overnachten-in-gypsywagen-met-kind-review-gipsywagen

Overnachten in een gipsywagen met kind; knus en gezellig kamperen! (review)

Overnachten in een gipsywagen is een leuke ervaring voor ouder en kind. Camping Buytenplaets Suydersee in Flevoland staat bekend om haar bijzondere accommodaties, en daar staat zo’n mooie authentieke gipsywagen. Lekker knus en gezellig kamperen met zijn tweeën! Mijn dochter en ik hebben er in augustus 2 nachten geslapen, lang genoeg om er een eerlijke review over te schrijven…

Overnachten in een gipsywagen

Wat is er bijzonder aan een overnachting in een gipsywagen? En wat is een gipsywagen eigenlijk? Een gipsywagen is een wagen op wielen waar vroeger tractoren en/of paarden voor werden gezet, en waarmee zigeuners rondreisden. Een huis op wielen zeg maar. Uit de tijd dat deze wagen komt hadden zigeuners niet veel nodig. Een bed om in te slapen en de nodige persoonlijke spullen en werkmaterialen die ze dagelijks gebruikten was voor hun voldoende. Zigeuners zijn van oorsprong dus al echte kampeerders als je het zo bekijkt! Ze verbleven nooit lang op eenzelfde plek en werkten door overal klussen aan te nemen.

De gipsywagen op Buytenplaets Suydersee waar wij in hebben geslapen is geschikt voor 2 volwassenen of 1 volwassene en 1 kind. Ruimte voor een babybedje is er niet. De gipsywagen is uitgerust met een bedstee, twee bankjes, een kastje met servies, bestek en pannen, waterkoker, thee, 2 schattige schemerlampjes en een tafeltje met tijdschriften en spelletjes. Een prima uitrusting voor een weekend weg. Ook is er een kleine elektrische verwarming in de wagen maar die hebben wij niet gebruikt vanwege de tropische temperaturen tijdens ons weekendje weg.

Een eigen terras bij de gipsywagen
Onder de bankjes kun je heel fijn reistassen en kleine koffertjes opbergen.
Spelletjes in de accommodatie
Kastje met pannen, servies en bestek
Review overnachten in en gipsywagen met kinderen camping
Bij aankomst lag er een lief presentje voor ons klaar
De bedstee met daarachter ook een glas in lood raam en een ventilatierooster
Review-camping-buytenplaets-suydersee-met-kind-gipsywagen
Uitzicht naar buiten vanuit de gipsywagen

Zoals je ziet is de inrichting best kitsch en kneuterig maar dat hoort er wel bij. Het maakt het wel gezellig en de glas in lood ramen zijn mooi om te zien. Voor het sanitair gebouw hoef je niet ver te lopen, dat ligt er namelijk vlak naast. Heeft met een kleuter ook wel weer zijn voordelen. 😉

Als je in de wagen staat is de hoogte ongeveer 185 cm. Ik ben zelf 173 dus kon nog wel rechtop staan maar ik denk dat iedereen die langer is dan 185 cm even moeten bukken. Just saying!

Koken kan op de centrale kookplaats en er is een koelkast die iedereen mag gebruiken. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt want we hebben vanwege een drukke planning elke dag buiten de deur gegeten. We hebben in ieder geval wel heerlijk geslapen in de gipsywagen!

Naast de gipsywagen staan nog een keet waar je kunt overnachten en enkele rioolbuizen. Mijn dochter maakte de eerste avond al vriendinnetjes op de camping. Dat is echt zo het voordeel van kamperen, in een hotel of bungalowpark heb je dat vaak niet zo snel…

Camping Buytenplaets Suydersee Lelystad

Bijzonder overnachten campings Nederland
Het is hier wel heel gezellig!
Overnachten in een boomhut voor 3 personen kan hier ook!

Zal ik je een geheimpje verklappen? Wij zijn al 3 x op camping Buytenplaets Suydersee geweest! Bijzonder hè? De kinderen zien een bijzondere overnachting elke keer weer als een nieuw avontuur. Ze vinden het spannend en dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het is namelijk echt niet te vergelijken met een of andere overnachting. Camping Buytenplaets Suydersee staat dan ook vol met unieke overnachtingsmogelijkheden en elke keer dat we terug komen staat er weer een nieuwe accommodatie bij! Zo kun je op deze camping bijvoorbeeld bijzonder overnachten in een polderhuisje, safaritent, pipowagens, boomhutten, containers en rioolbuizen!

