review-sealife-timmendorfer-strand-met-kinderen-ervaringen-blog

SEA LIFE Timmendorfer Strand; een verrassend uitje voor de hele familie!

Review – SEA LIFE Timmendorfer Strand is een leuk (indoor)uitje met kinderen, wanneer je op vakantie bent aan de Duitse Oostzeekust. Wij verbleven tijdens de paasvakantie met de familie een lang weekend op Landal Park Travemünde en natuurlijk mocht een bezoek aan SEA LIFE niet ontbreken als je gek bent op de zee en alles wat daarbij hoort…

Opa en oma waren nog nooit eerder bij een SEA LIFE aquarium geweest. Zij mochten met ons mee en keken net als ons, hun ogen uit. Zo stonden we bijvoorbeeld oog in oog met een reuzenschildpad genaamd ‘Speedy’, het andere moment – in een kijkbubbel – veilig tussen de piranha’s, en mochten we onder begeleiding van het personeel een anemoon aanraken.

Het was een geslaagd familie uitstapje met zijn allen!

In dit blog vertellen we jullie alles wat je moet weten over SEA LIFE Timmendorfer Strand, delen we handige tips en vertellen we meer over onze eigen ervaringen.

SEA LIFE Timmendorfer Strand met kinderen

SEA LIFE Timmendorfer Strand met kinderen bezoeken is veel meer dan alleen een aquarium met vissen; je hebt hier een blik naar de verrassende onderwaterwereld, wat echt een belevenis is. Het is een leuk en educatief uitje, en kinderen kunnen met een boekje opdrachten uitvoeren en stempels verzamelen. Ook voedermomenten zijn leuk om bij te wonen met kinderen.

Ik krijg weleens de vraag of SEA LIFE dan overal hetzelfde is? Mogelijk ben je al eens bij SEA LIFE Scheveningen of SEA LIFE Oberhausen (klein stukje over de grens in Duitsland) geweest. Het ‘concept van SEA LIFE’ is eigenlijk overal hetzelfde maar toch ervaren wij ieder bezoek en elke vestiging weer anders. Zo heb je in Scheveningen bijvoorbeeld ook een buitenverblijf met pinguïns maar in Timmendorfer Strand niet. Wel heb je hier leuke speeltuinen om de hoek en een fijn restaurant!

sealife-timmendorferstrand-met-kinderen-review-blog-ervaringen
SEA LIFE Timmendorfer Strand

Ligging en bereikbaarheid

Vanaf ons verblijf op Landal Park Travemünde op het schiereiland Priwall bij Lübeck, was het nog geen 40 minuten autorijden naar SEA LIFE Timmendorfer Strand. Hiervoor moesten we met de auto eerst oversteken op een kleine veerpond en daar rekent de navigatie al snel 20 minuten voor omdat dit pondje elke 10/15 minuten afvaart.

SEA LIFE Timmendorfer Strand ligt in de deelstaat Sleeswijk-Holstein in Duitsland. Het aquarium ligt dicht aan het strand en aan de promenade van deze luxe badplaats. Aan de promenade vind je veel luxe boetiekjes, een leuke speeltuin en terrasjes waar je kunt borrelen.

Je kunt hierdoor niet direct bij SEA LIFE voor de deur parkeren. Wel zagen wij een parkeergarage in de buurt. Zelf hebben wij het advies van de website van SEA LIFE opgevolgd en onze auto’s op de Sea Life P2 parkeerplaats geparkeerd. Dit is de parkeerplaats bij de supermarkten ‘Famila’ en ‘Aldi’. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen en de bordjes wijzen vanaf deze parkeerplaats zelf de weg naar het aquarium.

sealife-timmendorferstrand-oostzee-duitsland-ervaringen-review-blog
Dit vonden we erg grappig maar vooral ook handig: strandhuisjes bij de ingang van SEA LIFE waar je je kinderwagens en buggy’s in kunt parkeren.

