Spelekids Loosdrecht - indoorspeeltuin overdekt uitje in het Gooi

Spelekids Loosdrecht; leuke indoorspeeltuin met kinderactiviteiten in ’t Gooi

Ken jij Spelekids in Loosdrecht al? Deze leuke indoorspeeltuin met panda mascotte, zit bij het activiteiten- en evenementencomplex de Avontuurfabriek, waar kinderen ook kunnen glowgolfen en karten. Een leuke overdekt uitje in ’t Gooi én toch weer even nét iets anders dan een Balorig of een Monkey Town! Mijn dochter leefde zich uit in de houten pipowagens en vond de ballonnenkooi erg leuk!

Spelekids Loosdrecht

Spelen met de kids bij Spelekids; een heerlijke plek voor kinderen om even uit te poweren. Ouders/verzorgers kunnen hier tegenwoordig ook werken met hun laptop terwijl de kids spelen, want er is gratis wifi. Deze indoorspeeltuin ligt bij Loosdrecht (in de voormalige Pandahallen) in de provincie Noord-Holland. Voor mensen die het plaatsje niet kennen, het ligt slechts 2 kilometer van Hilversum. Een heuse ballenbak in het Gooi! Kijk je mee wat er allemaal te doen is?

Voordat we gaan spelen, eerst even naar de garderobe. Waar thuis de schoenen worden uitgetrapt, liggen ze hier allemaal netjes op een rij!

Ouders en begeleiders die meekomen zijn verplicht om hoesjes over de schoenen te trekken. Deze liggen klaar in een bak naast de garderobe. Het zijn net van die plastic schoenhoesjes die je ook bij de zwemles over je schoenen moet doen. Dit verzoeken ze vanwege de hygiëne. Mocht je dit niet willen dan kun je ook je schoenen uittrekken en op sokken lopen.

En dan is het nu tijd om Spelekids te verkennen! Waar mijn dochter normaal gesproken bij een indoorspeeltuin gelijk de apenkooien in wil om te klimmen en klauteren, stond ze hier eerst even stil. Met open mond en vol verbazing… Er zijn gewoon zoveel mogelijkheden dat ze niet goed weet wat ze eerst wil doen. Daarom stel ik haar voor om eerst even een rondje te lopen in deze overdekte speeltuin en dat doen we!

Spelekids Loosdrecht Hilversum 't Gooi REVIEW
Deze foto van Spelekids maakte ik vanaf het balkon.

Ook lopen we even naar het balkon waar een buitenterras aan zit. Daar kun je natuurlijk heerlijk zonnen in zomer, als je iets oudere kinderen hebt die zichzelf in de speeltuin kunnen vermaken. Er zijn zitgelegenheden genoeg, zowel beneden als boven. Boven is het qua geluid wel iets rustiger om te zitten als je wilt flexwerken. 😉

Spelekids biedt diverse indoor kinderactiviteiten aan voor kleine en grote kinderen. Voor de allerkleinsten is er een peuterzone waarin zij heerlijk kunnen spelen. Kleuters en oudere kinderen kunnen in de grote apenkooi spelen. Hierin kunnen ze genieten van glijbanen, een ballenbak en kunnen ze onbeperkt klimmen, klauteren en springen op de indoor trampolines. Willen ze toch liever tv kijken dan kan dit in de mini bioscoop of ze kunnen spelen op computerspellen. Genoeg te doen dus!

Panda mascotte

Voordat Spelekids hier was gevestigd waren dit de Pandahallen Loosdrecht. In deze grote hal zat een tennisbaan. Een panda als mascotte is dan wel goed bedacht! De panda in Spelekids heeft ook een naam; Peter Panda. Op sommige dagen komt hij de kleine bezoekers een handje of high-five geven en kun je samen met hem op de foto. Ook zie je Peter Panda overal op de muren terugkomen en liggen er kleurplaten bij de kassa. Kleine kinderen zullen om deze reden sneller de naam ‘Panda speeltuin’ onthouden dan Spelekids.

Panda Peter Panda Mascotte Spelekids Loosdrecht
Mascotte Peter Panda kom je overal tegen in Spelekids. Mijn dochter hinkelt hier over de ‘voetstappen’.

Peuterzone

De peuterzone is voor kinderen van 0-4 jaar. Hier hebben zij de ruimte om te kruipen en te ontdekken. Je dreumes of peuter kan er niet zomaar uit of in lopen want je moet je kleintje even over een drempeltje van ongeveer 30 cm tillen.

Hier zie je de ballonnenkooi achter de peuterzone. De ballonnen vliegen om je oren!

Klimmen en klauteren

De apenkooi is erg leuk! Hier zitten verschillende elementen in om tussendoor even te spelen. Even klimmen, klauteren, glijden en springen! Erg fijn dat het er voldoende licht bij Spelekids is. Ik ben wel eens in indoorspeeltuinen geweest met veel donkere hoeken in zo’n kooi… Dat is jammer maar hier gelukkig niet aan de orde. Vanaf de buitenkant is alles goed te zien.

Spelekids Loosdrecht Ervaring Review
Coole en snelle glijbaan met ronde banden!

Gameroom

Richting de toiletten is een ‘game room’. Hier kun je chillen op de loungebanken of gewoon lekker een spelletje spelen!

Gameroom Spelekids Hilversum Loosdrecht Indoor Uitje in 't Gooi
Gameroom in Spelekids
Spelekids Loosdrecht met peuter
Ballen wegtrappen op een screen. Leuk spelletje en ook te begrijpen voor kleine kinderen.

Eten en drinken

Het is bij Spelekids niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Naast de entree als je binnenkomt vind je het restaurant waar je een hapje en drankje kunt bestellen. Van spelen krijg je zeker honger! Ze hebben hier patatjes, snacks, bittergarnituur, koek en snoepjes maar ook belegde broodjes en gezonde snacks. Je krijgt na het betalen een pieper mee waarmee je je bestelling op kunt halen als het klaar is. Smullen!

Onze ervaring

Wij zijn samen zo’n 2 uurtjes in Spelekids geweest. Het is een leuke overzichtelijke indoorspeeltuin alleen staan alle activiteiten wel dicht op elkaar. Voor peuters en kleuters misschien wat overweldigend maar als ze een keer de weg weten dan kunnen zij zich hier prima vermaken. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je als ouder zelf toezicht moet houden. Mijn tip is dan ook altijd; loop eerst een rondje samen met je kindje om te kijken wat er allemaal is en spreek af waar jij als ouder of begeleider gaat zitten.

Wij hebben een leuke middag gehad en hebben ons prima vermaakt. Minpuntje(s)? Ik mis tassenhaken aan de toiletdeuren. Op zulke plekken wil je je tas liever niet op de grond zetten.

Leuke tip? Pinnen maar!

Praktische informatie

  • Parkeren is gratis bij Spelekids.
  • Let op: je kunt alleen met PIN betalen, dus niet contant.
  • Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.
  • Restaurant
  • Verschoonruimte
  • Kindertoiletten
  • Gratis wifi
  • Ook speciale peuterochtenden.
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje.
  • Kleurplaten winactie. Neem een Spelekids kleurplaat mee voor thuis. Deze ligt bij de ingang.

Kijk voor meer info, de entreeprijzen en actuele openingstijden op de website van Spelekids.

Adres Spelekids: Industrieweg 12, 1231 KH Loosdrecht, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Spelekids met kinderen te bezoeken?

*Ik bezocht Spelekids Loosdrecht samen met mijn dochter op uitnodiging van een influencer event voor mijn andere blog Volgmama. Voor én na het event mochten wij bij Spelekids vrij spelen.

Review Date
Reviewed Item
Spelekids
Author Rating
41star1star1star1stargray

No Comments

Leave a Reply