Parco cascate di molina - Schommelen bij waterval Gardameer

Parco delle cascate di Molina; mooi natuurpark met watervallen en een schommel attractie

Parco delle cascate di Molina is een groot natuurpark met watervallen, dichtbij het Gardameer in Italië. Het is een leuk én betaalbaar uitje met kinderen en telt drie verschillende wandelroutes. Wat het heuvelachtige park zo bijzonder mooi maakt zijn vooral de watervallen, de schommel en het prachtige uitzicht. Genieten!

Watervallen park bij het Gardameer

Voor jong en oud is er aan én rond het Gardameer genoeg te beleven. Het is dan ook niet voor niets een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Bij de receptie van de camping waar wij tijdens onze vakantie verbleven vonden wij een folder van Parco delle cascate di Molina. Dit park staat bij de Nederlandse toeristen eerder bekend als hét watervallen park bij het Gardameer. Het park ligt niet zozeer direct aan het grote Gardameer maar vanaf de plaatsen Peschiera, Bardolina en Garda is het ongeveer 45 minuten rijden. Het watervallenpark zelf ligt aan de rand van Molina; een klein schattig dorpje met een middeleeuws landschap.

Watervallen Park Gardameer - Parco Cascate di Molina
Watervallen Park Gardameer – Parco Cascate di Molina

Parco delle cascate di Molina met kinderen

Het watervallen park Parco delle cascate di Molina is zeker een geschikt uitje met kinderen, mits ze goed kunnen lopen of als de ouders ze kunnen dragen. Wij dachten voor de jongste een buggy mee te nemen maar we kwamen er al snel achter dat dat niet te doen is. De paden zijn onverhard en soms best stijl. De buggy hebben wij daarom bij de ingang van het park laten staan. Even teruglopen naar de auto duurt namelijk wel even, je kunt niet direct bij de ingang van Parco delle cascate di Molina parkeren.

Parco Delle Cascate - Watervallenpark Gardameer met kinderen
Even de plattegrond bekijken. Wij kozen voor de kortste (groene) route.

Attractie: schommelen boven een waterval

Stiekem was deze attractie wel de reden waarom wij Parco Cascate di Molina wilden bezoeken. Onze kinderen (vooral de oudste twee van 8 & 11 jaar) vonden deze grote watervalschommel in Italië geweldig!

Het schommelen zit bij de entreeprijs inbegrepen en het maakt niet uit welke route je kiest. Elke route komt langs de schommel. Vergeet je telefoon of camera dus niet om foto’s van dit momentje te maken. Ze zijn zeker Instagram-waardig en het is echt een leuke (en verkoelende) attractie! Op het moment dat wij er waren was het er erg rustig en konden we een paar keer achter elkaar schommelen. Kids helemaal blij!

Parco delle cascate di Molina - Gardameer met kinderen - uitjes rondom het gardameer
Watervalschommel in Parco cascate di Molina

Wandelroutes

Vanaf de parkeerplaats is het best een eindje lopen (heuvel af) naar de ingang van het natuurpark. Houdt er rekening mee dat je twee keer zoveel tijd kwijt bent als je de routes met een peuter of kleuter wandelt. Wij vonden de weg van parkeerplaats naar de ingang met kinderen en vice versa vermoeiender dan de wandelroute in het park zelf. Dat was namelijk goed te doen.

Je kunt kiezen uit drie looproutes:

  • De groene route is makkelijk en duurt ongeveer 30 minuten.
  • De rode route is medium en duurt ongeveer 1 uur.
  • De zwarte route is het moeilijkst en duurt ongeveer 2 uur.
Wandelen bij het Gardameer - Parco delle Cascate di Molina
Picknicken met uitzicht
Review - Parco de cascate di Molina met kinderen
Even een korte pauze en genieten van de natuur.

Onze ervaring met Parco delle cascate di Molina

Het is de moeite en het geld zeker waard! Wij hebben er zo van genoten dat we waarschijnlijk komende zomer de rode of zwarte route in Parco delle cascate di Molina gaan bewandelen. Maar eerst even aan onze conditie werken hihi.

Er waren ook stukjes waar de kinderen van de ene naar de andere rots over het water sprongen, dat vonden ze ook heel leuk. Wel is het jammer dat je niet met de blote voeten in het water van de watervallen mag om even af te koelen.

Als extra tip wil ik nog twee dingen meegeven. Trek goede wandelschoenen of sneakers aan. Flipflops en sandalen zijn niet prettig en je kunt er makkelijk mee uitglijden op sommige stukken. Er is een klein horeca gedeelte maar een fles water en een snack voor onderweg is ook niet overbodig.

Waterval schommel Gardameer
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische info

  • Ruime parkeergelegenheid
  • Eigen eten en drinken meenemen mag
  • Horeca en toiletten aan het begin van het park
  • Goed schoeisel aanbevolen
  • Kinderwagen en buggy kunnen niet mee
  • Het park heeft veel schaduwplekken maar vergeet je zonnebrand niet

De entreeprijs weet ik niet precies maar met zijn vijven waren we geloof ik nog geen 20 euro kwijt. Kijk voor meer info op de website van Parco cascate di Molina.

Adres Parco cascate di Molina: Via B. Bacilieri, 37022 Molina VR, Italië

Hebben jullie al zin gekregen om het watervallenpark met kinderen te bezoeken?

Powered by GetYourGuide

Geef een reactie