wat-meenemen-babyzwemmen-paklijst-checklist

Wat moet je meenemen naar/voor babyzwemmen?

Babyzwemmen is een leuke activiteit in het zwembad voor ouders en hun baby. De meeste mama’s en papa’s zien het als “quality time doorbrengen met hun kleintje”, maar het kan ook de lichamelijke ontwikkeling van je baby stimuleren. Als je van plan bent om je baby mee te nemen naar babyzwemmen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt voor een succesvolle en veilige zwemsessie. Hieronder delen we een handige checklist waarop staat wat je moet meenemen naar babyzwemmen. Zo wordt het inpakken van je zwemtas of luiertas voor dit uitje een stuk makkelijker.

Zwemluier(s)

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt bij het babyzwemmen is een zwemluier. Dit is een speciale luier die ontworpen is om in het water te gebruiken en die voorkomt dat er ongelukjes gebeuren in het zwembad. Het is belangrijk om te weten dat gewone luiers niet geschikt zijn om te gebruiken in het zwembad, omdat ze kunnen uitzetten en het zwembad kunnen verontreinigen. Er bestaan wegwerp zwemluiers maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een duurzame zwemluier, die je vaker kunt gebruiken. Je hebt ze vaak in hele leuke en vrolijke printjes! Check altijd even of de zwemluier nog goed zit voordat je met je baby het water in gaat.

Zwemkleding

Zorg ervoor dat je baby een comfortabele en goed passende zwembroek of badpak draagt. De zwemluier draagt je baby onder de zwemkleding. Zorg ervoor dat de zwemkleding geschikt is voor de leeftijd en de grootte van je baby.

Wikkeldeken & handdoeken

Neem voldoende handdoeken mee om jezelf en je baby na het zwemmen mee af te drogen. Een zachte handdoek of hydrofieldoek van goede kwaliteit is de beste keuze voor je baby, omdat deze zachter is voor de gevoelige huid van je kleintje. Zelf vond ik een wikkeldeken (kreeg ik ooit als kraamcadeau) altijd erg fijn om mee te nemen voor na het babyzwemmen. Deze zijn lekker zacht en zijn iets warmer dan een normale handdoek. Je shopt ze onder andere in deze babywinkel.

Drijfhulp

Hoewel baby’s nog niet kunnen zwemmen, kan het dragen van zwembandjes of een drijfpakje helpen om je baby drijvend te houden en hem of haar te laten wennen aan het water. Kies een drijfhulpmiddel dat geschikt is voor de leeftijd en de grootte van je baby en zorg ervoor dat het goed past en veilig is. Voor een groepsles babyzwemmen is dit echter niet altijd nodig! Vraag ernaar bij het zwembad waar je gaat babyzwemmen.

Babyshampoo

Het is belangrijk om je baby na het babyzwemmen even onder de douche te wassen om chloor en andere chemicaliën van het zwembadwater van de huid af te spoelen. Sommige zwembaden hebben ook een handige babywastafel. Zorg ervoor dat je een milde babyshampoo of wasgel gebruikt dat geschikt is voor baby’s en niet in de oogjes prikt.

Voeding

Als je baby hongerig wordt tijdens of na het zwemmen, kan je ervoor kiezen om hem of haar te voeden of een snack te geven. Zorg ervoor dat je flesjes, fopspenen en voedingsproducten bij je hebt, zodat je baby kan worden gevoed wanneer dat nodig is.

Schone luier(s) en billendoekjes

Het is een goed idee om een schone luier en billendoekjes mee te nemen naar het babyzwemmen. Hoewel je baby waarschijnlijk een zwemluier zal dragen tijdens de zwemsessie, kan het zijn dat hij of zij een schone luier nodig heeft zodra de zwemles voorbij is. Bovendien kan het zwembadwater de gevoelige huid van je baby irriteren, dus het is altijd handig om billendoekjes bij de hand te hebben om je baby schoon te maken en te verzorgen.

Extra setje kleding

Het kan gebeuren dat de babykleren op de een of andere manier nat zijn geworden. Zorg er daarom voor dat je extra kleding bij je hebt, zodat je baby droge kleren kan aantrekken na het zwemmen.

Alles meenemen in een verzorgingstas

Nu weet je wat je moet meenemen naar babyzwemmen. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt in een luiertas, zwemtas of verzorgingstas stopt en neem deze mee naar het zwembad zodat je alles bij de hand hebt tijdens de zwemles. En vergeet natuurlijk niet je telefoon of camera om foto’s en filmpjes te maken van de eerste keer babyzwemmen. Veel zwemplezier!

Pin om te bewaren op Pinterest voor later

*Foto bovenaan artikel door Yan Krukau.

Geef een reactie