philips-museum-eindhoven-met-kinderen-ervaringen

Philips Museum met kinderen; een educatief uitje in Eindhoven centrum

Review – Het Philips Museum met kinderen bezoeken is een leuk interactief én educatief verantwoord uitje in de provincie Noord-Brabant. Dit museum ligt gelegen in het centrum van Eindhoven en is zeker leuk met kinderen.

Tijdens een weekendje weg, een citytrip in Eindhoven met mijn zoon, ontdekten wij dit uitje gratis met onze Museumjaarkaart. We zijn erg verrast over deze plek en vertellen jullie er graag meer over.

In deze blog nemen we je mee door het museum, delen we onder andere handige informatie over de ligging en bereikbaarheid, en geven we je een kijkje in de vele activiteiten die het museum te bieden heeft voor zowel jou als je kinderen. Ook delen we onze persoonlijke ervaringen van een bezoek aan het Philips Museum met kinderen.

Philips-museum-met-kinderen-ervaringen-review-blog
Vroeger hadden ze geen platte televisieschermen…

Het Philips Museum

Het Philips Museum in Eindhoven is een plek waar de geschiedenis en toekomst van technologie samenkomen.

Dit museum, geopend in 2013, is gehuisvest in het originele fabriekje aan de Emmasingel, waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp produceerde.

Tegenwoordig biedt het een boeiend overzicht van de manier waarop Philips zich heeft ontwikkeld van een kleine gloeilampenfabrikant tot een toonaangevende wereldspeler op het gebied van gezondheidszorg en verlichting.

oude-philips-fabriek-eindhoven-museum-met-kinderen-bezoeken-ervaring-tips-blog
Een stukje belangrijke geschiedenis: dit is de oude Philips fabriek waar het verhaal van Philips begint.

Ligging en bereikbaarheid

Het Philips Museum ligt midden in het centrum van Eindhoven, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Er zijn verschillende parkeergarages in de omgeving, zoals de parkeergarage Hooghuis en de parkeergarage Heuvel, beide op slechts een korte loopafstand van het museum. Parkeren in Eindhoven is niet goedkoop, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Kom je met de trein of bus? Het Centraal Station van Eindhoven ligt op minder dan 10 minuten lopen.

philips-museum-eindhoven-met-kinderen-tips
Naast een garderobe heeft het Philipsmuseum ook kluisjes voor je tas(sen). Er staat een leuke nostalgische print op!

Wat is er te zien in het Philips Museum?

In het Philips Museum kun je verschillende tentoonstellingen en displays bekijken die de rijke geschiedenis van Philips in kaart brengen.

Een stukje geschiedenis over Philips en technologie

Van de eerste gloeilampen tot de nieuwste innovaties in gezondheidszorgtechnologie, je krijgt een diepgaand inzicht in de reis van dit iconische bedrijf. Wij vonden het zelf erg bijzonder om te zien hoe ze vroeger röntgenfoto’s maakten.

philips-museum-eindhoven-met-kinderen-wat-te-doen-zien
Het museum begint met de geschiedenis van Philips en zijn uitvindingen

Innovation and you

Eén van de hoogtepunten is ‘Innovation and you’. Dit is een vaste tentoonstelling met interactieve schermen die je meeneemt op een fascinerende reis door de geschiedenis van Philips en je laat zien hoe de moderne technologie onze levens beïnvloedt.

Eendracht maakt macht

Eendracht-maakt-macht-psv-philips-museum-met-kind

Deze tentoonstelling viert de diepe en historische band tussen PSV, Philips en de stad Eindhoven, en hoe deze band de ontwikkeling van de Brainport Eindhoven metropoolregio heeft beïnvloed. Van de groei van Philips tot een wereldwijd bedrijf, tot de opkomst van PSV als internationale topclub, dit is een tentoonstelling die de essentie van Eindhoven in beeld brengt.

Tip: bezoek met kinderen ook het PSV Museum in Eindhoven.

Wat is er speciaal voor kinderen te doen in het Philips Museum?

Het Philips Museum is niet alleen een plek om te kijken, maar er is ook van alles te doen voor kinderen.

Lampjes speurtocht

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er de spannende lampjes speurtocht. Met een speciale UV-zaklamp kunnen zij opzoek naar verborgen aanwijzingen in het museum.

Mission Eureka groepsspel / familiespel met iPad

Mission Eureka is een spannend en innovatief groepsspel geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder, dat je meeneemt door meer dan een eeuw aan Philips uitvindingen. Je kunt dit avontuur aangaan met je vrienden, ouders, of zelfs je grootouders in teams van 2, 3 of 4 spelers.

Het spel bestaat uit acht uiteenlopende uitdagingen die je gezamenlijk aangaat. Elke uitdaging begint wanneer je met de iPad een ‘station’ activeert. Samen ga je op ontdekkingstocht om bijvoorbeeld te begrijpen hoe LED-verlichting functioneert of wat de werking van röntgenstraling is.

Mission Eureka is meer dan alleen een spel; het is een avontuur waarbij je op een leuke en interactieve manier de onderzoeker in jezelf leert kennen.

philips-museum-eindhoven-met-kinderen-ervaringen-review-blog-dagje-weg
Een blik in het Philips Museum vanaf de vide

Museum Kids Factory

Naast de interactieve Lampjes speurtocht en het interactieve Eureka groepsspel met de iPad, is er voor kinderen ook de ‘Museum Kids Factory’. Hier kunnen ze op een speelse manier kennismaken met technologie en wetenschap.

Ze kunnen hun eigen producten ontwerpen en bouwen, en leren over het productieproces. Het is een plek waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en tegelijkertijd leren over de technologische wereld om hen heen.

Opdrachten boekjes

Zowel bij de ‘Eendracht maakt macht tentoonstelling’ als in het Philips museum zelf, kunnen kinderen zelf opdrachten boekjes pakken. Hier staan vragen in, maar ook opdrachten om iets te tekenen bijvoorbeeld.

philips-museum-eindhoven-speurtocht-opdrachtenblad-voor-kinderen-wat-doen-zien-blog-ervaringen

Philips Museum Café

Na al dat verkennen en leren, ben je vast toe aan een pauze. Gelukkig heeft het Philips Museum een eigen museum café waar je kunt genieten van een kop koffie, thee, fris of sap uit de Philips fruittuin. Ook kun je hier terecht voor een snack, belegde broodjes of een heerlijke lunch.

philips-museum-cafe-lunch-hapje-drankje-eten-review-ervaringen-blog-met-kinderen-uitjes-eindhoven
Het Philips museumcafé is leuk ingericht

Museumshop

Je komt er niet omheen, het Philips Museum heeft ook een eigen museumshop! Hier vind je een verscheidenheid aan boeken met achtergrondinformatie over Philips en Eindhoven, ideaal voor diegenen die zich verder willen verdiepen in de rijke geschiedenis van het bedrijf en de stad.

In de winkel worden ook kleinere en grotere geschenken, souvenirs en promotionele geschenken verkocht. Denk aan mokken, ansichtkaarten, posters en t-shirts.

Maar wat de Museum Shop echt uniek maakt, is het uitgebreide assortiment aan Philips-souvenirs. Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau of een bijzonder aandenken aan je bezoek, in de Museum Shop vind je ongetwijfeld iets bijzonders.

philipsmuseum-shop-winkel-eindhoven

Review; onze ervaring met het Philips Museum met kind

Onze ervaring met het Philips Museum met kinderen was boven verwachting. Vanaf het moment dat we door de deuren stapten, werden we meegenomen op een wonderlijke reis door de geschiedenis van Philips en technologie.

De verschillende tentoonstellingen en displays waren niet alleen leerzaam, maar wist ook de aandacht van kinderen vast te houden. Voor een bezoekje aan het Philips Museum met kinderen zou ik ongeveer 1,5 uur tot 2 uur uittrekken, en echt interessant vinden wij het pas worden voor kinderen vanaf een jaar of 7.

Hoewel we helaas geen tijd hadden om de ‘Museum Kids Factory’ te bezoeken, was de ‘Innovation and you’ tentoonstelling erg interessant! Zo zagen wij onze huid verkleuren door een infraroodcamera, en kon je op schermen een lichtstad verbinden met je handen.

philips-museum-met-kinderen-ervaringen-blog-review-tips-eindhoven
Onderdeel van de interactieve Innovation and you tentoonstelling in het Philips Museum

In het Philips Museumcafé heb ik van een lekkere kop koffie genoten en de bediening was erg vriendelijk. Het is dat we hiervoor al hadden geluncht, anders hadden we hier zeker overwogen om een belegd broodje te eten.

Kortom, ons bezoek aan het Philips Museum in Eindhoven was een succes. Ondanks dat we niet alles hebben kunnen verkennen, was het een leerzame en leuke ervaring voor zowel mijn kind als voor mijzelf.

We hopen dat deze review je een idee geeft van wat je kunt verwachten van het Philips Museum met kinderen. Mocht je nog vragen hebben, of wil je meer weten over specifieke aspecten van het museum, laat het ons dan weten in de comments hieronder. We horen graag van je!

Bekijk voor tickets en meer informatie de website van het Philips Museum.

Andere leuke uitjes in Noord-Brabant:

Geef een reactie