Schiphol-behind-the-scenes-experience-met-kinderen-review

Schiphol Experience bustour met kinderen

Een dagje Schiphol bezoeken met kinderen is al een leuke ervaring op zich. Maar wist je dat je ook een kijkje achter de schermen kunt nemen op deze grote luchthaven in Amsterdam? Wij deden deze zomer de Schiphol behind the scenes experience bustour. Dit is een rondleiding met een touringcar, waarbij je op plekken komt waar je normaal niet mag komen. Een spannend en educatief uitje met kinderen!

Schiphol behind the scenes review

De kortingssite Groupon trok onze aandacht met een kortingsdeal voor een Schiphol behind the scenes Experience. Maar is deze rondleiding op Schiphol ook leuk voor kleine kinderen? Ik kon er weinig over vinden op internet… Toch besloten we de gok te wagen en het gewoon te doen! Lees snel onze review.

Op naar Nederlands grootste luchthaven!

Amsterdam heeft de grootste luchthaven van Nederland; Schiphol. Schiphol was in 2018 met 71 miljoen passagiers de op twee na drukste luchthaven van Europa, na Heathrow en Charles de Gaulle. Schiphol trekt dus naast de passagiers ook heel wat (dag) bezoekers. Er is zat te doen maar wij kwamen natuurlijk voor de Experience.

schiphol-met-kinderen
Mind your step… Wat vonden ze het leuk om over de band te lopen.
shiphol-rondleiding-met-kinderen
Uit dit raam zien we de oranje touringcar al staan van de Schiphol Experience tour.

Schiphol Experience

Wat is de Schiphol behind the scenes Experience nu precies? En wat kun je allemaal verwachten?

Tijdens de Schiphol Experience-bustour neemt de chauffeur je mee achter de schermen van de luchthaven. Je komt er achter hoe de brandweer werkt, hoe een hangar er van dichtbij uitziet en waar de naam ‘Schiphol’ vandaan komt. Ook kom je van alles te weten over de geschiedenis van de luchthaven. Daarnaast kan je in de bus Nederlandstalige video’s bekijken over bijvoorbeeld hoe Schiphol omgaat met veiligheid. De tour duurt ongeveer een uur en begint en eindigt op Schiphol Plaza.

shiphol behind the scenes met kinderen
Stoer! Maak een foto in een vliegtuig motor!
Dagje schiphol met kinderen
Vliegtuigjes kijken in de winkel. Op ooghoogte kun je ze natuurlijk het beste zien 😉

Voordat de Schiphol behind the scenes rondleiding begint, moet je een half uur van te voren inchecken bij de balie in de Planes@Plaza winkel. Het is dus belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Mocht je met de auto komen, parkeer je auto dan bij Visitors P1. Je kunt bij het inchecken van de Experience aan dezelfde balie een speciale uitrijkaart voor 10 euro kopen. Dat is vaak goedkoper dan een kaartje uit de automaat.

Op onze tickets stond een plattegrondje waar we heen moesten. Hierdoor konden we de balie makkelijk en snel vinden. Omdat we nog genoeg tijd hadden gingen we eerst nog even een softijsje eten bij de Burger King en shoppen bij de Hema. 🙂

Op Schiphol valt er genoeg te zien en de dametjes willen overal in en op klimmen. Zo zagen we voor de Albert Heijn een mega grote klomp staan waar ze in konden. Cheese!

Schiphol met kinderen, wat te doen?
Paspoorten voor de kids met leuke opdrachten!
Schiphol met kinderen - Kijkje in de cockpit
Een kijkje in een ontmantelde cockpit

Daarna was het al snel tijd om in te checken met onze tickets. De kinderen kregen van de baliemedewerker een eigen ‘Wereld paspoort’ met een potloodje en een kleine button. Hier kunnen ze tijdens het wachten op de chauffeur (of als ze zich vervelen tijdens de bustour) in kleuren en puzzelen. Erg leuk bedacht en het viel goed in de smaak bij de meiden. Het is natuurlijk ook meteen een leuk aandenken…

Ook staat er een klein stukje ontmanteld vliegtuig naast de Planes@Plaza shop waar iedereen gratis in mag kijken. Hier kun je plaats nemen op een vliegtuigstoel en kijken in een cockpit. Spannend hoor!

