Uitkijktoren Weusthag Hengelo kijkgat

Weusthag uitkijktoren in Hengelo nabij A1 snelweg

De roestkleurige Weusthag uitkijktoren in Hengelo is vanaf de A1 snelweg duidelijk te zien. Wij zijn er al vaker langsgereden als we mijn familie in Enschede bezochten, en omdat het afgelopen weekend zo zonnig en helder weer was, hebben wij hier een tussenstop gemaakt.

Uitkijktoren Hengelo

De uitkijktoren staat aan de rand van Hengelo, dichtbij Borne, en is met de auto makkelijk te bereiken. De toren staat er al sinds 2016 en is maar liefst 22,5 meter hoog. Het is een fraaie bruine toren met uitzicht op het Weusthag (een wijk in Hengelo), de snelweg en op de watertoren in Borne.

uitkijktoren weusthag hengelo met kinderen
De Weusthag uitzichttoren in Hengelo; het lijkt wel een kegel of pionnetje!

Hoe je bij de uitzichttoren in Hengelo komt

Om bij de Weusthag uitkijktoren te komen voer je als adres ‘Torenlaan Hengelo‘ in op je navigatie. Er is een kleine parkeerplaats, geschikt voor ongeveer 6 auto’s, op loopafstand van de toren. Je kunt er gratis parkeren. Als je in de buurt van Hengelo of Borne woont, dan is de uitzichttoren ook erg leuk als tussenstop.

De Weusthag uitkijktoren beklimmen met kinderen

Nadat wij de auto hebben geparkeerd zet ik mijn app Strava aan. Mijn tienjarige zoon en ik hebben er zin in en verheugen ons op het uitzicht. Wij hebben vroeger een paar jaar in de Weusthagstraat (dichtbij de kinderboerderij) te Hengelo gewoond en waren benieuwd of we daar nog iets van konden zien.

Weusthag uitkijktoren snelweg a1 hengelo borne
Wandelpaadje naar de uitkijktoren

Vanaf de parkeerplaats is het nog slechts 300 meter lopen naar de Weusthag uitkijktoren. Via een leuk klein landweggetje kom je er vanzelf. Wat ik eigenlijk wel mis is een bordje bij de toren met gegevens over de uitkijktoren zoals het bouwjaar, het verhaal erachter en hoe hoog de toren precies is. Gelukkig hebben we nog Google die ons daar de antwoorden op weet te vertellen. Al maakt dat het uitstapje natuurlijk niet minder leuk!

De wenteltrappen hebben een aantal plateaus (handig voor voorbijgangers of om even op adem te komen als je slecht ter been bent) met uitzichtgaten. Dat levert ook mooie uitzichten en foto’s op. “Net een schilderijtje met omranding” zei mijn zoon. De andere gaten lijken bloemenblaadjes.

De trap is stevig, wiebelt niet en er zitten noppen op tegen het uitglijden. Dat is handig voor als het heeft geregend.

Uitkijktoren a1 snelweg hengelo weusthag park
De trap wiebelt niet

Niet veel later zijn we boven op het omheinde plateau en het uitzicht is werkelijk prachtig. We zien de auto’s en vrachtwagens over de A1 snelweg rijden, aan de andere kant grote vijvers en een deel van de wijk het Weusthag. Erg leuk om zelf een verrekijker mee te nemen als je die hebt.

De plek waar wij vroeger woonden konden wij niet zien. Daar zijn wij na afloop nog even langsgereden.

Weusthag uitkijktoren snelweg a1 hengelo borne met kinderen ervaring blog
Weusthag uitkijktoren uitzicht op de A1 snelweg
Uitzicht uitkijktoren Hengelo Weusthag park
Uitzicht op het park en de woonwijk
Uitkijktoren Hengelo wijk Weusthag uitzicht
Zoonlief wilde ook een foto van mij maken

Tips in de omgeving

Mocht je meer tijd hebben voor een bezoekje aan Hengelo in Overijssel met kinderen, combineer de uitkijktoren dan eens met een bezoek aan het Weusthag park, beleefbos (ongeveer 2 km verderop), de kinderboerderij of het Oyfo techniekmuseum.

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie