voordelen-kindercamping

De voordelen van een verblijf op een kindercamping

Wil je aankomende zomer weer gaan kamperen met de kinderen, maar heb je nog geen idee waar je precies naar toe wilt? Onze tip: ga eens op zoek naar een leuke kindercamping. Op deze manier weet je zeker dat de kinderen een fantastische tijd zullen beleven en kun je als ouder ook genieten van een welverdiende vakantie. Hieronder beschrijven we de grootste voordelen van een verblijf op een kindercamping.

1. Kindercampings voor alle leeftijden

Waar je bij een kindercamping wellicht denkt aan een camping die speciaal is ingericht op de allerkleinsten, zijn er natuurlijk ook genoeg campings die over leuke faciliteiten beschikken voor kinderen van alle leeftijden. Dit is ideaal als jouw kinderen een aantal jaar schelen en je het toch iedereen naar de zin wilt maken. Zo kunnen de kleintjes bijvoorbeeld kun gang gaan bij de kidsclub of de animatie, terwijl de pubers kunnen chillen in de ‘chillzone’ of op stap kunnen bij de ‘tienerdisco’. Ideaal!

2. Groot aanbod qua faciliteiten

Tegenwoordig bestaan er kindercampings met een super groot aanbod aan faciliteiten, ook dit heeft zo zijn voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een subtropisch zwembad met glijbanen, een overdekte speelhal, bowlingbanen, sportvelden en nog veel meer! Maar ook wordt er goed aan de ouders gedacht. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een fijn restaurant, een luxe wellness centrum of de mogelijkheid tot fietsverhuur. Hier kun je als kind zijnde natuurlijk alleen maar van dromen. En stiekem als ouder ook een beetje!

Leestip: bekijk hier de leukste campings met waterpark

3. Als de kinderen het naar hun zin hebben, geniet jij ook!

De uitspraak ‘een gelukkig ouder is een gelukkig mens’ is er natuurlijk niet voor niets. Wanneer je ziet dat de kinderen een fijne vakantie hebben, zal je zelf ook veel meer van de vakantie genieten. En wanneer je verblijft op een kindercamping zijn alle ingrediënten al aanwezig. Van zwembaden tot trampolines, indoor speeltuinen en van animatie: je kunt het zo gek niet bedenken of een kindercamping heeft het. Des te groter is de kans dus dat jouw kinderen zich geen moment hoeven te vervelen en lekker hun gang kunnen gaan. 

kindercamping-dit-zijn-de-voordelen
Een kindercamping met groot klimtoestel

4. Uitgebreide animatie

Een van de belangrijkste kenmerken van een leuke kindercamping is de aanwezigheid van een uitgebreid animatieprogramma. Zeker tijdens het hoogseizoen is er vaak van s’ ochtends vroeg tot s’ avonds laat van alles te beleven op de kindercampings. Van knutselen tot voetbaltoernooitjes en optredens: voor de kinderen is er genoeg vertier. Hierdoor hoef jij de kinderen niet te ‘vermaken’ tijdens de vakantie en blijft er ook nog wat tijd over voor elkaar.

5. Nieuwe vriendjes maken

Op een kindercamping is de kans zeer aanwezig dat jouw kinderen al snel nieuwe vriendjes zullen ontmoeten. Is het niet bij het zwembad, dan is het wel de animatie of op je eigen kampeerveldje. Dit is natuurlijk super goed voor de socialisatie van je kinderen. En zelfs wanneer je op een kindercamping in Frankrijk verblijft, zul je ondanks de taalbarrière toch merken dat er al snel nieuwe vriendjes om de hoek komen kijken.

Heb jij goede ervaringen met een verblijf op een kindercamping?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft een verblijf op een kindercamping zeker een aantal voordelen. Heb jij zelf al wel eens een vakantie doorgebracht op een kindercamping en heb je daar goede ervaringen mee? Deel ze dan via een reactie onder dit artikel. Tot slot wensen je alvast een geweldige vakantie toe. Geniet ervan! Je hebt het meer dan verdiend!

Pin op Pinterest voor later

Lees ook:

Geef een reactie