peppa-pig-binnenspeeltuin-westfield-mall-of-netherlands-met-kinderen-ervaring-leisdschendam-blog-review

Peppa Pig World Leidschendam; kleurrijke en interactieve binnenspeeltuin voor kleine kinderen

Review Is Peppa Pig World of Play Leidschendam het perfecte indoor uitje met kleine kinderen in de provincie Zuid-Holland? Als één van de meest geliefde en populaire binnenspeeltuinen voor jonge kinderen (en dan doel ik voornamelijk op dreumesen, peuters en kleuters) in Nederland, is Peppa Pig World een waar paradijs voor fans van deze welbekende tekenfilmserie.

Wij bezochten deze gethematiseerde ‘Peppa Pig indoorspeeltuin’ op een studiedag. Een beetje geluk hadden we wel, want het was lekker rustig op dat moment! In dit blog vertel ik jullie alles wat je moet weten over een bezoek aan deze binnenspeeltuin, en deel ik onze eigen ervaringen en indrukken in deze review.

Peppa Pig World of Play Nederland met kinderen

Peppa Pig World of Play Leidschendam is de eerste gerealiseerde Peppa gethematiseerde binnenspeeltuin van Europa. De andere vestigingen zijn onder andere te vinden in Chicago, Shanghai, Dallas en Michigan.

Qua adviesleeftijd zou ik zeggen: geschikt voor kleine kinderen tot een leeftijd van maximaal een jaar of acht.

Peppa Pig World Nederland is te vinden in het grote shoppingscentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, en ligt dicht in de buurt van Den Haag en Scheveningen, wat ook tevens een leuke uitvalbasis is voor een nachtje weg met kinderen.

Er zijn veel parkeerplaatsen rondom de shopping mall maar je kunt de locatie ook makkelijk bereiken met het openbaar vervoer (tram of bus).

peppa-pig-world-of-play-netherlands-nederland-leidschendam-reviews
De entree van Peppa Pig World of Play Leidschendam in de Westfield Mall of the Netherlands
peppapig-worldofplay-leidschendam-netherlands-review-ervaringen
Naar boven met de roltrap, hier horen we de Peppa Pig muziek al…
peppa-pig-wereld-leidschendam-met-kinderen-review-ervaringen-praktische-informatie-adviesleeftijd
Het ondergrondse avontuur van Kelly Konijn, overal leuke speelplekken in Peppa Pig World Leidschendam.

Wat te doen en te zien in Peppa Pig World of Play?

Wij hadden vooraf online tickets die bij de kassa gescand moesten worden. Daarna werden we naar de bus gestuurd en gingen we met de verlichte roltrap naar boven. Het complete speelgedeelte vind zich boven plaats. Beneden alleen de entree, kassa en souvenirshop.

Eenmaal binnen worden we als bezoekers begroet door kleurrijke, vrolijke decors die rechtstreeks uit de tekenfilm lijken te zijn gesprongen. Je wordt meteen ondergedompeld in de wereld van Peppa en haar vriendjes, met iconische bezienswaardigheden zoals het huis van Peppa en haar familie, de speeltuin en natuurlijk modderpoelen waarin kinderen kunnen springen, net als Peppa zelf!

peppa-pig-world-of-play-netherlands-nederland-met-kleine-kinderen-adviesleeftijd-peuters-kleuters-den-haag-binnenspeeltuin
Spelen op de loopfietsjes en wagentjes in de garage van Opa Hond
peppa-pig-world-denhaag-leidschendam-met-peuters-en-kleuters-indoorspeeltuin-review-ervaringen-blog
En even door de wasstraat…
peppa-pig-leidschendam-westfield-mall-of-the-netherlands-review
Interactief spelletje samen met Peppa Pig in de modderplassen springen
leukste-binnenspeeltuinen-indoorspeeltuinen-zuid-holland-denhaag-scheveningen-peppa-pig-world-leidschendam-nederland
Spelen en glijden in het fort van George

Interactieve ervaringen & rollenspel

Wat Peppa Pig World echt uniek maakt, zijn de vele interactieve ervaringen die het biedt. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun favoriete personages ontmoeten en begroeten tijdens speciale meet-and-greet-sessies, en spelletjes spelen zoals samen springen in de modder. Geen echte modder natuurlijk want we zijn in een binnenspeeltuin. 😉

Ook zijn er spelletjes als post sorteren en kunnen kinderen rollenspellen uitproberen. Wat tevens ook weer educatief is. Zo kun je tellen in het winkeltje, kassa-juf spelen en meer.

peppa-pig-world-leidschendam-nederland-met-kinderen-ervaringen-review
De wielen van de bus gaan rond en rond horen we tijdens een ritje in de postbus
peppa-pig-museum-nederland-binnenspeeltuin
Muziek maken in de bus, al je zintuigen worden geprikkeld tijdens een bezoek aan Peppa Pig Nederland met kinderen
peppa-pig-world-leidschendam-met-kleine-kinderen-peuters-kleuters-ervaringen-review-blog-tips
En als we achter de postbus langs lopen ontdekken we hier een spelletje: pakketjes sorteren. Net een grote vormenstoof!
peppa-pig-world-netherlands-with-kids
Mejuffrouw Konijn in de supermarkt helpen
peppa-pig-leidschendam-indoorspeeltuin-review-zuidholland-met-kinderen
Kassa spelen

Eten en drinken

Na al het spelen en verkennen is het tijd om op te laden met wat lekkers. Bij het Campervan Café binnen in de speeltuin van Peppa Pig World Leidschendam, kan je eten en drinken kopen. Van warme tot koude snacks, er is van alles. Het snackaanbod vond ik wel wat beperkt en wisselt per seizoen. Ook is er lactose- en glutenvrij eten te koop, dat natuurlijk een pluspunt is in deze tijd!

Helaas is het niet toegestaan om zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen in de binnenspeeltuin van Peppa. Wat je wel mag is van huis een lege drinkfles meenemen; er is namelijk een ‘gratis’ watertappunt. Daar hebben wij ook dankbaar gebruik van gemaakt want van spelen krijg je natuurlijk veel dorst!

O ja, de ‘warme keuken’ sluit een uur voor sluitingstijd. Dit is ook iets om rekening mee te houden tijdens je bezoek aan Peppa Pig World Leischendam met kinderen. Maar als je na sluitingstijd nog steeds trek hebt, zijn er genoeg eetgelegenheden te vinden onder hetzelfde dak in de Westfield Mall of the Netherlands: van een Mc’ Donalds tot culinaire eettentjes.

eten-drinken-peppa-pig-world-binnenspeeltuin-met-kinderen-leidschendam-denhaag-scheveningen
Peppa’s Campervan Café – Eten en drinken in Peppa Pig World of Play Leidschendam
peppa-pig-world-leidschendam-activiteiten-wat-doen
Bijkomen in het Peppa Pig theater
peppa-pig-denhaag-scheveningen-indooruitjes-zuidholland

Review: mijn ervaringen met Peppa Pig World (Leidschendam) Nederland met kinderen

Als ouder kan ik met volle overtuiging zeggen dat een dagje uit naar de indoorspeeltuin van Peppa Pig World Leidschendam een onvergetelijke ervaring is als je een Peppa-fan in huis hebt. Ouders kunnen hun peuter of kleuter tijdens dit uitje begeleiden, maar als ze wat ouder zijn is het prima om een kopje koffie te halen bij het Campervan Café en ergens op een van de bankjes neer te ploffen. De binnenspeeltuin is niet heel groot en goed te overzien.

Mijn dochter (net 7 jaar tijdens het bezoek) was dolenthousiast over deze kleurrijke gethematiseerde binnenspeeltuin, en ikzelf kon niet anders dan glimlachen bij het zien van zoveel vreugde. De sfeer is gastvrij, en het personeel doet er alles aan om ervoor te zorgen dat elk bezoek een magische belevenis is.

Wat ik ook erg grappig vond waren de Peppa Pig muziekjes die ze hier afspelen, dat maakt de ervaring helemaal compleet. Wij hebben ons in totaal 1,5 tot 2 uur vermaakt.

peppa-pig-world-play-leidschendam-zuidholland-binnenspeeltuin-indooruitje
Peppa Pig World Leidschendam is leuk met kinderen die van fan van Peppa zijn!

En verder? Persoonlijk had de entreeprijs van dit theme park van mij iets lager gemogen, om deze attractie voor iedereen toegankelijker te maken. Rond de 20 euro per kind (prijspeil maart 2024) voor een paar uurtjes naar een binnenspeeltuin tikt natuurlijk wel aan in de portemonnee. Daarentegen doe je je Peppa Pig fan geen groter plezier om Peppa Pig World of Play Leidschendam in Nederland een keer te bezoeken!

Zoek je korting op de entreeprijs van Peppa Pig World Leidschendam? Websites zoals Tripper en Social Deal hebben regelmatig aanbiedingen voor dit park.

Vergeet na afloop niet om ook een kijkje te nemen in de souvenirwinkel voor leuke aandenkens aan je bezoek.

peppa-pig-leidschendam-met-kinderen-review
Pin dit uitje voor later

Geef een reactie