Monkey Town Enschede Review met kinderen

Monkey Town Enschede; leuke indoorspeeltuin met gratis spel Lasergame

Monkey Town Enschede is een vrij nieuwe indoorspeeltuin in Twente met trampolines, een klimgedeelte, (gratis 1 spel) lasergame en meer. De ruimte is heel overzichtelijk voor kinderen en voor ouders en begeleiders is er gratis wifi. Met mijn zoon en dochter bezocht ik Monkey Town Enschede op een rustige zondagochtend. Benieuwd wat wij ervan vonden?

Monkey Town Enschede

Enschede heeft op het moment van deze publicatie (december 2019) drie binnenspeeltuinen; Avontura in Enschede Zuid, Ballorig in de buurt van het Aquadrome zwembad en nu Monkey Town bij Go Planet. Leuk voor de afwisseling en eigenlijk is elke indoorspeeltuin in Enschede weer net iets anders.

Panorama foto Monkey Town Enschede

Monkey Town Enschede ligt op het evenementencomplex Go Planet aan de rand van Enschede. Het voordeel aan deze locatie is dat je het uitje kunt combineren met andere uitjes of een restaurant op loopafstand. Zo is er op hetzelfde evenementencomplex een bioscoop, kartbaan, glowgolf en een handvol restaurants. Parkeren is er gratis maar als Fc Twente (tegenover Go Planet) een thuiswedstrijd heeft, kan het wel eens lastig worden om een parkeerplek te vinden.

Wist je trouwens dat er jaren geleden ook al eens een Monkey Town in Enschede heeft gezeten? De nieuwe Monkey Town in Enschede vinden wij wel een heel stuk groter en mooier!

Monkey Town Enschede 2019 ervaringen
Hier kun je prima zitten als je kind speelt

Met baby, dreumes, peuter of kleuter

Kleine kinderen van 0-4 jaar hebben een apart speelgedeelte. Ik noem het altijd de ‘pamper zone’ en het is geschikt voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. Monkey Town heeft een ballenbak met discolampen (hoe leuk is dat?), een zone met soft elementen en skippy dieren, een hoekje met grote bouwstenen, een klimgedeelte en een sleetjesbaan voor de allerkleinsten.

Speelzone voor kinderen van 0-4 jaar

Met kinderen van 4 tot 12 jaar

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hun energie mooi kwijt in de grote apenkooi. Ze moeten langs allerlei obstakels klimmen en je kan via verschillende glijbanen weer naar beneden. Het ziet er echt heel leuk uit! Ook voor kinderen van 4+ is er een hoek met grote bouwblokken.

Monkey Town Enschede met kinderen Review
Genoeg ruimte om te rennen in de hal

Lasergame voor kinderen vanaf 5 jaar

Onder het klimgedeelte voor kinderen vanaf 4 jaar is een zogenaamd SpaceShip gecreëerd, de laserquest zone alias Laser Area. Hier worden twee teams gevormd die tegen elkaar spelen dus pas op dat je je eigen team niet raakt. 😉

Laser game in Monkey Town Enschede

Lasergame is een actief en spannend schietspel geschikt voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Het spel wordt gespeeld in een speciaal ingerichte ruimte onder begeleiding van 1 van onze medewerkers.

1 Spel lasergame is inbegrepen bij de entree (€ 7,95). Losse muntjes zijn te koop voor € 3,00 per spel. Een spel lasergame duurt ongeveer 10 minuten, inclusief uitleg en uitroepen van de winnaar. 

Monkey Town Enschede Kinderfeestje
Je kunt hier ook je kinderfeestje vieren

Onze ervaring bij Monkey Town Enschede

Wij hebben ons ongeveer 4 uur lang vermaakt bij Monkey Town in Enschede. Best leuk hier! Mijn zoon vond het lasergamen geweldig en gezien we twee munten over hebben (gekregen van de buurtjes naast ons waarvan de kinderen nog te klein waren voor de laser game activiteit) komen we zeker nog eens terug. Dit combineren we dan met een bezoekje aan opa en oma of we nodigen hun ook uit om naar Monkey Town te komen.

Wat ook erg fijn is is dat de klimvulkaan een extra uitgang heeft. Handig als je kindje omhoog is geklommen en naderhand niet naar beneden durft te glijden.

De medewerkers waren vriendelijk en de patatjes (best een volle bak) waren lekker. Alleen het enige minpunt vond ik dat je niet altijd evengoed kon verstaan wat er omgeroepen werd. Zo riepen ze om (dachten wij) dat de laser game geopend was en bleek dat alleen voor een kinderfeestje te zijn. Daarna hebben we een uur moeten wachten voordat ze weer iets omriepen en wij konden lasergamen.

Monkey-Town-Enschede-Review-en-Ervaringen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie 2019

  • Parkeren is gratis
  • 1 x gratis spel lasergame bij de prijs inbegrepen
  • Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.
  • Restaurant
  • Verschoonruimte
  • Gratis wifi
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

Baby’s tot 12 maanden zijn gratis, kinderen vanaf 1 jaar betalen 7,95 entree (inclusief 1 gratis muntje voor laser game) en volwassenen hebben gratis toegang. Er zijn speciale peuterochtenden voor kinderen t/m 3 jaar waarbij de entreeprijs dan iets goedkoper is. Kijk voor meer info en de actuele openingstijden op de website van Monkey Town.

Adres Monkey Town: Colosseum 82, 7521 PT Enschede, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Monkey Town Enschede met kinderen te bezoeken?

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie