Mini Billund Wagenberg met kinderen - Review

Mini Billund in Wagenberg; LEGO museum, panorama, bouwplaats en winkel in één!

Mini Billund klinkt als een een of ander miniatuurpark of plaatsje in Denemarken maar het ligt gewoon in Nederland! Mini Billund is namelijk een LEGO museum, panorama, bouwplaats en winkel in één. Dat moet je zien als je in Noord-Brabant op vakantie bent! Ik bezocht dit uitje met mijn kinderen tijdens onze herfstvakantie en na 3 uur lang kijken, bouwen en spelen wilden de kids nog lange niet naar huis…

Mini Billund met kinderen

Vanuit Billund in Denemarken zijn de felgekleurde LEGO bouwstenen wereldberoemd geworden. Bijna elk kind groeit tegenwoordig wel met LEGO of LEGO Duplo op. Wie kent het niet? In het centrum van Wagenberg (klein dorpje in Noord-Brabant) vind je Mini Billund: een allesomvattende attractie over en met LEGO producten, gevestigd in een voormalige melkfabriek.

Met andere woorden omschreven: een LEGO museum, panorama, bouwplaats en winkel in één! Leuk voor LEGO fans van alle leeftijden en Mini Billund is zeker de moeite waard om met kinderen te bezoeken. Kijk snel mee wat wij hier ontdekten!

Review Mini Billund Lego Museum Nederland
Mini Billund ligt aan de Dorpstraat (hoofdstraat) en is makkelijk te vinden.

Wat te doen in Mini Billund?

Mini Billund lijkt van buiten een LEGO winkel. Dat is het ook grotendeels en dat merk je meteen als je binnenstapt. Bij de kassa kun je voor 4 euro per persoon kaarten kopen voor het LEGO museum. Door een paar klappoortjes in de winkel is het verborgen museum te bezoeken en dat vonden mijn kinderen mega spannend.

Panorama

Als de door de klapdeurtjes naar binnen gaat kun je een paar treden omhoog naar de bouwplaats, het museum of naar beneden. Wij besloten om eerst beneden een kijkje te nemen. Eerst knuffelt mijn dochter nog even snel de grote Emmet uit duizenden LEGO steentjes (figuur uit LEGO the Movie), die om de hoek stond.

Beneden in de kelder is het erg donker en er staan kleine trapjes waar kinderen op kunnen staan. Wat we dan zien is te gek! In glazen vitrines staat een LEGO stad met kermis en zelfs een basketbalstadion met cheerleaders die dansen op de muziek. Met een paar knoppen die je kunt indrukken breng je zelf de stad tot leven.

lego-uitje-nederland
Via een klein tunneltje kun je hier ook om je heen kijken!
Mini Billund Miniatuurpark LEGO Noord-Brabant met kinderen
LEGO panorama dag en nacht

Bouwen op de LEGO bouwplaats

Op de eerste etage kun je losse LEGO onderdelen kopen of plaats nemen aan een grote bouwtafel. Hier liggen duizenden LEGO steentjes waar jij zelf je eigen kunstwerken kunt bouwen. Ben je klaar? Dan is er een speciale vitrine waar je je LEGO bouwwerk neer mag zetten. Voor peuters en kleuters is er ook een Duplo hoek. Heb je honger of dorst? Dan kun je hier is kopen in de koffiehoek.

LEGO Bouwplaats Noord-Brabant Nederland
Mijn zoon bouwt een figuur uit Nintendo Super Mario
Duplo speelhoek
Duplo speelhoek voor de kleinsten.

Mozaïeken met LEGO blokjes in de Expo

Nog een verdieping hoger komen we aan in de Expo. LEGO everywhere! Twee grote mozaïek schilderijen met LEGO steentjes vallen groots op en er staat een tafel naast met sjablonen en LEGO steentjes om zelf een kunstwerkje na te maken. Ook staan er in de expo wisselend bijzondere bouwwerken en andere LEGO projecten waaronder een hele grote verzameling LEGO poppetjes.

LEGO Mozaiek activiteiten met kinderen - Mini Billund
Heel geconcentreerd aan het mozaïeken. Dat vonden de kinderen erg leuk om te doen!
Een mooie LEGO boerderij in de Expo

LEGO museum: geschiedenis van vroeger tot nu

Een paar treden hoger op de Expo, kom je op zolder. Daar is het LEGO museum waar je van alles ontdekt over LEGO. Hier zie je hoe het merk begon met houten speelgoed en tractors en later met LEGO tot de nieuwste collecties. Je vind hier veel verzamelingen en en ook displays met knoppen waar je op kunt drukken. Ook bijzondere en collectors items zijn hier te bewonderen. Erg leuk om weer even herinneringen op te halen van vroeger! Daarom is het ook zeker leuk geschikt als familie-uitje. Neem opa of oma gerust mee (als ze goed ter been zijn i.v.m. de trappen).

LEGO museum Nederland Noord-Brabant A Tembo
Een kleine blik in het LEGO museum
LEGO Houten Speelgoed van vroeger - Museum Mini Billund ervaringen
Houten speelgoed van LEGO waar het vroeger mee begon
LEGO cruise schip - LEGO museum Noord-Brabant
Wauw een cruise schip van LEGO! Vet cool!

Winkel

Bij de ingang/uitgang kun je altijd LEGO sets kopen ongeacht je wel of niet het museum wilt bezoeken. Mijn zoontjes vroegen mij nog om een set LEGO Hidden Side te kopen maar die vragen ze maar aan sinterklaas. 😉 De winkel en het museum zijn 7 dagen per week geopend.

Tot slot

Voor een bezoek aan Mini Billund zou ik aanraden om er 2 á 3 uur voor uit te trekken. Gelukkig is er ook wifi en een koffiehoek zodat kinderen nog even hun bouwwerkjes af kunnen maken als je alles hebt bewonderd. Let op dat het museum een trappenhuis heeft. Een lift is niet aanwezig en daarom kun je een kinderwagen of buggy beter in de auto laten. Wij hebben een leuke middag gehad en 4 euro entree per persoon is een hele nette prijs.

Review Mini Billund met kinderen - LEGO museum uitje in Nederland
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Parkeren is gratis rond het Mini Billund.
  • Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.
  • Gratis wifi. Uitstekend bereik.
  • Verschoonruimte aanwezig.
  • Niet buggy en kinderwagen proof.
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

De entreeprijs is gratis voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Vanaf 4 jaar is de entreeprijs 4 euro per persoon. Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van het Mini Billund.

Adres Mini Billund: Dorpsstraat 28, 4845 CG Wagenberg, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om het Mini Billund met kinderen te bezoeken?

Fan van LEGO? Dan wil je deze LEGO uitjes ook niet missen:

Geef een reactie