooi uitzicht over de Markthal.

Markthal - Uit eten met kinderen in Rotterdam
Ik deelde een Turkse Kofta schotel met mijn dochter op het dakterras. Een aanrader!

De Tijdtrap; gratis mini archeologie museum

De Tijdtrap is echt zo’n dingetje dat de meeste bezoekers waarschijnlijk zo voorbij lopen tijdens een bezoek. Best jammer op zich. De Tijdtrap was ons pas opgevallen tijdens ons tweede bezoek aan de Markthal. We kwamen het per toeval tegen toen wij voor een boodschap bij de Albert Heijn (één verdieping lager) met de roltrap naar beneden moesten. Daar zitten nog wat andere winkels en daaronder zit de parkeergarage.

Tijdtrap Markthal Rotterdam - Review
De Tijdtrap onder de Markthal in Rotterdam
De Tijdtrap met kinderen - Gratis mini museum Rotterdam
Een van de etalages in de parkeergarage met voorwerpen. Het is echt een bijzonder mini-museum!

De Tijdtrap is een permanente tentoonstelling van archeologische vondsten van alle voorwerpen die zijn gevonden bij de opgraving voorafgaand aan de bouw van de Markthal en vertellen samen het verhaal van deze plek tot 1000 jaar terug in de tijd! De tentoonstelling is te zien via de roltrappen op meerdere verdiepingen en in etalages rond de roltrappen en bij de parkeergarage. Ook zijn er interactieve schermpjes die je meer vertellen over de geschiedenis. Hier had mijn kleuter geen geduld voor maar ze vond het wel heel leuk om samen naar de oude voorwerpen te kijken. We hebben elke verdieping gezien!

Evenementen en activiteiten

Rotterdam Markthal - Evenementen en activiteiten
Wauw, dat is een bijzondere kerstboom!
Markthal Rotterdam - evenementen en activiteiten met kerst
De kerstman en kerstvrouw wilden wel op de foto. 🙂

Wij bezochten de Markthal in december 2019. De Markthal was toen mooi versierd met een grote kerstboom op het raam en er hing allerlei kerstversiering. Heel gezellig en een leuke ervaring!

Er was een mobiele dj, dit was grappig om te zien. Op een soort hoverboard met stuur kwam hij met zijn muziek rondrijden. En de kerstman was er ook!

Komende evenementen en activiteiten in de Markthal die gepland zijn voor 2020:

  • 1 februari: Chinees nieuwjaar
  • 9 februari: Trouwen voor één dag
Markthal Rotterdam met kinderen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische info

  • Parkeren kan in de parkeergarage onder de Markthal
  • Goed bereikbaar met het OV (op loopafstand van station Rotterdam Blaak)
  • Paar kleine speeltoestellen voor kinderen
  • Binnen- en buitenlandse gerechten
  • Markthal is kinderwagenvriendelijk
  • Gratis wifi
  • Regelmatig evenementen en activiteiten voor het hele gezin

De entree voor de Markthal en de Tijdtrap is gratis. Neem voor meer informatie en de actuele openingstijden een kijkje op de website van Markthal Rotterdam en de website van de Tijdtrap.

Adres Markthal: Verlengde Nieuwstraat, 3011 GM Rotterdam, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om de Markthal en de Tijdtrap met kinderen te bezoeken?

Meer leuke dingen om te doen in Rotterdam met kinderen:

Geef een reactie