De vriendelijke eigenaren Piet en Marije zijn altijd in voor een praatje en lopen even mee naar de accommodatie na het inchecken. Ook hun kinderen helpen dagelijks een handje mee op de camping. Bijvoorbeeld bij het verzorgen van de dieren of brandhout rondbrengen.

Dierenweide

Dierenweide Camping Lelystad - Ervaring Buytenplaets Suydersee - Kamperen met kinderen
Voor 1 euro kun je de dieren voeren.
Alpaca - Dierenweide - Camping Lelystad Buytenplaets Suydersee met kinderen
Is het geen plaatje?

De camping heeft een leuke dierenweide met alpaca’s, schapen en konijnen. Allemaal zachte aaibare beestjes. 😉 Je kunt de dieren ook voeren met een puntzak voer voor 1 euro. De alpaca’s willen zelfs uit je hand eten maar mijn dochter vond dat nog een beetje eng… Aan de hekjes hangen blaadjes met informatie over de dieren. Ze hebben ook echt hele leuke namen, de alpaca’s heten Wollie en Dollie.

Spelen

Op camping Buytenplaets Suydersee hebben kinderen genoeg ruimte om te spelen. In de huuraccommodaties liggen gezelschapsspelletjes maar als het droog is zijn alle kinderen buiten. Verwacht hier geen grote luxe speeltuin met allerlei klimtoestellen. Kinderen spelen hier op de glijbaan, trampolines, op een zelfgemaakte schommel en op fietsjes die overal liggen. Tikkertje, verstoppertje, met modder spelen… hier mag je vies worden! Neem de regenlaarsjes en oude kleren maar mee.

Zwemmen

De Buytenplaets Suydersee beschikt niet over een eigen zwembad. Wel kun je bij het inchecken om kaartjes vragen voor zwembad de Koploper. Doen hoor! Het zwembad is maar een klein stukje lopen, je bent er zo en ze hebben een leuk piraten speelbad voor de kleintjes. Ook grote kinderen kunnen zich prima in het binnen- en buitenzwembad vermaken.

Review Camping Buytenplaets Suydersee

Sanitair

Er is een centraal sanitairgebouw op de camping dat bestaat uit een (af)was ruimte en een apart mannen en vrouwen gedeelte. Je kunt er met muntjes douchen en voor kinderen staat er een klein trapje zodat zij zelf hun handen kunnen wassen bij de wasbakken. Een verschoontafel voor baby en peuters is niet aanwezig.

Minibieb

Mini Bieb Camping Buytenplaets Suydersee Boomhutovernachtingen Lelystad

Tot slot is er ook nog een minibieb. Deze staat aan de rechterkant van het toiletgebouw tussen de camper plaatsen en de ‘pod’ waar je kunt overnachten. De minibieb is een kastje waar je boeken, spelletjes en andere dingen kunt lenen, ruilen of toevoegen.

Wij hebben een fantastisch weekend gehad en komen zeker nog eens terug. Ik denk dat we dan weer een andere accommodatie zullen proberen!

Kijk voor meer info op de website van camping Buytenplaets Suydersee.

Overnachten in een gipsywagen met kinderen - Review overnachting op camping
Leuke tip? Pin het!

Wat is er met kinderen te doen in Lelystad?

Lelystad is een leuke stad om met kinderen te ontdekken. Wij zijn hier al drie keer een weekend lang geweest en zijn hier nog steeds niet uitgekeken. Er is echt genoeg te doen. Hieronder een lijstje met onze uittips die allemaal in Lelystad zijn te vinden:

  • Vaartocht met de Ms Waddenzee naar de Marker Wadden vanuit de Batavia Haven in Lelystad
  • Bezoek aan museum Batavialand en de werf met het VOC schip
  • Shoppen bij Bataviastad
  • Zwembad met piratenbad de Koplopper in Lelystad
  • Ballorig Lelystad
  • Luchtvaartmuseum Aviodrome
  • Natuurpark Lelystad
  • Belevenissenbos Lelystad

Adres Camping Buytenplaets Suydersee: Badweg 1, 8223 PA Lelystad, Nederland

Zou jij het leuk vinden, zo’n bijzondere overnachting met kinderen?

One thought on “Overnachten in een gipsywagen met kind; knus en gezellig kamperen! (review)

Geef een reactie