Skoot Review - Kinderkoffer en Vespa

Skoot Kinderkoffer; leuke Vespa koffer waar kleine kinderen op kunnen rijden (review)

De Skoot koffer is een leuke kinderkoffer in de vorm van een Vespa scooter, en is in vele kleuren verkrijgbaar. Onze Skoot (no spon) gaat nu al drie jaar met de kinderen mee op vakantie! De Skoot trolley is leuk voor peuters en kleuters omdat ze er ook op kunnen zitten en rijden. Alleen de toeter voor snelheidsduivels ontbreekt nog… 😉

Skoot koffer

Als je regelmatig een nachtje of weekend weg gaat, of reizen maakt, met een peuter of kleuter is het leuk dat je kindje een eigen koffertje heeft. Kleine kinderen willen vaak helpen en hoe prettig is het dan als ze hun eigen trolley of koffertje kunnen inpakken? Bang dat jij er zelf mee loopt te sjouwen? Wel nee joh! Op het vliegveld en op gladde vloeren kan de Skoot koffer als loopauto gebruikt worden. Met deze eyecatcher krijg je zeker bekijks!

De bekendste kinderkoffertjes zijn geloof ik de Trunki’s maar er zijn er nog véél meer leuke merken. Onze ogen vielen destijds op een Skoot koffer. Het kinderkoffertje heeft een look van een Italiaanse Vespa scooter. Een tof design! Onze voorkeur ging uit naar een roze Skoot koffer maar die was destijds telkens uitverkocht. Mintgroen was onze tweede keus.

Trekken

Buiten op de stoep liggen takjes, steentjes en stoeptegels die iets verschoven zijn. Buiten rijden op de stoep is niet echt een optie. Je kunt de Skoot koffer dan dragen of achter je aan trekken. Bij de koffer zit een schouderband meegeleverd die je dan alleen aan de voorkant vastklikt als je het koffertje achter je aan wilt trekken.

Skoot koffer Vespa - review
Mijn kleuter trekt de Skoot achter haar mee naar het hotel!

Dragen

Om de Skoot koffer te dragen klik de schouderriem vast aan de ogen op de voor- en achterkant van de Skooter. Zo kun je de kinderkoffer als volwassene over je schouder dragen.

Review Skoot kinderkoffer - Vespa koffer voor kinderen
Skoot koffer dragen. Lukt prima zo!

Rijden

Maar het allerleukste voor je peuter of kleuter is natuurlijk het rijden op de Vespa Skoot(er). Kijk wel even van te voren of het koffertje goed gesloten is en of de schouderriem er helemaal af is. Anders rijdt het niet zo lekker. Mijn dochter is nu 4 jaar en kan er nog prima op zitten en rijden.

Ervaring Skoot kinderkoffer - Vespa koffer
Pas op je eigen voeten als je kind op een Skoot voorbij sjeest.

Onze ervaring

Wij kozen de Skoot kinderkoffer vanwege het design. Het is handig en leuk als kinderen ook op hun koffer kunnen zitten en rijden. Kleine kinderen houden het vaak niet zo lang vol om te lopen op het vliegveld en kunnen op deze manier makkelijk vooruitkomen zonder dat je als ouder je kind hoeft te dragen.

Ik ben blij dat ik de sticker met gebruiksaanwijzing van de Skoot op de zijkant heb laten zitten. Als ik het koffertje een tijd niet heb gebruikt weet ik namelijk niet meer in welke volgorde het koffertje open moet. Het open en dichtdoen van het koffertje moet je eenmaal door hebben en een peuter of kleuter heeft daar hulp bij nodig. Ook moet je bij het sluiten van het Skoot koffertje goed opletten dat er niets tussen de randen zit. Dit is met kleding en stoffen soms lastig te zien.

Het koffertje mag mee als handbagage in het vliegtuig. Dat maakt het vliegen met een peuter of kleuter nog leuker!

Onze Skoot is na 3 jaar nog steeds stevig. Wel laten de stickers en het naambordje een beetje los. Maar dat mag de pret niet drukken want als we weer weg gaan dan wil mijn dochter het koffertje graag weer mee!

Skoot Vespa kinderkoffer - Ervaringen
Leuke koffer? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Afmeting: 46 x 40 x 20 cm
  • Inhoud 13 liter
  • Geen slot
  • Geschikt voor kinderen tot 6 jaar

Tot op heden heb ik niet kunnen vinden waar de Skoot op dit moment nog verkrijgbaar is. Wellicht worden deze kinderkoffers niet meer geproduceerd. Eventueel zou je op Marktplaats kunnen kijken voor een (tweedehands) exemplaar.

Geef een reactie