Media Mile Hilversum wandelroute met kinderen getest 2019

Media Mile Hilversum; leuke wandelroute met kinderen?

Hilversum is dé mediastad van Nederland en leuk voor een dagje uit met kinderen. Neem een kijkje bij museum Beeld en Geluid, maak een ‘Hollywood Tour’ treinrit door het Mediapark of bewandel gratis de Media Mile van station Hilversum tot aan het Mediapark (of andersom) door de gele stenen op de straat en het trottoir te volgen.

Samen met mijn kleuter en gebruik van de Media Mile app heb ik de Media Mile wandelroute gelopen. Wat het is is? Of het een aanrader is? Wat er misschien beter kan? En waarom wij de route ook weer hebben teruggelopen (want dat hoeft natuurlijk niet)? Het antwoord op deze vragen en onze ervaring met de Media Mile route lees je hieronder in dit blog. 🙂

Media Mile

De Media Mile Hilversum is een gratis wandelroute van ongeveer 1 mijl lang en is sinds februari 2018 officieel geopend door de gemeente. De tip kreeg ik door Amanda van Kiddowz. Zij is woonachtig in Hilversum en ik vroeg of zij als insider nog leuke uitjes in of rond het centrum kende. Wij zagen elkaar ’s ochtends namelijk bij een première in het Gooiland theater en ik had nog tijd over en zin om iets leuks te gaan doen. De Media Mile is ook nog eens een gratis uitje en daar waren wij wel voor te porren!

Wij zijn de route begonnen van het stationsplein in Hilversum.
Media Mile Hilversum wandelroute leuk met kinderen
Even poseren op een grote kei voor Mout. Mout was vroeger een garage en nu een Foodhall.

Media Mile met kinderen

Ik had bij het beginpunt van de route Strava (een app die registreert hoever we hebben gewandeld) op mijn telefoon aangezet en de Media Mile route kwam bij het eindpunt uit op 1,7 (en een beetje) kilometer. Vanwege de korte afstand is deze wandeling ook zeker zeer geschikt met kinderen. De route loop je in ongeveer 45 minuten met de quiz, zonder de app is het ongeveer een half uur lopen.

Is het te ver voor je kindje om hetzelfde stuk nog eens terug te lopen? Dan kun je met de trein of met de bus weer terug naar je startplek.

Onderweg kom je vier zogenoemde ‘mediazuilen’ en andere bezienswaardigheden tegen en kun je je eigen media kennis testen met quizvragen op de Media Mile app, een leuke manier om Hilversum city met kinderen te ontdekken.

Media Mile Hilversum route met kinderen - Onze ervaring
Een van de glazen kasten/mediazuilen. Daar loop je niet snel aan voorbij.

Test je mediakennis met Miles op de Media Mile app

Bij de wandelroute hoort de Media Mile app. Op mijn Android telefoon kon ik deze app niet vinden. Dat vond ik echt jammer. Omdat mijn dochter weinig geduld had om even te wachten zijn wij alvast met de wandelroute begonnen. Amanda ging het uitzoeken en het bleek dat je de app ook anders via een linkje kon installeren. Dat heb ik geprobeerd maar helaas kreeg ik een foutmelding. Dan was er nog een laatste optie: om de app live via deze website te gebruiken. Halverwege de route met de app starten is niet echt een optie en daarom hebben wij de Media Mile route nog eens terug gelopen met app.

De Media Mile app is heeft een automatische bott waarmee je tijdens je wandeling meer leert over de omroepgeschiedenis en tegelijkertijd je je mediakennis kunt testen. Miles is de gastheer op de app en zegt je precies in welke richting je moet lopen. Je kunt starten bij de VVV op het stationsplein of op het Mediapark bij Beeld en Geluid.

De bordjes op lantaarnpalen met een ster vertegenwoordigen een vraag. De stoeptegels met een pauze teken duiden op een bezienswaardigheid. Het antwoord op de vragen van Miles moet je raden door middel van meerkeuzevragen. Je krijgt meteen te horen of je de vraag goed of fout hebt beantwoord en je krijgt het juiste antwoord natuurlijk ook als je een vraag fout hebt gemaakt. Dat maakt het een leerzaam uitje!

Media Mile App - Review
Screenshot van de Media Mile App

Review: Media Mile wandelroute door Hilversum

Ik wilde even langs het VVV kantoor op het stationsplein om een kaart te halen maar helaas was het kantoor op zondag gesloten dus wij liepen de route zelf door de ‘gele stenen’ te volgen. En eigenlijk was dat ook wel spannend. Zouden we alle gele stenen kunnen vinden? Voor mijn kleuter was de zoektocht eigenlijk het allerleukst. Ze zocht oplettend naar de gele stenen die we om de zoveel meter tegenkwamen. Soms rende ze er zelfs naar toe en zei ze “kijk ik heb er weer één gevonden!”

Onze Lieve Vrouwenkerk Hilversum - Media Mile wandelroute
De ‘Onze Lieve Vrouwenkerk’ in Hilversum

De route loopt vanaf het station een stuk door de stad, langs Mout, de Onze Lieve Vrouwenkerk, het Hilversum Een gebouw tot Beeld en Geluid in het Mediapark. Onderweg staan 4 zuilen (glazen kasten) en we hebben ze allemaal gezien. Dit zijn kleine expo’s met extra informatie. Mijn dochter vond het niet zo heel bijzonder en was meer gefocust op de gele stenen hihi. Zelf vond ik de Media zuilen wel leuk en educatief. Zo zie je maar weer dat een klein kind zo’n wandelroute heel anders beleefd. Misschien was het voor jonge kinderen interessanter geweest als er knopjes op de zuilen zaten waarbij er fragmenten afgespeeld worden.

Wel vond ze het heel gaaf om de oude reportagewagen achter glas te zien. Dit is de één na oudste reportagebus van Nederland! Een Commer C-510 uit 1959. Een stukje geschiedenis!

Media Mile Mediapark wandel route met kinderen
De Commer C-510 dichtbij Beeld en Geluid. Wat een pronkstuk!
Mediapark hilversum Beeld en Geluid
De finish gehaald!

Daarna kwamen we uit bij Beeld en Geluid. Daar maakten we nog even gebruik van een plaspauze om vervolgens weer terug te lopen. Let trouwens goed op de wasbakken, deze veranderen steeds van kleur! Beeld en Geluid willen we een andere keer graag bezoeken als we meer tijd hebben. Ook het Hollywood treintje door het Mediapark lijkt ons erg leuk. Hiermee krijg je een kijkje achter de schermen in de mediawereld. Dus Hilversum… we komen zeker nog een keertje terug!

Review Media Mile Hilversum
Leuk uitje? Pinnen mag!

Nog meer leuke uitjes in Het Gooi of in de buurt van Hilversum? Bekijk dan ook eens onze review over indoorspeeltuin Spelekids in Loosdrecht.

Geef een reactie