voordelen-ns-kids-vrij-abonnement-kinderen-gratis-reizen-met-de-trein-nederland

NS Kids Vrij abonnement; kinderen reizen GRATIS met de trein & dit zijn de voordelen

De NS (Nederlandse Spoorwegen) biedt diverse abonnementen aan voor reizigers die regelmatig met de trein reizen. Eén van deze abonnementen is het NS Kids Vrij abonnement, speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. Hiermee kunnen kinderen tot en met 11 jaar GRATIS reizen met de trein. Ik kwam er zelf per toeval achter op de website van de NS, en daarom bestelde ik deze maand pas voor het eerst een NS Kids vrij abonnement voor mijn dochter. Railrunner kaartjes kopen hoeft vanaf nu dus niet meer! Een supertip waar ik erg enthousiast over ben en die ik graag met mijn volgers/lezers deel. In dit blog zetten we de voordelen van dit “gratis treinabonnement voor kinderen” op een rijtje, want echt; dit is zó fijn voor je portemonnee en nog heel veel meer!

NS Kids Vrij abonnement

Gratis reizen, bestaat dat eigenlijk nog? Voor kinderen wel met een NS Kids Vrij abonnement. In ieder geval voor onbeperkt reizen met de trein dan. Ik had er ooit weleens iets over gehoord maar nooit echt in verdiept. Tot februari 2023 dan. Wij wonen immers in Duitsland, net over de grens, en ik dacht: dat is alleen maar gedoe. Dikke vette onzin natuurlijk! Het aanvragen van een NS Kids Vrij abonnement was zo gebeurd en het ging veel makkelijker dan ik dacht. Dat ik dit niet eerder heb gedaan, daar heb ik best wel spijt van. Ik ben gewoon een dief van mijn eigen portemonnee geweest, haha. Want als ik al die Railrunner kaartjes in het verleden van mijn dochter (en twee zoons die inmiddels al 12 jaar en ouder zijn) bij elkaar optel, dan konden we daar een leuk dagje pretpark of dierentuin van maken met het hele gezin.

Gratis reizen met de trein voor kinderen tot en met 11 jaar

Het belangrijkste voordeel van het NS Kids Vrij abonnement is dat kinderen tot en met 11 jaar gratis met de trein kunnen reizen. Dit betekent dat gezinnen op kosten kunnen besparen voor het treinreizen met kinderen want een los kinderkaartje (Railrunner) kost 2,50 en is maar geldig op 1 dag. Om gebruikt te kunnen maken van dit abonnement heeft een kind wel zijn of haar eigen persoonlijke OV-chipkaart nodig. Deze schaf je eenmalig aan voor 7,50 (*prijs februari 2023).

Hoe werkt NS Kids Vrij dan?

  • NS Kids Vrij is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar
  • Ieder kind reist met zijn of haar eigen OV-chipkaart.
  • Kinderen mogen alleen reizen onder meereizende begeleiding van een persoon van 12 jaar of ouder, die in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs.
  • Je kind alleen laten reizen is dus niet toegestaan met dit abonnement.
  • Je kind reist ook gratis mee in treinen van andere vervoerders. In bus, tram en metro krijgen zij automatisch een “x” percentage korting.
  • NS Kids Vrij kun je hier gratis bestellen als je kind al een eigen persoonlijke OV-chipkaart heeft. Je kunt ook direct een OV-chipkaart kopen bij je Kids Vrij bestelling op dezelfde pagina, zoals wij dit hebben gedaan. De kaart wordt dan binnen een week op je huisadres bezorgt. Een week nadat je het hebt besteld gaat het Kids Vrij abonnement in. Vanaf dan kan je kind gratis mee met de trein. Online moet je tijdens het bestelproces nog even wat gegevens invullen en een foto toevoegen van je kind. Dit hoeft echter geen officiële pasfoto te zijn maar moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals alleen portret/gezicht en recht naar voren kijken. Betalen kan daarna via iDeal. Binnen 5 minuten lukte het mij om de kaart te bestellen. Supersnel dus! Ook is het handig dat het jaarlijks steeds automatisch wordt verlengd tot je kind 12 jaar is geworden. Dat scheelt weer administratie voor jezelf omdat je daar niet over na hoeft te denken. 😉

Voordelen NS Kids Vrij abonnement

Altijd geldig, gratis en flexibel reizen met de trein

Het NS Kids Vrij abonnement is altijd geldig, dus je hoeft geen rekening te houden met reizen in de spits of extra kosten voor het weekend, tijdens feestdagen of schoolvakanties. Je kunt op elk gewenst moment van de dag met de trein reizen wanneer jij wilt met je kind, als de treinen maar rijden. Het maakt dus niet uit of je op zondag wilt reizen of ’s ochtends vroeg op een doordeweekse dag; met het NS Kids Vrij abonnement kun je altijd met je kinderen reizen. Overigens niet alleen in treinen van de NS, want het abonnement is ook geldig bij andere treinvervoerders.

Gemakkelijk te gebruiken

Het NS Kids Vrij abonnement is gemakkelijk te gebruiken. Maar je hebt wel een eigen OV-chipkaart nodig voor je kindje en die moet natuurlijk altijd mee wanneer je met de trein gaat reizen. Wanneer je kind al een persoonlijke OV-chipkaart heeft kun je het Kids-Vrij abonnement al binnen 1 werkdag ophalen bij de kaartautomaat. Wanneer je kind nog geen eigen OV-chipkaart heeft en je deze online bestelt, dan ontvang je hem binnen een week in huis.

Duurzaam reizen

Met het NS Kids Vrij abonnement reis je duurzaam, want de trein is een milieuvriendelijker vervoermiddel dan auto of vliegtuig. Je kunt dus op een comfortabele manier reizen en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.

Geen files

Door met de trein te reizen, hoef je niet in de file te staan en kun je op een uitgerustere manier op je bestemming aankomen.

Gezellig onderweg

Reizen met de trein is ook gezellig. Je kunt samen met je kinderen genieten van het uitzicht op natuurgebieden en langs steden, spelletjes spelen en onderweg een leuk gesprek hebben. De meeste kinderen vinden een treinreis altijd spannend en leuk!

Ns Kids Vrij abonnement meteen bestellen

Het NS Kids Vrij abonnement is een uitstekende keuze voor gezinnen die regelmatig met de trein reizen. Het is kost je op een OV-chipkaart voor je kind na, helemaal niets en je bespaart mogelijk veel geld doordat je geen Railrunner treinkaartjes meer hoeft te kopen. Waar wacht je nog op? Bestel hier het NS Kids Vrij abonnement, eventueel direct met OV-chipkaart als je kindje er nog geen heeft. Geniet van alle treinreisjes die nog komen!

Disclaimer: op moment van publicatie 12-02-2023 van dit artikel op evenwegmetkinderen.nl, is het Kids Vrij abonnement online op de website van de NS gratis te bestellen voor 0,- Het is mogelijk dat dit in de toekomst door NS gewijzigd kan worden. Houdt hier rekening mee. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele wijzigingen in de prijs of voorwaarden van de Kids Vrij regeling.

Geef een reactie