We werden stipt op tijd opgehaald door de buschauffeur. Hij droeg zelfs een pilotenpet en hield een follow-me bordje hoog. Zo konden wij hem makkelijk volgen naar de oranje bus. Het is ongeveer 5 minuten lopen.

Schiphol Experience Rondleiding Review
Allemaal in de rij staan om daarna in te stappen aan boord van de Schiphol Experience.
Review Schiphol Experience Rondleiding met kinderen
Leuke filmpjes tijdens de Schiphol Experience bustour.

We mochten in de bus zelf onze plekken uitzoeken. Toen iedereen eindelijk zat kregen we een korte intro met wat ons te wachten stond en enkele regels te horen. Zo mag je tijdens de busrit bijvoorbeeld niet eten en drinken, niet staan of lopen tijdens het rijden, en niet de beveiligingsmensen van Schiphol fotograferen.

Op de filmpjes word er informatie vertelt over de luchthaven en het luchtverkeer, en kun je je kennis testen tijdens de quizvragen… Je hoort daarna meteen of je de vraag goed hebt beantwoord. Dit vonden wij erg leuk en leerzaam. Sommige vragen waren makkelijk te beantwoorden, maar niet allemaal. Voor de kleuters waren de filmpjes niet zo interessant. De kinderen keken liever uit het raam naar buiten of in hun ‘paspoort’. Het leek wel een schoolreisje volgens de kids! Ze snappen er alleen niet zo heel veel van maar ze vermaken zich prima. De chauffeur praatte door de microfoon wanneer we ergens langskwamen om er iets over te vertellen.

Schiphol behind the scenes met kind - Review en ervaringen
We komen wel erg dichtbij de Airbussen! Wauw!
Schiphol airport
En langs de polderbaan. Hier stijgen heel wat vliegtuigen op.
Shiphol rondleiding met kinderen
Toevallig werd net het vliegtuig van J. de Mol binnen gezet.
oude verkeerstoren schiphol
De oude verkeerstoren en monument.
Review Schiphol Behind the scenes tour Rondleiding
Kijk die grote sneeuwschuivers eens!

Wij vonden de Experience echt leuk maar niet echt een uitje voor peuters en kleuters. Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of acht het beter zullen snappen.

Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van de rondleiding op Schiphol? Dan zou je kunnen kijken of het panorama terras geopend is. Daar kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje en zien hoe de vliegtuigen landen en opstijgen. Als alternatief is het ook erg leuk om naar de Mc Donald’s te gaan. Er is er namelijk eentje dicht in de buurt van een startbaan te vinden. Elke paar minuten stijgt er eentje op! Leuk om te zien hoor!

schiphol-behind-the-scenes-experience-met-kinderen
Leuk uitje? Pin het!

Praktische informatie 2019

  • Je kunt voor dit uitje niet gratis parkeren op Schiphol. Bij de balie op Schiphol Plaza (in de Planes@Plaza winkel) kun je een parkeerkaart kopen voor 10 euro.
  • Schiphol is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
  • Tickets voor de Schiphol rondleiding kun je online of aan de balie op Schiphol kopen. Op verschillende sites zoals bijvoorbeeld Groupon kun je tickets met korting bestellen.
  • Maak een online reservering voor dit uitje. Zo ben je verzekerd van een plekje. Er zijn maar een bepaald aantal plekken beschikbaar per rondleiding en vol = vol. Dit om teleurstelling op de dag zelf te voorkomen.
  • Wees ruim op tijd aanwezig! Let op dat je een half uur van te voren hebt ingecheckt.
  • ID kaart of paspoort is verplicht als je 14 jaar of ouder bent. Als je deze niet kunt tonen mag je helaas niet mee. Dit vanwege de scherpe veiligheidsregels.
  • Tijdens de busrit mag je niet eten en drinken.
  • Gratis wifi / internet op de luchthaven, niet in de bus.
  • Tip: neem je verrekijker mee!

Schiphol Experience reserveren

Kijk voor meer info over de bustour op de website van Schiphol Experience. Meteen reserveren kan hier.

De Schiphol Experience balie vind je in de Planes@Plaza winkel bij de vertrekhallen, aan de rechterhand van Burger King.

Hebben jullie al zin gekregen om de Schiphol behind the scenes Experience rondleiding met kinderen te doen?

Geef een reactie