Met een opdrachtenboekje op ontdekking en stempels verzamelen bij elk Tauchstation

Bij de kassa ontvangen kinderen vaak een opdrachtenboekje waarmee ze het aquarium doorlopen. Dit is een soort van speurtocht met vragen, maar wel in het Duits. Wanneer ze een vraag of puzzel voltooien, kunnen ze bij elk ‘Tauchstation’ zelf een stempel in hun boekje zetten als beloning voor hun inspanningen. Als je alle stempels hebt verzameld, kun je ze aan het einde bij de souvenirshop laten nakijken en wacht er wellicht een leuke verrassing. Het boekje mag na afloop mee naar huis.

sealife-timmerdorfer-strand-met-kinderen-ervaren-blog-review
Je zintuigen worden geprikkeld bij de speurtocht hihi, even ruiken
sea-life-timmendorferstrand-met-kids-kinderen-review-blog-ervaringen
Daarna mogen ze een stempel zetten en op naar het volgende Tauchstation!

Een opstapje gebruiken voor kleine kinderen zodat ze alles goed kunnen zien

Bij SEA LIFE Timmendorfer Strand wordt gezorgd voor het comfort en gemak van alle bezoekers, inclusief de allerkleinsten. Daarom biedt het aquarium kleine opstapjes te leen voor kleine kinderen. Deze staan in het begin van de looproute opgestapeld en kan je zo pakken. Aan het eind van de route dien je deze weer in te leveren op de daarvoor bestemde plaats.

De opstapjes zijn aan te raadden voor kinderen tot een maximale lengte van ongeveer 140 cm en mijn dochter (van 130 cm lang) heeft hier ook vaak gebruik van gemaakt tijdens ons bezoek.

sea-life-timmendorfer-strand-met-kinderen-review-ervaringen-blog
Zie naast ons het witte opstapje dat je kunt lenen tijdens je bezoek

Deze opstapjes zijn er om kinderen te helpen gemakkelijker bij de kijkvensters te komen. Omdat sommige delen van het aquarium misschien wat hoger zijn dan ideaal voor de lengte van kleine kinderen, kunnen deze opstapjes hen helpen om beter te zien en volledig deel te nemen aan de ervaring. Het is een klein gebaar dat het bezoek voor gezinnen met jonge kinderen nog plezieriger maakt.

Fotohotspots en bubbels waar je in kunt staan

Deze speciaal ontworpen gebieden binnen het aquarium zijn perfect om foto’s te maken. Zo kun je even bukken en in een bubbel gaan staan tussen de piranha’s en bij schildpadden of andere vissen. Ook hier is het fijn om het opstapje mee te nemen voor kleine kinderen zodat hun hoofdje goed zichtbaar is als je zo’n soortgelijke foto wilt maken.

Panoramisch uitzicht in de onderwatertunnel

De onderwatertunnel bij SEA LIFE Timmendorfer Strand is een van de hoogtepunten van het aquarium.

Terwijl je door de tunnel loopt, lijkt het alsof je je midden in de oceaan bevindt, omringd door kleurrijke vissen, indrukwekkende haaien en andere adembenemende zeedieren. De tunnel biedt een panoramisch uitzicht, waardoor je de kans krijgt om deze prachtige wezens vanuit een compleet nieuw perspectief te bewonderen.

Voor kinderen en volwassenen is de onderwatertunnel een onvergetelijke ervaring, die hen de mogelijkheid biedt om oog in oog te staan met enkele van ’s werelds meest intrigerende onderwaterwezens. Aan de randen kun je informatie lezen over de dieren die hier leven.

Uiteraard is dit ook een plek waar men vaak zelf een foto maakt als aandenken.

sealife-timmendorfer-strand-beach-met-kinderen-kids-review-ervaringen-blog-tunnel
Speedy de reuzenschildpad komt ook even voorbij zwemmen bij de onderwatertunnel. Wat gaaf om te zien!

Levende zeeanemonen aanraken in voelbakken

De ‘voelbakken’ zijn een interactief en educatief onderdeel van de ervaring bij SEA LIFE Timmendorfer Strand.

In de voelbakken kun je – onder begeleiding van het personeel – dingen uit zee aanraken. Bijvoorbeeld schelpen of en roggenei maar ook levende zee-anemonen. Dat maakt het mogelijk om de unieke texturen, structuren en bewegingen van deze dieren te ervaren, wat een diepere waardering en begrip van het onderwaterleven bevordert.

De voelbakken zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen, omdat ze een directe en zintuiglijke ervaring bieden die vaak nog lang bijblijft na het bezoek aan het aquarium.

zee-anemonen-aaien-sea-life-timmendorfer-strand-beach-aquarium-review
Zee anemonen voelen toch wel een beetje gek aan…

Souvenirshop voor een leuk aandenken

Aan het einde van je bezoek aan SEA LIFE Timmendorfer Strand kom je uit in een souvenirwinkel waar je leuke en unieke souvenirs kunt vinden. Van pluchen zeedieren tot t-shirts, sleutelhangers en andere leuke items, de souvenirwinkel biedt iets voor alle leeftijden en smaken. Ook is dit de plek waar je de stempelboekjes van de kinderen kunt laten nakijken.

sealife-souvenirshop-cadeaus

Eten en drinken in het restaurant

SEA LIFE Timmendorfer Strand heeft een eigen restaurant waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje, voor of na hun bezoek aan het aquarium. Van lichte snacks tot volledige maaltijden, er is voor elk wat wils. Ook typisch Duitse gerechten staan op de kaart zoals een wiener schnitzel of curryworst met pommes.

Na een ochtend of middag vol verkenning van de onderwaterwereld, is het restaurant de perfecte plek om even te ontspannen en bij te tanken voordat je vertrekt. Met zijn gezellige sfeer en uitzicht op zee en een speeltuin, is het restaurant een welkome toevoeging aan de ervaring van SEA LIFE Timmendorfer Strand.

sealife-timmendorfer-strand-restaurant-eten-en-drinken

Review: onze ervaring bij SEA LIFE Timmendorfer Strand met kinderen kort samengevat

Wij hebben erg genoten van een bezoek aan SEA LIFE Timmendorfer Strand met onze kinderen en (schoon)ouders. Ook opa en oma vonden het een geweldig uitje en een leuk avontuur. Dat bevestigd dat het een leuk uitje voor zowel jong als oud is. Van de buitenkant lijkt het aquarium wat aan de kleine kant maar niets is minder waar. Het grootste deel van het aquarium vind namelijk onder de grond plaats.

Voor het bezoek kunnen wij aanraadden om ongeveer 1,5 uur aan tijd uit te trekken maar wil je voederingen bijwonen, kun je iets langer tijd nemen. De tijden worden omgeroepen, en zijn heel handig voor je bezoek ook op de website te vinden. Wij hebben helaas het voedermoment gemist maar uit ervaring bij SEA Life Scheveningen kan ik jullie vertellen dat zo’n voedermoment heel interessant is. Er word dan ook van alles uitgelegd over het dier of de dieren en je kunt vragen stellen.

Ook de speurtocht met stempels vonden de jongste twee kinderen een leuke activiteit en dat we een echte levende anemoon gevoeld hebben, zullen we nooit vergeten. Verder hebben we geleerd hoe je zoal kunt bijdragen aan minder ‘plastic soup’ in de oceaan. Top uitje!

sealife-met-kinderen
Zo groot…

Praktische informatie & tips

  • Boek online tickets met tijdslot om zeker te zijn van een plekje en om wachtrijen te voorkomen.
  • Met de Ostsee Card (toeristenkaart) krijg je korting op je tickets.
  • Parkeren bij Famila supermarkt / P2 SEA LIFE.
  • Ongeveer 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats.
  • Buggy/kinderwagen stalling aanwezig.
  • Restaurant aanwezig.
  • Verschoonplek aanwezig.
  • Combineer je dagje uit met kinderen door een bezoek aan de naastgelegen speeltuinen op de promenade, het strand of wandel over de promenade in Timmendorfer Strand. Heb je meer tijd, dan zou je ook nog Karls Erlebnisdorf (belevenis speeltuin) in Warnsdorf kunnen bezoeken.
sealife-timmendorfer-strand-met-kinderen-review-ervaringen-blog
Pin op Pinterest om dit uitje te bewaren voor later

Neem voor meer informatie, de prijzen en actuele openingstijden een kijkje op de website van SEA LIFE Timmendorfer Strand.

Adres SEA LIFE: Kurpromenade 5, 23669 Timmendorfer Strand, Duitsland

Hebben jullie al zin gekregen om SEA LIFE Timmendorfer Strand met kinderen te bezoeken?

*Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking met SEA LIFE. Zoals jullie van ons gewend zijn delen we onze eerlijke ervaringen.

Geef een reactie