Review speeltuin de Morskieft Reutum met kinderen

De Morskieft Reutum; grote buiten- en indoor speeltuin in Twente

De Morskieft Reutum is een café en restaurant met een grote buiten- en binnenspeeltuin in Twente. Ook kun je bij de Morskieft een Escape room boeken of Blacklight Midgetgolf spelen, erg leuk voor een kinderfeestje of als uitje met de familie! Afgelopen weekend gingen wij er met onze vrienden en kinderen heen om te spelen en eten. Of het leuk was? Jaaaaa!

Speeltuin de Morskieft

De Morskieft is het ideale adresje in Twente waar kinderen met alle leeftijden zich kunnen vermaken. En dat gewoon het hele jaar door! Buiten zijn veel speeltoestellen en binnen een grote overdekte zandbak met meer…

Speeltuin de Morskieft kun je vinden in Reutum, aan de grote weg tussen Fleringen en Ootmarsum, dichtbij café en kampeerboerderij de Molenberg. Vanaf de weg is de speeltuin met de enorme reus goed zichtbaar, niet te missen!

Mijn kinderen waren er al eens eerder geweest met opa en oma, voor mij was het de eerste keer. Opvallend zijn de nostalgische rood-geel geverfde speeltoestellen die buiten staan. Je krijgt meteen zin om te spelen als je er bent!

Durf jij in zo’n groot rad?

Buiten spelen

Even twijfelde ik om zelf in zo’n hamsterrad te gaan. Dit heb ik niet gedaan haha. Voel ik mij toch iets te oud voor. De kinderen wilden gelijk overal opklimmen toen we het speelterrein opliepen. Voor hun was niets te gek!

Er zijn hele leuke familieschommels waar je met het hele gezin op kunt schommelen, een voetbaltafel, grote schaakstukken en veel speeltoestellen.

Indoor spelen

Morskieft met kinderen - Overdekt speelstrand Twente Overijssel
Gaaf, zo’n grote zandbak!
Review Morskieft met kinderen
Ook een apenkooi en trampolines voor de kinderen in de Morskieft.

Binnen spelen bij de Morskieft is ook erg tof! Er is een mega grote zandbak met speeltoestellen. Het lijkt wel een overdekt strand maar dan zonder water. 😉

Je kunt hier ook glijden, bouwen met mega blokken, er is een walk-in spookhuis, een carrousel en een springkussen!

Attracties

Attracties Speeltuin Morskieft in Reutum
Tsjoek – tsjoek!

Een leuk extra’tje van de Morskieft: attracties! Buiten om de reus kunnen kinderen in een elektrische auto rijden. Hier moet je wel een geldmuntje in doen. Het treintje en de carrousel zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Hiervoor moet er wel een volwassene persoon op de knop blijven drukken.

Als dat nog niet genoeg is is er ook een Blacklight Midgetgolfbaan en Escaperooms. Hier betaal je uiteraard wel iets extra voor.

Uit eten

Je kunt bij restaurant de Morskieft uit eten maar een hapje op het terras is ook mogelijk. Er staan onder andere pannenkoeken, kipsaté, soepen, schnitzel, zalm en snacks op de kaart. Niet heel bijzonder deze gerechten maar de kinderen zullen er van smullen. De nagerechten vonden wij hier toch wel het lekkerst!

ndoor speeltuin Twente Reutum Morskieft met kind - Review
Hier kunnen kinderen hun energie wel kwijt!

Onze ervaring bij de Morskieft Reutum

De Morskieft is een leuk uitje in Twente! Wij zullen zeker nog eens terug komen om hier te spelen met de kinderen, of misschien wel om hier een kinderfeestje te vieren. Mijn kinderen zijn 4, 8 en 11 jaar kunnen zich hier uren vermaken. De overdekte speeltuin met walk-in spookhuis vonden zij het allerleukst! Ik had verwacht dat het in de indoorspeeltuin wel heet en plakkerig zou zijn maar dat viel reuze mee.

Wij zouden het leuk vinden als de Morskieft in de toekomst zou uitbreidden met een waterspeeltuin, zodat kinderen tijdens zomerse temperaturen een beetje afkoeling kunnen zoeken en met water spelen.

review-morskieft-reutum-speeltuin-twente
Leuke tip? Pin het!

Praktische informatie 2019

  • Parkeren is gratis bij de Morskieft
  • Buitenspeeltuin
  • Indoorspeeltuin
  • Blacklight Midgetgolf
  • Escape rooms
  • Eigen eten en drinken meebrengen is niet toegestaan
  • Er zijn voldoende horecagelegenheden
  • Gratis internet / wifi spot bij het indoor gedeelte
  • Verschoonruimtes zijn aanwezig
  • Mogelijkheid om je kinderfeestje hier te vieren

Kinderen tot en met 12 jaar betalen per kind €3,50 aan entree. Ouders en verzorgers mogen gratis mee naar binnen. Bekijk voor meer info en actuele openingstijden de website van speeltuin de Morskieft.

Adres Morskieft: Ootmarsumseweg 303, 7667 PB Reutum, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om de Morskieft met kinderen te bezoeken?

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie