Review Sprookjeshof Zuidlaren Drenthe

Sprookjeshof Zuidlaren; sprookjesbos, kinderboerderij en speeltuin in één

Sprookjeshof Zuidlaren is een sprookjesbos, kinderboerderij en grote speeltuin in één. Echt een bijzonder en leuk uitje met kinderen in Drenthe! Voor nog geen 10 euro per persoon kun je je hier best wat uurtjes vermaken.

Op één van de laatste dagen dat wij nog gebruik konden maken van de voordelen met onze Plopsa Indoor jaarkaarten, besloot ik samen met mijn dochter nog even Sprookjeshof Zuidlaren (met korting) te bezoeken. Hadden we dit maar véél eerder gedaan in 2019, het is er echt zó leuk en zeker op dagen met mooi weer! Het was nu alleen een beetje koud met 1 graden boven 0… brrr. Superfijn dan weer dat ze ook een best grote indoorspeeltuin in Zuidlaren hebben! Maar het sprookjesbos vond ik stiekem toch wel het allerleukst.

Sprookjeshof attractiepark Review
Attractiepark Sprookjeshof, door die poort moeten we naar binnen.

Sprookjeshof Zuidlaren

Sprookjeshof Zuidlaren; in Drenthe en Groningen al een groot begrip. Het attractiepark bestaat al sinds 1957. Attractiepark? Ja dat staat letterlijk groot op het bord boven de ingang van het park. Een beetje vreemd in onze ogen want bij attractieparken denken wij al snel aan achtbanen, carrousels en meer dingen waar je voor in de rij moet staan. Een speelpark? Dat past beter.

Sprookjeshof Zuidlaren Speeltuin

De grote buitenspeeltuin heeft een mix met nieuwe speelelementen, klimforten en een nostalgische speeltuin zoals we die van vroeger kennen. De verschillende speelmogelijkheden in combinatie met het sprookjesbos, de kinderboerderij en de binnenspeeltuin maken het tot een unieke (speel)plek in het noorden van Drenthe en dichtbij Groningen! Het is er echt leuk!

Sprookjesbos in Drenthe

In het sprookjesbos kom je kabouters en leuke sprookjes tegen. Er staan schattige kleine huisjes en gebouwen waar wel 25 (dat zijn er best veel!) sprookjes tot leven komen met elke keer maar één druk op de knop. Het lijkt bijna een – mini – Efteling want voordat we het sprookjesbos in attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren betreden, luisteren we naar de sprookjesboom die het één en ander te vertellen heeft. Ook komen we Langnek tegen, hoe leuk! Ook herkennen we veel oud-Hollandse kinderliedjes zoals Berend Botje (Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren…) en ik zag twee beertjes broodjes smeren. Verder hebben wij even geluisterd naar de sprookjes en liedjes van de Smurfen, Nijntje, Doornroosje en Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Sprookjesbos Zuidlaren Drenthe - Langnek Lange Jan
Sprookjesbos Sprookjespark Zuidlaren

Kinderboerderij

In de kinderboerderij van Old MacDonals lopen allerlei leuke diertjes. Geitjes, pauwen en kippen, maar ook herten en alpaca’s. Er staat een stoere tractor en de dieren hebben hun eigen fort! Kleine boertjes en boerinnetjes kunnen hier ook een rondje fietsen op de traptractors.

Sprookjeshof Kinderboerderij Drenthe
Boven bij het fort liepen twee pauwen en dochterlief nam een kijkje in de put.

Attracties

Naast de speeltoestellen zijn er een paar ‘kleine’ attracties bij Sprookjeshof. Geen reuzenrad, achtbaan of dingen die over de kop gaan maar wel leuke auto’tjes waar je een muntstuk in kunt doen en rondjes rijden, een carrousel die je rond kunt laten draaien als er een volwassen persoon op gaat trappen en meer van dit soort leuke dingen.

Speeltuin

Slecht weer? Dan kun je lekker binnenspelen in de indoorspeeltuin. Deze vind je linksachter in het speelpark. Maar als het mooi weer is dan heb je dubbel zoveel pret, de speeltuin buiten is namelijk ook erg leuk!

Sprookjeshof met peuter of kleuter

Buiten spelen

Buiten staan nostalgische speeltoestellen zoals we die van vroeger kennen maar ook nieuwe kastelen en een heus piratenschip. Ook de tokkelbaan vond mijn dochter geweldig. Toen wij onze entree betaalden en doorliepen hadden we meteen zoiets van wauw, wat is het leuk hier! Zoveel te doen!

Review Sprookjeshof
Ondanks de kou toch even van de tokkelbaan

Indoorspeeltuin

De grote indoorspeeltuin heeft hier echt toegevoegde waarde. Zeker op dagen als het regent, in de herfst en in de winter. Kunnen ouders lekker opwarmen met een kop warme chocomel, koffie of thee en kinderen kunnen hier mooi hun energie kwijt. Wij hebben hier een paar uurtjes gezeten. Er is een grote familieglijbaan met matjes, een rollerbaan, hoge klimberg, fietsbaan, airhockey en een spannende shooterarena. De indoorspeeltuin bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft op de bovenste verdieping een Sprookjestheater. Voor kleine kinderen van 0-4 jaar is er ook een apart speelgedeelte.

Sprookjeshof indoorspeeltuin Drenthe
Binnenspeeltuin Sprookjeshof Zuidlaren Drenthe - Review

Ervaring met Sprookjeshof Zuidlaren

Even kort samengevat; wij hebben echt een hele leuke middag gehad bij Sprookjeshof Zuidlaren in Drenthe. Het was het uurtje rijden zeker waard. Ik had eigenlijk verwacht dat Sprookjeshof als doelgroep peuters en kleuters had. Om deze reden ben ik ook alleen met mijn dochter gegaan. Dit had ik dus mis. Er was zoveel leuks te zien en te doen, ook voor kinderen tot een jaar of tien is er genoeg te beleven. Het park is schoon, de prijzen vallen mij reuze mee, ook in de horeca. Je kunt er een leuk dagje uit van maken.

Review Sprookjeshof Zuidlaren
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische informatie

  • Parkeren is gratis bij Sprookjeshof
  • Binnen en buiten spelen
  • Restaurant
  • Kinderwagenvriendelijk
  • Verschoonplek aanwezig
  • Buitengedeelte gratis wifi
  • Voor een paar kleine attracties betaal je extra
  • Mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje

Baby’s en kinderen van 0 tot en met 1 jaar mogen gratis mee. Iedereen ouder dan 2 jaar betaalt 9,95 p.p. entree (prijspeil 2019). Neem voor meer informatie en de actuele openingstijden een kijkje op de website van Sprookjeshof Zuidlaren.

Adres Sprookjeshof: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren, Drenthe, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om Sprookjeshof Zuidlaren met kinderen te bezoeken?

Geef een reactie