Plopsa Indoor Coevorden Review en Ervaringen

Plopsa Indoor Coevorden; veel indoorpret met je favoriete Studio 100 helden!

Plopsa Indoor Coevorden is hét tot nu toe enige Studio 100 pretpark in Nederland en voornamelijk leuk en geschikt voor families met kleine kinderen. Het Plopsa speelpark ligt op loopafstand van Center Parcs De Huttenheugte en heeft een binnen- en buitengedeelte met attracties. Samen met mijn kleuter ben ik er zo’n 5 keer geweest in 2019. Wij gaan onze jaarkaarten niet verlengen maar een review op Evenwegmetkinderen.nl mocht natuurlijk niet ontbreken. 😉

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Plopsa Indoor Coevorden

Wist je dat Plopsa.nl ""” rel=”noreferrer noopener”>Plopsa Indoor Coevorden tot één van de 8 Studio 100 themapretparken in Europa behoort? Andere Studio 100 parken vindt je onder andere in België en Duitsland. Het themapark in Coevorden is ongeveer 15000 m² groot, waarvan ruim 10000 m² overdekt is. Verschillende themafiguren die bekend zijn van Studio 100 hebben in het park hun eigen zone met attracties. Denk bijvoorbeeld aan Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, K3 en Bobo.

Plopsa Indoor Coevorden Review

Plopsa Indoor Coevorden werd in 2008 gebouwd als indoor pretpark. Later is er buiten nog een deel aangebouwd met attracties. Plopsa is daarom ook bijna het hele jaar geopend.

Tip voor als je in de zomer gaat; neem zwemkleertjes en een handdoekje mee. Veel kinderen vinden het heerlijk om even af te koelen bij de dansende fonteinen.

Plopsa Indoor Coevorden met baby, dreumes, peuter, kleuter of kind

Plopsa Indoor Coevorden is een kleinschalig pretpark en leuk voor een dagje uit met kleine kinderen van ongeveer 3 tot 9 jaar. De attracties zijn voornamelijk binnen te vinden maar er is ook een gedeelte waar je je buiten kunt vermaken…

Voor baby’s is er een verschoonplek, er zijn kinderstoelen in het restaurant en flesjes en potjes voeding kunnen er opgewarmd worden. Plopsa Indoor met een baby of dreumes een goed idee? Je kunt samen met ze in de nostalgische draaimolen, naar de theatervoorstellingen, en buiten bij de geitjes kijken maar daar houdt het wel een beetje mee op. Voor veel attracties is namelijk een bepaalde lengte nodig. Daarom vinden wij Plopsa Indoor het meest geschikt en leuk voor families met kleine en jonge kinderen van ongeveer 3 tot 9 jaar. Voor tieners zijn de leuke attracties op 1 hand te tellen.

Studio 100 theater voorstellingen voor jong en oud

Een of twee keer per dag (afhankelijk van de drukte en events) kun je naar een voorstelling in het Plopsa theater kijken. De voorstellingen zijn vaak erg leuk en interactief, op kinderen gericht. Kinderen mogen soms opstaan om te dansen of er wordt bijvoorbeeld aan het publiek gevraagd om met zijn allen een olifant na te doen… De theatervoorstellingen kosten niets extra en zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Soms zijn er ook special guests maar dit staat dan van te voren op internet aangekondigd. Zo hebben wij K3 hier zien optreden maar ook zijn er bijvoorbeeld nijntje fandagen.

Plopsa Indoor Coevorden Theater Studio 100
Bumba in het Plopsa theater (december 2019)

Meet & Greet

Verschillende keren op een dag vind er een Meet & Greet plaats, vaak op het dorpsplein, bij de ingang van het attractiepark. Bezoekers kunnen dan in de rij staan om hun helden een knuffel, hand of high-five te geven en om op de foto te gaan. Hier is vaak een fotograaf van Plopsa bij aanwezig die een foto maakt. De foto’s kun je bij vertrek bekijken en kopen. De foto’s die gemaakt worden zijn niet gratis, maar je kunt zelf ook een mooie foto maken als er niet al te veel mensen voorstaan…

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen
Maja de Bij en Kabouter Plop zwaaien ons uit aan het eind van de middag…

Aan het eind van de dag is er vaak een uitzwaai comité. Met een dansje en een aantal liedjes worden de gasten door 1 of 2 Studio 100 figuren uitgezwaaid en bedankt voor hun bezoek.

Attracties in Plopsa Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden telt ongeveer 25 attracties, van carrousel tot achtbaan. Voor elke attractie staat een meetlat waar werknemers van Plopsa checken of kinderen wel over de minimale lengte beschikken, die toegestaan zijn bij de attracties. Hier zijn we wel streng mee. Te klein is te klein en dan mag het kindje er niet in. Eigenlijk alleen maar goed want veiligheid boven alles.

Een dreumes of peuter van 90 cm mag nog niet overal in. Voor sommige attracties heeft je kindje namelijk een lengte van minimaal 100 of 120 cm nodig (dit maakt het aantal attracties wel beperkt) of mogen ze de attractie alleen in met begeleiding van een volwassene.

De attracties in Plopsa Indoor: 1. De Botsauto’s, 2. De K3 Zweefmolen, 3. De Vliegende Fietsen, 4. Carrousel, 5. K3 Disco, 6. De Woeste Zee, 7. Het Vlot, 8. De Vuurtoren, 9. De Wickiebaan, 10. Anubis, 11. De Bootjes, 12 Het Theater, 13. De Scheve Schuit, 14. De Bumbamolen, 15. De Bumbaspeeltuin, 16. De Glijbaan, 17. Het Ballenbad, 18. Plopsa Speelboom, 19. De Maya Speeltuin, 20. De Dansende Fonteinen, 21. De Klimberg, 22. De K3 Brandweermolen, 23 . Het K3 Verkeerspark, 24. Heidi’s Dierenweide.

Plopsa Indoor met kinderen

Review; onze Plopsa Indoor Coevorden ervaringen

Mijn dochter was net 4 jaar toen wij afgelopen jaar een jaarabonnement afsloten en in de meeste attracties mocht zij in, al dan niet bij sommige attracties onder begeleiding van een volwassene. Het attractiepark had ik mij groter voorgesteld tijdens mijn eerste bezoek en in drie uurtjes heb je eigenlijk alles wel gezien. Een theater is Plopsa is dan ook geen overbodige luxe omdat er niet echt veel attracties zijn. Kleuters hebben echt de ideale leeftijd voor Plopsa Indoor.

De sfeer is erg gezellig. Er is een dorpsplein met huisjes tegen de wand en het park is prachtig gedecoreerd.

Plopsa Indoor Wickie Achtbaan Review

Mijn zoontjes van 9 en 11 jaar vinden slechts 4 attracties leuk; de Glijbaan, de Wickie Achtbaan (gaat niet over de kop), Anubis en de Scheve Schuit. Wel zijn hun heel benieuwd naar de grotere Studio 100 pretparken in Duitsland en België.

Mijn dochter van nu net 5 jaar vind eigenlijk alle attracties leuk maar de Wickie Achtbaan, de Glijbaan, de Vliegende Fietsen en De Scheve Schuit zijn haar favorieten.

Eten en drinken in Plopsa is niet goedkoop. Voor een frikandel of kroket zonder saus betaal je al 2,70. Op de meeste drankjes zit statiegeld maar wij nemen vaak zelf pakjes drinken mee als we naar Plopsa gaan.

Plopsa Indoor Coevorden Zweefmolen

De medewerkers vond ik erg vriendelijk. Er werken voornamelijk jonge mensen en ik kon merken dat ze plezier hadden. Mijn dochter gaf een van de medewerkers nog een high-five voor vertrek. Geweldig!

Zoals ik al zij gaan wij ons jaarabonnement niet verlengen. Voor komend jaar hebben wij tijdens Black Friday een Goldcard voor Slagharen gekocht. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij nooit meer naar Plopsa Indoor gaan want regelmatig zijn er kortingsacties (zelfs 2e kaartje gratis) dus wie weet!

Plopsa Indoor Coevorden Review
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Parkeren bij Plopsa Indoor Coevorden kost 10 euro (2019)
  • Geen garderobehaken aanwezig, wel kluisjes te huur voor jassen en tassen.
  • Eigen eten en drinken meenemen mag, er zijn voldoende picknickplekjes en afvalbakken.
  • Restaurant
  • Verschoonruimte
  • Geen gratis wifi
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.

Baby’s en kinderen tot 85 cm mogen gratis mee naar binnen. Kinderen van 85 cm tot 99 cm betalen 11,50 voor een ticket en iedereen groter dan 1 meter betaald 21,50. (prijspijl 2019). Kijk voor meer info en de actuele openingstijden Plopsa.nl ""” rel=”noreferrer noopener”>op de website van Plopsa Indoor Coevorden.

Adres Plopsa Indoor: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Plopsa Indoor Coevorden met kinderen te bezoeken?

* Dit artikel bevat affiliate linkjes.

Geef een reactie